Oboževalci Disneya oškodovani


Disney+, Disneyjeva verzija Netflixa, je že prve dni svojega obstoja naletela na probleme. Ljudje so plačali naročnino in se veselili druženja z Miki Miško, Jako Racmanom in ostalimi junaki izpod svinčnikov Disneyjevih animatorjev. A kar naenkrat so dobili obvestilo, da se je njihov Disney+ račun spremenil. In tako so izgubili dostop do njega.

Hakerji ukradli več tisoč računov

Disney+ je po aktivaciji v nekaj urah pridobil skorajda deset milijonov uporabnikov v ZDA, Kanadi in na Nizozemskem. Zdaj pa je več tisoč ljudi brez dostopa, nekateri so plačali kar za nekaj mesecev v naprej.

Ursula poje: Uboge nesrečne duše

Seveda je v pisarnah Disney ves čas zvonil telefon, saj so ljudje nepretrgoma klicali in čakali na liniji. Nekaterim je Disney obljubil pomoč, vsem pa se niso mogli javiti. Kljub obljubljeni pomoči se do sedaj še nič ni uredilo.

Miki Miška ni odgovoren

»Disney smatra privatnost in varnost uporabnikovih podatkov nadvse resno in nikakršne indikacije ni, da je prišlo do vdora v varnost Disney+« je sporočil Disney. Pojavila se je tudi teorija, da je do vdora prišlo preko drugih poti, kot na primer vohunski programi na napravah uporabnikov.

Miki Miška pogleduje naokoli živčno

Disney pa tudi kaže prst na same uporabnike, češ da so hakerji do podatkov prišli zaradi ponavljajočih gesel na različnih aplikacijah in spletnih strani. ZDNet meni, da gre za kombinacijo vseh faktorjev.

Računi se že prodajajo na »globokem« omrežju

Neverjetno hitro so hakerji pridobili podatke o Disney+ računih in to v neverjetnem številu. ZDNet in BBC sta že opravila raziskavo na »globokem« omrežju, delu interneta, ki ga ne moremo doseči z običajnimi iskalniki.

Jafar se zlobno smeji

Našli so ogromno Disney+ računov naprodaj za vse tri države, kjer je platforma že v uporabi. Cene so se gibale okoli 3 dolarje na mesečno naročnino. Originalna cena mesečne naročnine je 7 dolarjev, tako da mnogi, ki imajo dostop do »globokega« omrežja, hitijo v nakup pol cenejše »vstopnice« v deželo Disneyja.

Skopušnik objema kovance

Še posebej se ta ilegalni nakup splača za naročnine, ki so bile zakupljene za daljše obdobje kot na primer šest mesečna naročnina. Ali bo lahko Disney rešil to zmešnjavo ali bo moral izdati ogromno vračil?

VIRZDNet
Prejšnji članekDisney Plus dodal obvestilo o rasističnih filmskih stereotipih
Naslednji članekZdrav zajtrk na obali

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.