Huawei Next Design Awards 2021: Prihodnost digitalne estetike

Konec maja se je začel Huaweiev nagradni natečaj Next Design Awards 2021, s katerim želijo spodbuditi umetnike in oblikovalce k ustvarjalnemu razmišljanju. Natečaj poteka pod mislijo »sprostite navdih« (Let your inspiration flow) in nadarjenim oblikovalcem ponuja priložnost, da vrhunsko digitalno estetiko delijo z občinstvom iz celega sveta.

Natečaj z drzno vizijo in globalnim dosegom že od svojih začetkov privablja najboljše oblikovalce. Leta 2020 so zabeležili več kot 41 tisoč prijav iz 90 držav, medtem ko so bila dela več kot 100 nagrajenih oblikovalcev objavljena v Huaweievi aplikaciji Teme (Huawei Themes). Številni ustvarjalci so si prek natečaja uspeli ustvariti veliko ime na tem področju in se postaviti na zemljevid oblikovanja.

Letošnji natečaj je razdeljen na 7 kategorij:

 • Teme za telefon
 • Digitalne številčnice (obrazi) ur
 • Cvetoča mesta
 • Teme za prepogljive zaslone
 • Uživaj trenutek
 • Originalni IP
 • Ozadja

Kategorija »teme za telefon« je osredotočena na zasnovo elementov uporabniškega vmesnika za pametne telefone, kot so zaklenjen zaslon, domači zaslon in ikone. Kategorija »digitalnih številčnic« pa obravnava ure in paščka s posebnim poudarkom na ustvarjalnem oblikovanju. Z rastjo priljubljenosti pametnih ur raste tudi baza uporabnikov, ki si takšnih dodatkov želi. Vsakdo se zato lahko izrazi z umetniškimi deli, ki bodo svoje mesto našli v aplikacijo Teme ali s pomočjo Huaweia stopi na profesionalno oblikovalsko pot.

Posebej zanimiva je kategorija »uživaj v trenutku«, ki jo je Huawei zasnoval skupaj z eno največjih verig hitre prehrane, Pizza Hut. Namenjena je spodbudi oblikovalcev k svobodnemu raziskovanju ustvarjalnosti s predlogi domiselnih embalaž za obroke.

Ugledna žirija bo pregledala prispela dela

next design žirijaV letošnji žiriji natečaja so nekateri najbolj ugledni posamezniki s področja umetnosti in oblikovanja:

 • Song Xiewei, dekan šole za oblikovanje pri Osrednji akademiji za likovno umetnost in član AGI (Alliance Graphique Interationale) in kitajskega združenja umetnikov
 • Thomas Paulen, izvršni direktor znane nizozemske oblikovalske agencije VamBelo, katere projekti so osredotočeni na uporabnike, blagovne znamke in tehnologije
 • Ren Renwick, izvršni direktor združenja ilustratorjev (Association of Illustrators), ki se je kreativno izpopolnjeval na televiziji in v sodobni umetnosti
 • Takashi Akiyama, mednarodno priznani ilustrator in oblikovalec plakatov, najbolj znan po močni mešanici energije, humorja in družbene kritike

Strokovno oko pa bodo pri natečaju posodobili tudi priznani sodobni umetniki, kot so ruski ustvarjalec mističnih svetov in risank Andrey Kasay, priznan ilustrator in umetnik iz Južne Koreje Minji Moon ter uveljavljen kitajski animator in ilustrator Tango.

next design

Potegujete se lahko za bogate nagrade

Na letošnjem natečaju bodo podeljene nagrade v skupni vrednosti 200 tisoč ameriških dolarjev, vključno z veliko nagrado, nagrado zvezda jutrišnjega dne in priznanji mednarodni umetnik ter izjemni animator. Prejemnik velike nagrade bo skupno prejel 20 tisoč dolarjev, od tega 10 tisoč v gotovini in 10 tisoč v obliki štipendije, pametni telefon Huawei Mate 40 in novo pametno uro Huawei.

Zmagovalci bodo imenovani za oblikovalce s certifikatom aplikacije Huawei Teme, s čimer bodo upravičeni do objave in zaslužka od prodaje tem. Do konca marca je bila aplikacije Teme na voljo v več kot 170 državah po vsem svetu, uporabljalo pa jo je 600 milijonov uporabnikov po celem svetu.

Sodobni uporabniki pametnih naprav vedno bolj stremijo k unikatni personalizaciji svojih digitalnih spremljevalcev. Teme za pametne telefone in ure zato predstavljajo nov mejnik estetike, oblikovalci pa postajajo umetniki prihodnosti, ki brišejo ločnice med umetnostjo in tehnologijo. Nagrade Huawei Next Design Awards 2021 obeležujejo to novo realnost, kjer umetniško delo doseže na milijone uporabnikov, medtem ko domišljije ne omejujejo pisala, barve in papir.

Več informacij o nagradnem natečaju Huawei Next Design Awards 2021 najdete na povezavi: https://themes.cloud.huawei.com/theme-design-2021/index.html.

Dvignite svojo ustvarjalnost z napravami Huawei

Huawei sicer ves čas stremi k oblikovanju popolne uporabniške izkušnje in povezanemu ekosistemu naprav, ki bi uporabnikom omogočal še lažje in bolj učinkovito ustvarjanje. V duhu tega so nedavno predstavili številne nove naprave. Ob pametni športni zapestnici Band 6 še serijo ur Huawei Watch 3 z modeloma Watch 3 in Watch 3 Pro, brezžične slušalke z aktivnim dušenjem okoliškega hrupa FreeBuds 4, novo serijo tabličnih računalnikov MatePad z modeli MatePad Pro 12.6, MatePad Pro 10.8 in MatePad 11, računalniška monitorja MateView in MateView GT, ki se pridružujeta obstoječemu 23,8-palčnemu monitorju Huawei Display FullView, ter vse skupaj zaokrožil z operacijskim sistemom HarmonyOS. Prav tako pa so pri nas že na voljo novi brezžični usmerjevalniki AX3 Quad-Core s štirijedrnim procesorjem in AX3 Dual-Core z dvojedrnim procesorjem, ki ju odlikuje podpora standardu Wi-Fi 6, ter WS5200.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.