Googlova »skrivna« posodobitev YouTube TV-ja

tv, youtube, hf 1
Foto: stux iz Pixabay

Google uvaja novosti v YouTube TV. Po poročanju portala Protocol, je Google za zaprtimi vrati predstavil nove poslovne ideje svojim partnerjem in proizvajalcem strojne opreme. Novosti se tičejo vsebin, ki si jih uporabniki lahko ogledujemo na TV zaslonih. Zajemajo tri izboljšave: možnost ogleda vsebin v načinu mozaika, prilagoditve YouTube Shorts in nove funkcije YouTube Music.

YouTube TV uvaja način mozaika

YouTube TV bo uporabnikom ponudil možnost, da si hkrati ogledujejo kar štiri vsebine. Začetnik tega formata je bil Sony s svojim Playstation Vue, ki pa od leta 2020 ne deluje več.  Ta je omogočal ogled treh vsebin naenkrat. Googlova verzija omogoča dodaten zaslon in širšo rabo, saj lahko pričakujemo, da bo sčasoma funkcija prešla tudi na pametne TV zaslone, ki ne temeljijo na operacijskem sistemu Android, poroča Protocol.

Oglaševalci način mozaika priporočajo športnim entuziastom, saj lahko zdaj gledajo več tekem naenkrat, ne da bi morali ves čas spreminjati program. Drugo uporabo bomo našli hobi raziskovalci, ki bomo lahko naenkrat primerjali poročila o istih dogodkih z različnih kanalov. Morda pa je tu še kdo, ki mu ena serija preprosto ni dovolj in bo lahko združil Razočarane gospodinje s Squid Game, Witcherjem in Simpsoni.

YouTube TV
YouTube TV Foto: on youtube

YouTube Shorts

Prva verzija YouTube shorts se je pojavila v Indiji leta 2020, ko so tamkajšnje oblasti prepovedale TikTok. Julija 2021 je YouTube omogočil Shorts po celem svetu. Gre za format videev, ki jih definira vertikalna postavitev in dolžina od 15-60 sekund. V izboljšavi namerava Google poenostaviti gledanje YouTube shorts na TV zaslonih s priročnima gumboma like in dislike, hitrejšim načinom menjavanja posnetkov in prikazom pesmi uporabljene v posnetku. Čeprav se več kot očitno zgledujejo po TikToku, ima Google veliko prednost na polju TV zaslonov. Uporabniki si sicer lahko naložimo aplikacijo TikTok na svoj pametni televizor, vendar YouTube TV je industrijsko nasnet na večini današnjih TV zaslonov.

YouTube Shorts
YouTube Shorts Foto: on youtube

YouTube Music

Kot tretjo bodo uporabniki dobili možnost, da tudi na televiziji urejajo sezname predvajanja in sj shranjujejo pesmi v knjižnico.

Protocol še poroča, da bi lahko vsaj ena od izboljšav že bila vključena v posodobitve tekom prihodnjih mesecev.

VIRThe Verge
Prejšnji članekLjubljana.tech: prestolnica bogatejša za novodobno tehnološko središče
Naslednji članekTop 10 Gran Canaria: najlepše destinacije eksotičnega raja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.