Huawei Band 6 nudi popolnoma novo izkušnjo upravljanja z zdravjem

Z razvojem in napredkom družbe smo začeli tudi pozorneje spremljati naše zdravje. V luči preventive pred kurativo je možnost nadzorovanja zdravja postala izjemno pomembna, saj se na ta način lahko še pravočasno lahko izognemo morebitnim zdravstvenim zapletom. To vključuje celovito spremljanje in analizo osebnih dejavnikov tveganja, ohranjanje zdravega življenjskega sloga, razumevanje smernic za aktivno in učinkovito ohranjanje dobrega počutja, spremljanje telesnih znakov in aktivno preprečevanje nastanka bolezni. Pri tem so v veliko pomoč pametne športne zapestnice, saj so dovolj majhne in lahke, da jih imamo ves čas na zapestju, medtem ko nudijo vse potrebne zdravstvene funkcije.

Huawei Band 6 za aktiven in zdrav življenjski slog

Huawei je trdno zavezan tehnološkim raziskavam in inovacijam na področju nosljivih naprav ter s svojimi napravami stremi k oblikovanju izkušnje narejene po meri uporabnikov. S ciljem ponuditi tehnološko najbolj dovršeno zapestnico, ki obenem nudi popolno uporabniško izkušnjo, so nedavno predstavili Huawei Band 6, ki spreminja trg pametnih športnih zapestnic.

Popolnoma na novo oblikovana zapestnica ima 1,47-palčni (3,7-centimetrski) zaslon AMOLED, ki ob elegantni obliki nudi dobro čitljivost v vseh svetlobnih pogojih. Poleg tega je z 18 grami izjemno lahka ter z mehkim in do kože prijaznim materialom paščka zagotavlja udobno izkušnjo nošenja.

Zahvaljujoč hitremu napredku tipal, Huawei Band 6 zagotavlja celodnevno spremljanje nasičenosti kisika v krvi (SpO2), srčni utrip, raven stresa in kakovost spanja ter uporabniku nudi strokovno podkovane nasvete za oblikovanje zdravega življenjskega sloga. Več kot 96 športnih oziroma vadbenih načinov nudi spremljanje telesne dejavnosti na profesionalni ravni z vključeno analizo pridobljenih podatkov, s čimer vam pomaga doseči optimalno vadbo.

Celodnevno spremljanje ravni kisika za natančno spremljanje zdravja

Mnogi ne razumejo popolnoma pojma nasičenosti krvi s kioskom. SpO2 predstavlja razmerje med celicami hemoglobina z vezanimi molekulami kisika in njihovim skupnim številom. Raven nasičenosti kisika v krvi je pomemben fiziološki parameter dihalnega sistema in eden od pomembnih vitalnih znakov, saj odraža stanje oskrbe organizma s kisikom. Na normalni nadmorski višini, kjer ima vdihnjen zrak visoko vsebnost, se pri zdravem človeku s kisikom kri v pljučih praktično povsem napolni – med 95 in 100 %. Zdravstvene težave pa se lahko pojavijo, če nasičenost za dlje časa pade pod 89 %. Takrat namreč od srca najbolj oddaljene celice ne dobijo dovolj kisika in pojavijo se simptomi, kot so izčrpanost, utrujenost, hiter srčni utrip in pomanjkanje energije. Preprosteje povedano Huawei Band 6 spremlja stanje organizma skozi spremembe nasičenosti krvi s kisikom (SpO2), nihanja srčnega utripa, globine spanca in telesne dejavnosti ob upoštevanju uporabnikovih praktičnih zdravstvenih potreb.

Huawei Band 6

Spremljanja zdravja je Huawei postavil kot jedro razvoja nosljivih naprav. Funkcijo SpO2 so prvič predstavili leta 2019. Meritev na zahtevo je omogočila razumeti trenutno fizično stanje in pomagala zmanjšati verjetnost za nastanek poškodb oziroma nesreč. Leto kasneje je Huawei funkcijo na podlagi globoko optimizirane tehnologije Huawei TruSeen 4.0 in energijsko učinkovitih algoritmov umetne inteligence nadgradil in omogočil celodnevno spremljanje tega izredno pomembnega telesnega znaka. Pametna zapestnica Huawei Band 6 je prva s takšnimi zmogljivostmi, zato lahko uporabnika pravočasno opozori, kadar je raven SpO2 prenizka, kar omogoča takojšno ukrepanje in proaktivno skrb za zdravje.

Band 6 pasivno skrb za zdravje spremeni v aktivno preprečevanje zdravstvenih težav

Življenjske navade so ključni dejavniki, ki vplivajo na zdravje. Da bi oblikovali zdrav življenjski slog, moramo skrbeti za primerno prehrano, redno telesno vadbo in kakovostno spanje ter hkrati ves čas razmišljati o fizičnem in psihološkem zdravju. Včasih smo zdravnika obiskovali, ko so se težave že pojavile in smo se počutili slabo ter šele nato jemali predpisana zdravila in upoštevali njegova navodila. Takšna skrb za zdravje lahko odpravi simptome, težko pa odpravi vzroka zanje. Če želimo iz pasivne preiti na aktivno preprečevanje nastanka zdravstvenih težav, potrebujemo podatke o telesnih znakih in dejavnosti v realnem času, ki jih zagotavljajo sodobne nosljive naprave.

Kot celovita pametna zapestnica po dostopni ceni, Huawei Band 6 poleg celodnevnega spremljanja SpO2 in tehnologije Huawei TruSeen 4.0, podpira še tehnologijo TruSleep 2.0 z znanstveno podprtim spremljanjem spanja, tehnologijo TruRelax, upravljanje menstrualnega cikla in druge funkcije, ki nudijo 24-urno aktivno upravljanje z zdravjem.

Bolezni srca in ožilja so največja globalna zdravstvena grožnja. Ker zgodnji simptomi aritmije niso očitni in se zato težav bolniki sploh še ne zavedajo, jih je težko zgodaj zaznati in pravočasno zdraviti. Razvoj tehnologij pametnih nosljivih naprav je odprl nove načine zgodnje diagnoze aritmije in hkrati odpravil težave tradicionalnih metod. Pametna zapestnica Huawei Band 6 je zato opremljena s tehnologijo Huawei TruSeen 4.0 za natančen, takojšen in neprekinjen nadzor srčnega utripa, kar dopušča skrb za zdravje srca v realnem času.

Druga velika težava sodobnega življenjskega ritma so motnje spanja, ki prizadenejo ljudi različnih poklicev in starostnih obdobij. Diagnostika je zaradi potrebe po zahtevni medicinski opremi in spremljanju bolnika v bolnišnici zahtevna in neprimerna za pravočasno odkrivanje težav v populaciji. Pomaga pa lahko tehnologija Huawei TruSleep 2.0, ki spanje spremlja na znanstvenih osnovah. Uporabnik bolje razume kakovost spanja, zazna morebitne težave in po potrebi poišče pomoč v zdravstvenih ustanovah.

Cilj vsakega rekreativca je izboljšati dobro počutje in ohraniti zdravje. Lahko se včlanite v fitnes studio in v različne vodene telovadne programe, toda to običajno zahteva močno motivacijo, medtem ko omejitve povzroča še natrpan dnevni urnik in čuvanje otrok. Pametna zapestnica Huawei Band 6 prinaša tudi povsem novo izkušnjo spremljanja telesne dejavnosti z 11 profesionalnimi načini vadbe, kot so tek v prostorih in na prostem, kolesarjenje in preskakovanje vrvi ter 85 prilagojenih vadbenih načinov, med katerimi najdete različne oblike telesnih vadb, iger z žogo in plesa. Podatke natančno in na podlagi večdimenzionalnih parametrov analizira profesionalni algoritem Huawei TruSport, da poda znanstveno podkrepljene ocene učinkovitosti in predloge za izboljšanje telesne pripravljenosti.

Čeprav v preteklosti skrbi za zdravje nekateri niso jemali resno, se odnos spreminja in pridobiva pomembnost, medtem ko smo se vse bolj pripravljeni proaktivno ukvarjati s strokovno podprtimi predlogi. V prihodnje bo upravljanje z zdravjem postalo gonilna sila razvoja družbe in tehnologije, pa tudi trend pametnih nosljivih naprav. Huawei, odkar so se pojavile nosljive naprave, aktivno razvija in raziskuje zdravstvene tehnologije. Toda, zaveda se tudi pomembnosti estetike in udobja rabe. Pametna zapestnica Huawei Band 6 ni samo zmogljiva in ima vse potrebno, da postane vaša priljubljena spremljevalka, hkrati namreč z videzom omogoča, da jo preprosto dodate vsakemu modnemu slogu.

Huaweiev celosten ekosistem

Ob pametni športni zapestnici Band 6 je sicer Huawei nedavno predstavil še serijo ur Huawei Watch 3 z modeloma Watch 3 in Watch 3 Pro, brezžične slušalke FreeBuds 4, novo serijo tabličnih računalnikov MatePad z modeli MatePad Pro 12.6, MatePad Pro 10.8 in MatePad 11, računalniška monitorja MateView in MateView GT, ki se pridružujeta obstoječemu 23,8-palčnemu monitorju Huawei Display FullView, ter vse skupaj zaokrožil z operacijskim sistemom HarmonyOS. Prav tako pa so pri nas že na voljo novi brezžični usmerjevalniki AX3 Quad-Core s štirijedrnim procesorjem in AX3 Dual-Core z dvojedrnim procesorjem, ki ju odlikuje podpora standardu Wi-Fi 6, ter WS5200.

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.