Huawei predstavil zložljiv pametni telefon Huawei Mate Xs

Podjetje Huawei je na podlagi izkušenj z lanskim modelom Mate X, izdelalo novo inovativno zložljivo napravo z zmogljivim procesorjem in edinstveno zasnovo tečaja.

Na tiskovni konferenci, ki je potekala pod sloganom »SKUPAJ povezujemo možnosti«, je podjetje Huawei Consumer Business Group (BG) predstavilo pametni telefonom Huawei Mate Xs, naslednika revolucionarnega modela Mate X. V novem modelu so vse najnovejše Huaweieve tehnologije, med drugim procesor Kirin 990 5G z integriranim modemom za omrežja pete generacije (5G) in izboljšan tečaj Falcon Wing, ki omogoča brezhibno uporabniško izkušnjo uporabe naprave v načinu telefona ali tabličnega računalnika.

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer BG je predstavitev pospremil z naslednjimi besedami: »Huawei Mate X je bil naš prvi korak v kategoriji zložljivih naprav in uspelo mu je postati standard zanje. Zložljiv pametni telefon Huawei Mate Xs premika mejo mogočega z več povezljivosti in integrirano uporabniško izkušnjo, hkrati pa je najhitrejša naprava v svojem razredu. Pripravite se, da boste ponovno spoznali nekaj nepredstavljivega.«

Odkrijte neomejene možnosti

Pametni telefon Huawei Mate Xs omogoča popolno doživetje na zaslonu velikem 20,32 cm (8 palcev), kar je mogoče zaradi popolnoma nove zasnove. Tečaj Falcon Wing, prvič uporabljen v lanskem modelu Mate X, z več kot 100 povezanimi deli, ki delujejo v popolni harmoniji, okrepi napravo in nudi brezhibno uporabniško izkušnjo v obeh načinih delovanja. Narejen iz kovinske spojine na osnovi cirkonija je veliko bolj trpežen in omogoča polni 180-stopinjski pregib.

Zložljiv prilagodljiv zaslon ima dvoslojno polimerno strukturo, izdelano z inovativno tehnologijo optičnega lepljenja. Tako nastane edinstvena snov, ki omogoča prikaz kakovostne slike, nasičenih barv, zaslon pa je tudi svetel in ohranja visoko stopnjo vzdržljivosti.

Huawei Mate Xs je zložljiv pametni telefon z dvema zaslonoma, glavnim 16,76-centimetrskim (6,6-palčni) in drugim 16,20-centimetrskim (6,38-palčni), ki skupaj tvorita velik 8-palčni zaslon, ko je naprava razprta in deluje v tabličnem načinu. S tem ponuja izkušnjo za različne primere rabe, ki jih ni mogoče primerjati z drugimi pametnimi telefoni.

Huawei Mate Xs ima tudi posebni sistem hlajenja, imenovan lebdeča ribja plavut (Flying Fish Fin), ki je oblikovan izključno za vgradnjo v zložljive naprave. Edinstveni hladilni sistem uporablja fleksibilen grafen z mikroskopsko majhnimi razpokami, kar mu omogoča, da se zlaga skupaj z napravo in za učinkovitejše hlajenje enakomerno pokritje njeno površino.

Inovativnost in znanje s področja telekomunikacij se pokažeta tudi v posebej za to napravo oblikovanem antenskem sklopu. Narejen je po meri, da tudi v okolju omrežja pete generacije zagotavlja velike hitrosti prenosa podatkov in stabilno povezavo.

Visoke zmogljivosti in podpora za omrežja 5G

Da je Huawei Mate Xs kos čisto vsaki nalogi, z osmimi jedri poskrbi procesor Kirin 990 5G. Od teh sta dve veliki (takt 2,86 GHz) in dve manjši jedri Cortex-A76, štiri manj zmogljiva pa Cortex A-55. Procesorske zmogljivosti čipa nadgrajuje še 16 grafičnih jeder Mali-G76, za izvajanje algoritmov umetne inteligence pa poskrbi nevronska enota (NPU), zasnovana v Huaweievi arhitekturi Da Vinci.

Procesor Kirin 990 5G ima integriran modem za mobilna omrežja pete generacije, kar mu poleg visokih zmogljivosti omogoča tudi zanesljivejšo povezljivost, pri boljši učinkovitosti in manjši porabi energije. Modem podpira samostojno (SA) in nesamostojno (NSA) delovanje omrežja 5G, kot tudi vse dosedanje generacije mobilnih omrežij (2G, 3G in 4G). Vsi načini povezovanja so mogoči na obeh karticah SIM, ki jih ima lahko naprava.

Zložljivi pametni telefon Huawei Mate Xs nadaljuje tradicijo, da Huaweieve naprave vedno omogočijo najboljše fotografske zmogljivosti v svojih razredih. Štiri zadnje kamere Leica SuperSensing so razporejene v navpičnem nizu vzdolž bočne stranice. V njem najdete glavno kamero s tipalom ločljivosti 40 milijonov pik in zaslonko f/1.6, 16 milijonsko z ultra širokim kotom (f/2.2), optično stabiliziran teleobjektiv z 8 milijoni točk (f/2,4) in kamero za zaznavo globine prizora. Sklop kamer podpira optično in z umetno inteligenco podprto stabilizacijo, ki omogočata stabilne video posnetke in do 30-kratno hibridno povečavo. Izredno je tudi fotografiranje v slabih svetlobnih razmerah, saj gre občutljivost ISO do 204800.

Huawei Mate Xs nove zmogljivosti prinaša tudi ljubiteljem snemanja selfijev, saj so jim na voljo vse štiri omenjene kamere. Pri uporabi le teh uporabi drugi zaslon, ko je naprava zložena, to pa omogoča popolnoma novo raven kakovosti tovrstne fotografije.

Nova raven večopravilnosti

Zaradi inovativne sposobnosti, da se iz naprave z manjšim preoblikuje v napravo z večjim zaslonom, prinaša Huawei Mate Xs tudi novo raven opravljanja več nalog hkrati. Napravo razprete s pomočjo tipke na boku, nato pa površino »nastalega« zaslona preoblikujete po svojih potrebah. Zato izvirno podpira večokensko uporabo, kar pomeni, da sta dve aplikaciji prikazani ena poleg druge in delujeta sočasno. Besedila, slike in dokumente je zato mogoče preprosto prenesti, tako da jih povlečete iz ene v drugo.

Na dnu zaslona je posebno področje za hiter zagon aplikacij, ki ga lahko poosebljate. Zato lahko tretjo odprete v tako imenovanem plavajočem oknu, medtem ko sta dve že odprti in prikazani ena poleg druge. Princip je kot naročen za manjša opravila, kot je odgovarjanje na sporočila, saj ni treba zapustiti aplikacije, ki jo trenutno uporabljate.

Zložljivi telefon Huawei Mate Xs je opremljen s sistemom EMUI10.0.1, ki temelji na odprtokodnem mobilnem operacijskem sistemu Android. Zato ni izboljšana samo varnost, temveč podpira tudi funkcije večopravilnosti oziroma sodelovanja med več zasloni, ki jih je Huawei razvil na podlagi svoje distribuirane tehnologije programske opreme. Z njimi Huawei briše meje med napravami s sistemom Android in Windows, saj omogočajo preprosto prenašanje datotek med pametnim telefonom Huawei Mate Xs in prenosniki Huawei MateBook. Omogočeno pa je tudi upravljanje dveh sistemov na enem zaslonu.

Predstavljen s tržnico Huawei AppGallery

Huawei Mate Xs je ena prvih naprav prestavljena s tržnico Huawei AppGallery, uradno tržnico za distribucijo aplikacij na njegove naprave. Tržnica odpira vrata v svet kakovostnih aplikacij, ki v popolnosti izkoriščajo edinstvene sposobnosti naprav Huawei, na primer HiAi in edinstvene zmogljivosti povezovanja, hranjenja datotek in varnosti, kot tudi aplikacije, na katere so se uporabniki navadili in jih vzljubili.

Huawei Mate Xs bo na voljo po maloprodajni ceni 2499 evrov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.