Google Chrome po osmih letih menja logotip

Chrome bo prvič po osmih letih zamenjal svoj logotip. Nazadnje se je to zgodilo leta 2014, ko so za nekaj odtenkov barv spremenili svoj značilni znak. Dizajner Googlovega Chroma Elvin Hu je razkril nov logotip, ki je še daleč od revolucije ali novosti, a še vedno pomeni spremenjen logotip. Kakšen je nov logotip, ki bo krasil Chrome?

Nov logotip Google Chroma ni pretirana sprememba

Elvin Hu je na svojem Twitter profilu potrdil mnenje nekaterih, ki so opazili minimalno spremembo v logotipu aplikacije. Chrome Canary je prejel nov logotip, ki je prva sprememba le tega po letu 2014. Z novimi posodobitvami bo nov logo kmalu na vsaki napravi.

Štiri barve, ki sestavljajo logotip, so rdeča, modra, rumena in zelena. Če se je prej zdelo, da izstopajo iz površine, so zdaj po spremembi popolnoma sploščene. Moder krogec na sredini se zdi večji, nobena izmed barv pa nima več efektov senčenja. Kot pravijo, je logotip poenostavljen in bolj bister oziroma opazen.

Google Chrome bo imel z novo posodobitvijo tudi posodobljen logotip
Google Chrome bo imel z novo posodobitvijo tudi posodobljen logotip

Sprememba se opazi v primerjavi štirih posodobitev

Sprememba Chromovega logotipa ni vidna iz ene v drugo. Šele primerjava logotipa iz leta 2008 in najnovejšega kaže jasno razliko, ki bi jo pričakovali. Kljub temu pa je logo zelo poznan in večje spremembe tudi v prihodnosti ne pričakujemo.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekHBO Max v Sloveniji od marca: Vse informacije o novi platformi
Naslednji članekŠtudentski rover gre na Luno
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.