Huawei je predstavil prenosnike družine MateBook D

Prenosni računalniki nove družine MateBook D so opremljeni z zasloni »FullView« skoraj brez robov, da bi mladim uporabnikom nudili pametno izkušnjo rabe.

Podjetje Huawei Consumer BG je najavilo družino prenosnih računalnikov Huawei MateBook D s 14-palčnim (35,56 cm) ali 15-palčnim (39,62 cm) zaslonom in procesorji Intel oziroma AMD. Zasnovali so jih za mlade uporabnike, saj uvajajo revolucionarno izkušnjo uporabe več različnih naprav na enem zaslonu. Kljub temu pa modeli nove družine vsebujejo vse značilnosti prenosnikov MateBook, ki se izražajo v estetski zasnovi, inovativnih tehnologijah in pametni izkušnji rabe. Poleg lahkega, elegantnega in kakovostno narejenega ohišja, neprekosljivih zmogljivosti in zaslona »Full View«, prinašajo tudi vrsto novih funkcij, vključno s podporo storitve Huawei Share.

Wang Yinfeng, predsednik za prenosne in tablične računalnike pri podjetju Huawei Consumer BG, je predstavitev pospremil z besedami: »Huawei ostaja zvest zavezi, da z vsako novo generacijo izdelkov ponudi uporabnikom nove načine rabe. Pri modelih prenosnih računalnikov Huawei MateBook D smo se osredotočili na zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje mladim uporabnikov. Čeprav so naprave elegantne, zmogljive in pametne, so veliko več kot orodje za dvig produktivnosti. So namreč odlične za vse primere rabe, za resno delo in za zabavo.«

Izredno tanki robovi okoli zaslona

Tudi prenosniki družine Huawei Mate D so opremljeni z zaslonom »FullView«, ki je rezultat Huaweieve oblikovalske dovršenosti in strokovnega poznavanja tehnologij pametnih telefonov. Odlikujejo ga namreč robovi, ki so pri 14-palčnih modelih (D 14) debeli 4,8 mm, pri 15-palčnih (D 15) pa le 5,3 mm. Zaradi tega razmerje med zaslonom in telesom naprave izjemnih 84 oziroma 87 %. Oblikovalski presežek pa so dosegli tudi pri zasnovi ohišja z ukrivljenimi robovi ter mestom za kamero pod tipko v nizu funkcijskih, kar omogoča eleganten videz naprave, pa tudi njene manjše mere. Z dimenzijami 322,5 x 214,8 x 15,9 mm (D14) in 357,8 x 229,9 x 16,9 mm (D15) so modeli družine Huawei MateBook D eni najmanjših in najlažjih prenosnikov v svojem velikostnem razredu in temu primerno nudijo visoko raven prenosljivosti.

Zaslon s prevleko proti bleščanju, zaslonsko tehnologijo IPS in razmerjem 16:9 podpira polno razločljivost HD (1920 x 1080 slikovnih pik) in nudi največji kot odpiranja 178 stopinj. Zaradi kakovosti sliki je zato primeren za resno delo, pa tudi gledanje filmov, odlikuje pa ga tudi certifikat nemške organizacije TÜV Rheinland, ki dokazuje nizke emisije modre svetlobe.

Močni procesorji za »trdne« zmogljivosti

Mladi uporabniki v prenosnem računalniku ne vidijo le orodja za delo, ampak tudi za zabavo. Huawei jim je zato v družini Matebook D ponudil široko paleto procesorjev, saj lahko izbirajo med procesorji Intel Core desete generacije ali AMD Rayzen. Pri zadnjih grafične zmogljivosti zagotavlja integrirana grafika Radeon Vega Graphics, pri modelih s procesorji Intel pa je na voljo tudi grafična kartica Nvideia GeForce MX250 z 2 GB hitrega delovnega pomnilnika (GDDR5 VRAM). V primerjavi z integrirano grafiko ponuja do 3,5-kratno povečanje hitrosti, kar bo prišlo do izraza pri igranju video iger, sicer pa tudi grafika AMDja nudi izjemne grafične zmogljivosti. Visoke zmogljivosti zahtevajo tudi učinkovito hlajenje naprave, kjer v veljavo pride ventilator Huawei Shark Fin Fan 2.0 z lopaticami oblike črke S, s katerim prenosnik dinamično prilagaja pretok zraka, da je hlajenje učinkovitejše.

Delovanje procesorja in grafike podpira 8 GB pomnilnik RAM (DDR4), kar je več kot dovolj tudi za zahtevne programe. Pogon SSD pa je z matično ploščo prenosnika povezan preko vmesnika PCIe, ki zagotovi velike hitrosti pisanja in branja podatkov. Pri modelih D 15 je na voljo tudi kombinacijo pogona SSD in trdega diska, zato imajo vgrajeno tipalo pospeška, ki zaklene glavo diska v primeru, da zazna padanje prenosnika proti tlom. Poleg velike izbire različnih priključkov, imajo prenosniki družine D vgrajen tudi vmesnik WLAN z dvojno anteno za učinkovitejšo in stabilnejše delovanje brezžične povezave.

Prenosnikom družine Huawei Matebook D je priložen prenosni večnamenski napajalnik s priključkom USB tipa C in močjo 65 vatov. Poleg prenosnega računalnika lahko uporabnik z njim polni tudi pametne telefone in tablične računalnike Huawei. Odlikuje pa ga tudi zaščita pred pregrevanjem, ki samodejna zaustavi polnjenje, ko temperatura prestopi varen prag.

Preprosto in pametno povezovanje

Huawei je v novih prenosnikih podprl tudi storitev Huawei Share. Pomen funkcije ni le v preprosti izmenjavi datotek med prenosnikom in pametnim telefonom, temveč tudi v omogočanju brezhibnega sodelovanja med njima. To pa pomeni, da je Huawei uspelo premostiti razlike med napravami, saj na eni teče sistem Windows, na drugi pa Android. Povezava med njima pa omogoča, da dodatki za prenosnike, kot so tipkovnica, kamera, mikrofon in miška, lahko uporabite kot zunanje naprave pametnega telefona, kar zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. To pa uporabniku omogoča tudi neoviran dostop do mobilnih aplikacij neposredno za zaslona prenosnega računalnika.

Družina prenosnikov za mlade uporabnike je odraz estetike, inovativnih tehnologij in vrhunske pametne izkušnje rabe. Po eni strani prenosniki Huawei MateBook D ponujajo kakovostno uporabniško izkušnjo v lahkem in tankem ohišju, po drugi pa premikajo meje zmogljivosti tovrstnih naprav in dopolnjujejo paleto izdelkov podjetja Huawei.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.