Foto natečaj Next Image se bliža h koncu: Zadnja možnost, da se potegujete za bogate nagrade

Tik-tak, tik-tak … ura teče in čas za prijavo na fotografski natečaj Huawei Next Image 2020 se počasi izteka. Rok za prijavo na natečaj je 31. julij in če se želite potegovati za zmagovalno nagrado, je zdaj zadnji čas, da pošljete svojo fotografijo, na katero ste najbolj ponosni. Za navdih pa si poglejte še nekaj najboljših fotografij, ki so bile poslane do zdaj.

Pridružite se skupnosti mobilnih fotografov

Fotografski natečaji so odlična priložnost za preizkus vašega znanja v primerjavi z drugimi talentiranimi umetniki. Prav tako pa vam omogočajo, da svojo strast ponesete še stopničko višje in jo dobro unovčite. Ne glede na to, ali ste začetnik ali profesionalen fotograf, lahko z eno izjemno fotografijo prepričate člane žirije in osvojite srca ljudi s celega sveta. Pokažite svetu svojo zgodbo skozi prizmo vašega objektiva, pri tem pa imejte v mislih, da so pogum, edinstvenost in izvirnost ključ do vzbujanja zanimanja za vaše fotografije.

Vzemite v roke svoj pametni telefon Huawei, pritisnite na »sprožilec« in se pridružite tisočim drugih fotografskih navdušencev iz Slovenije in drugih držav. In ne pozabite, prijave na natečaj so odprte do 31. julija do 23.59. ure.

Huawei Next Image

Odkrijte lepoto okoli vas

Čar fotografije je predstaviti vsakdanje situacije na čim bolj atraktiven in edinstven način. Poskušajte pogledati svet okoli sebe skozi drugo perspektivo. Pomagajte si s funkcijami, ki vam jih omogočajo kamere telefonov Huawei in poiščite optimalno kompozicijo. Bodite pozorni na osvetlitev in senčenje, v okolici poiščite neobičajne oblike, ki vam padejo v oči, ali pa se osredotočite na detajle. Za dodatne navdih pa si oglejte tudi dela drugih fotografov – konec koncev je fotografija obrt, ki terja nenehno piljenje znanja in spretnosti.

Najboljše fotografije, ki so bile na natečaj Next Image poslane do zdaj, vas bodo zagotovo navdušile in vam vlile kreativne energije, saj jih odlikujeta edinstven značaj in kakovost. Če jih boste primerjali med sabo, boste opazili, da si niso niti približno enake po vsebini in tehniki, kar le še dodatno priča o moči in sporočilnosti same fotografije. Vsaka je lahko drugačna, ampak če zajame sporočilo, ki ga je želel podati fotograf, vsaka lahko navduši. Zato naj vas ne bo strah eksperimentirati in iskati novih pristopov. Naj vas vodijo vaša čustva. Morda vas bo prav vaša naslednja fotografija popeljala do zmage na letošnjem natečaju in svetovne prepoznavnosti.

Huawei Next Image

Več informacij o natečaju Huawei Next Image 2020

Natečaj je odprt vsem lastnikom pametnih naprav Huawei, ki s svojimi telefoni radi dokumentirajo svojo okolico in utrinke iz svojih življenj. Prijave so odprte do 31. julij do 23.59. ure, natečaj pa poteka na dveh ravneh – lokalni in globalni. Vsak lahko sodeluje v obeh, in sicer v petih ustvarjalnih kategorijah:

 • Blizu daleč: Uporabite fotografski sklop pametnega telefona za fotografiranje skritih »draguljev« in različnih perspektiv. Bodite znotraj ali zunaj.
 • Lahko noč: Ujemite zabavne trenutke ponoči ali pri šibki svetlobi. Poskušajte zajeti odsev vzdušja in bodite ustvarjalni.
 • Pozdravljeno, življenje: Slika pove več kot tisoč besed, zato ulovite in delite čustva ali navdih, ki jih je v vašem življenju polno.
 • Obrazi: Ujemite najbližje. Poskusite se v portretni fotografiji.
 • Pripovedovalec zgodb: S kolažem iz treh do devetih fotografij izrazite čustva in razkrite zgodbo, ki jo je spisalo življenje.

Tekmovalci lahko na globalni ravni natečaja osvojijo naslednje nagrade:

1) Glavna nagrada: Fotograf leta (3 dobitniki)

 • Denarna nagrada v vrednosti 10 tisoč ameriških dolarjev (pred obdavčitvijo) iz sklada Next Image.
 • Pametni telefon Huawei P40 Pro
 • Digitalno potrdilo o nagradi

2) Zmagovalci kategorij (15 dobitnikov)

 • Denarna nagrada v vrednosti tisoč ameriških dolarjev (pred obdavčitvijo) iz sklada Next Image.
 • Pametni telefon Huawei P40 Pro
 • Digitalno potrdilo o nagradi

3) Druga nagrada (50 dobitnikov)

 • Pametni telefon Huawei P40 Pro
 • Digitalno potrdilo o nagradi

4) Tretja nagrada (5 dobitnikov)

 • Pametni telefon Huawei P40 Pro
 • Digitalno potrdilo o nagradi

Huawei pa je letos zagotovil tudi dragocene nagrade za zmagovalce natečaja na lokalni ravni. Dobitnik nagrade za najboljšo lokalno fotografijo bo prejel pametni telefon Huawei P40, podeljeni pa bodo še štirje stativi Huawei Wireless za najboljše fotografije v preostalih kategorijah.

Huawei Next Image

Več informacij o natečaju Huawei Next Image 2020 in možnostih sodelovanja najdete na uradni strani Huawei skupnosti: https://bit.ly/huawei-next-image-slovenija

Več o natečaju na globalni ravni pa na spletni strani https://bit.ly/huawei-next-image-global.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.