Huawei nudi vrhunsko igralniško izkušnjo v okolju EMUI 11

Število ljubiteljev mobilnih iger nezadržno narašča, saj so enostavno dostopne in jih hitro namestite na svojo mobilno napravo. Na svetu je že več kot 2,5 milijarde igralcev in od teh jih polovica igra igre na pametnih telefonih in tabličnih računalnikih.

Trg video iger se vse hitreje spreminja, saj so napredne igre, ki so bile do nedavno rezervirane za osebne računalnike in igralne konzole, vedno bolj dostopne tudi na mobilnih napravah. Legendarna Nintendova serija Super Mario, katerih začetki segajo v leto 1992, je zdaj kot Mario Kart Tour na voljo tudi v mobilnih različicah. Ker uporabniki istočasno zahtevajo vse bolj grafično izpopolnjenje in odzivne igre, se razvijalci osredotočajo na to, da bi na mobilnih napravah omogočili raven grafike igralnih konzol, medtem ko se izdelovalci naprav trudijo primerno nadgraditi njihove grafične zmogljivosti.

Ker je vse več mobilnih iger grafično zahtevnih, morajo pametni telefoni slediti in se prilagajati temu trendu. Tehnologija Huawei GPU Turbo, prvič predstavljena v okolju EMUI 8.2, izboljšuje kakovost in učinkovitost delovanja grafičnega procesorja in hkrati optimizira porabo energije. Zmanjševanje zakasnitvenih časov in optimizacija porabe sta njena glavna poudarka tudi v okolju EMUI 11.

Igranje brez prekinitev

Da bi bilo igranje udobno, EMUI 11 ponuja dodatne funkcije, med njimi pomočnika za delovanje aplikacij (App Assistant), ki prinaša vznemirljivo in neprekinjeno izkušnjo. Pomočnik se med igranjem iger samodejno prikaže kot ikona v zgornjem levem kotu. Če se je dotaknete in povlečete prst proti sredini zaslona, so vam na voljo vse njegove možnosti, prikazane v priročnem meniju. Med njimi so neprekinjeno igranje, pospeševanje iger, preprečevanje nenamernega dotika in snemanje zaslona.

Možnosti, ki vam jih nudi pomočnik za delovanje aplikacij za neprimerljivo igralno izkušnjo.
Možnosti, ki vam jih nudi pomočnik za delovanje aplikacij za neprimerljivo igralno izkušnjo.

Če med igranjem dobite dohodni klic ali sporočilo, funkcija neprekinjenega igranja izklopi zvonjenje in prikaže manjše okno z obvestilom, ki ne moti in ne prekine igranja.

Obvestila so tiha in prikazana v majhnem oknu na zaslonu.
Obvestila so tiha in prikazana v majhnem oknu na zaslonu.

Kadar bi radi k igranju povabili prijatelja, to storite prek ustrezne aplikacije. Z aplikacijami WhatsApp, Telegram, Messenger, WeChat in QQ lahko sporočilo pošljete, ne da bi morali igro zapustiti.

Pošljite sporočilo, ne da bi zato morali zapreti igro!
Pošljite sporočilo, ne da bi zato morali zapreti igro!

S svojim uspehom se lahko pohvalite tako, da zajamete zaslon ali sprožite snemanje dogajanja na zaslonu. Oboje z enim samim preprostim dotikom. Pomočnik za delovanje aplikacij ima še eno zelo uporabno funkcijo. Preprečevanje nenamernega dotika namreč »zamrzne« upravljavske tipke, da se jih v žaru igre po naključju ne dotaknete.

Ko na napravo namestite novo igro, jo pomočnik zazna in prikaže svojo ikono, ko jo zaženete. Če ne, potem jo dodate v nastavitvah, kjer lahko ustvarite tudi bližnjico na začetnem zaslonu.

Od polne izrabe zmogljivosti sistema na čipu do prenovljene uporabniške izkušnje ter novih funkcionalnosti – okolje EMUI 11 bo vedno zagotovilo najboljšo igralno izkušnjo. Odveč pa ni niti možnost sodelovanja na več zaslonih, s pomočjo katere mobilno igro lahko igrate na zaslonu enega od novih prenosnih računalnikov Huawei, MateBook X Pro, MateBook X, MateBook 13, MateBook D14 ali MateBook D15.

Najnovejše in najboljše igre najdete v trgovini AppGallery, ki z več kot 650 milijoni uporabnikov velja za eno od treh največjih na svetu. Omeniti velja še eno rešitev, ki vam lahko pomaga. Iskalnik Petal Search je pripomoček, ki je nameščen na novejše naprave Huawei, med drugim telefon P smart 2021 in serijo telefonov Mate 40, ki obsega modele Mate 40, Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+. Prek iskalnika njega lahko iščete novice, slike, aplikacije in še vrsto drugih stvari, pri čemer aplikacije išče iz več virov, vključno s trgovino AppGallery.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.