Disney Plus dodal obvestilo o rasističnih filmskih stereotipih

Disney Plus je nova ponudba spletne strani, kjer si lahko ogledaš filme in serije. Deluje na isti način kot Netflix oziroma slovenski Voyo. Predstavlja kar veliko konkurenco na trgu, ponujal pa bo različne vsebine.

Uvodni prizor Disneyjevih filmov
Kateri je tvoj najljubši Disneyjev film?

Spletna stran je različnim filmskim klasikom, kot je na primer Peter Pan, dodal obvestilo, da vsebujejo rasistične filmske stereotipe. Ta poteza je bila briljantna, saj je Disney Plus v samo enem dnevu dobil kar 10 milijonov naročnikov.

Kar nekaj klasičnih filmov in risank vsebuje stereotipe, na katere je treba opozarjati. Opozorilo je koristno predvsem za otroke, saj se s starši z njimi lahko pogovorijo o problematičnih delih risank. S tem se priznava preteklost suženjstva in rasizma.

Čas za šov.
Will Smith kot duh iz steklenice ni prekosil Robina Williamsa.

Čeprav je bila ta poteza za Disney Plus zelo uspešna, gledalci vseeno zahtevajo še dodatne ukrepe. Ni dovolj, da samo opozarjajo na neprimerne vsebine. Morali bi namreč posneti drugačne vsebine. Pripadniki ameriških staroselcev se na primer redko vidijo na televiziji.

Rešitev je torej v tem, da Disney (in ostala večja medijska podjetja) začnejo ustvarjati vsebine, kjer bi glavno besedo imeli pripadniki manjšin.

Pokahontas se poslavlja.
Predstavniki manjšin potrebujejo priložnost izraziti svoje mnenje.

Urednica revije Študent

VIRABC News
Prejšnji članekVN Brazilije: Verstappen in Gasly osvojila Interlagos
Naslednji članekOboževalci Disneya oškodovani

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.