Najboljše igre prejšnjega desetletja

Zate smo pripravili seznam najboljših iger prejšnjega desetletja. Open-world, first-person, third-person, role playing in vse možnosti, ki obstajajo. Igri dodajmo še izgled, fluidnost, kakovost, zgodbo, zapletenosti in dobimo celoto igre, ki jo igramo. V seznamu ni iger, ki izhajajo vsako leto. To so ponavadi športne igre kot FIFA, NBA, MLB, F1 in podobne.

Call of Duty: Black Ops

Prvi del v seriji Black Ops in še vedno ena najboljših iger v franšizi CoD. Odlična izbira single-player možnosti in izvrsten multi-player, ki je vključeval tudi zombije in prinesel novo svežino v eno najbolj priznanih video iger.

CoD Black Ops
CoD Black Ops

Mass Effect 2

Ena najboljših iger, kjer smo uživali v zgodbi, likih in sami izkušnji iger. Igra nas je spet seznanila kako dobro stvar lahko naredi BioWare, ko je s srcem pri stvari.

Mass Effect 2
Mass Effect 2

Minecraft

Kaj sploh lahko rečemo o igri, ki je spremenila svet igric in iz igrice prešla v pop kulturo. Ne veliko. Lahko ti je všeč ali ne, priznavamo pa ji veliko.

Minecraft
Minecraft

Red Dead Redemption

RDR igra je postavila nov mejnik v pripovedovanju zgodb. Igra odprtega sveta z odličnimi liki, ki se jih spomnimo tudi 10 let kasneje.

Red Dead Redemption
Red Dead Redemption

Batman: Arkham City

Najverjetneje vrhunec iger o Batmanu. Raziskovali smo Gotham in uživali v dvobojih z najboljšimi negativci, ki jih Batman lahko ponudi.

Arkham City
Arkham City

The Elder Scrolls V: Skyrim

Čudovit svet, ki je imel svoje napakice, ampak bilo je leto 2011. Minilo je 10 let, a v žanru fantazije še ni bilo boljše open-world igre, ki bi nas presenetila.

Elder Scrolls V
Elder Scrolls V

Far Cry 3

First-person strelska igra s strani Ubisofta. Zgodba se odvija na tropskem otoku, ko moraš kot Jason Brody rešiti svoje prijatelje z otoka.

Far Cry 3
Far Cry 3

Diablo 3

Tretji vstop v seriji Diablo je imel na začetku svoje težave, ampak na seznamu se je znašel prav zaradi tega. Blizzard je igro popravljal, dokler ni postala standard po katerem bi se morali zgledovati vsi.

Diablo 3
Diablo 3

Assassin’s Creed Black Flag

Najboljša piratska igra tega desetletja in ena najboljših v franšizi Assassin’s Creed. Sprememba iz srednjeveških mest na morje, je tisto kar je odvrnilo nekaj oboževalcev. Ampak po naše jo prav to naredi odlično.

AS Black flag

Dota 2

Še danes ena najbolj igranih iger. To je to.

Dota 2
Dota 2

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Kako lepa zgodba o povratku ene največje videoigre vseh časov. Prejšnje desetletje se je FF ponovno rojevala. V tem bo spet zacvetela v svojem polnem sijaju.

Final Fantasy XIV
Final Fantasy XIV

GTA V

Z vsakim delom so stopnjevali kakovost igre. Zgodba o kriminalnem svetu je ponudila drugačne ameriške sanje. Igra je še vedno ena najbolj igranih na svetu.

GTA V
GTA V

The Last of Us

Spet je bila dvignjena raven pripovedovanja. S čudovito zgodbo in likoma nam bo igra še dolgo ostala v spominu.

Last of Us
Last of Us

Five Nights at Freddy’s

Čeprav je danes veliko bolj poznana kot fenomen na YouTubu, je bila pred tem igra. Preprosta igra z omejenim pogledom, ki nam je nagnala strah v kosti.

FNAF

Middle Earth: Shadow of Mordor

Morda ne najbolj zvesto knjižni predlogi, ampak v nekem pogledu nekaj najboljšega iz sveta Tolkiena.

Shadow od Mordor
Shadow od Mordor

Metal Gear Solid

Vzemi taktično vohunstvo in ga prenesi v ogromen odprt svet. Čudovita igra, ki nagrajuje zveste in pretkane igralce.

Metal Gear Solid
Metal Gear Solid

The Witcher 3

Verjetno najbližje kot bomo perfektni igri. Oboževalci franšize The Witcher so presrečni, ker je njihova igra ena najboljših vseh časov.

The Witcher 3

Pillars of Eternity

S to igro je bilo dokazano, da imajo klasične igre vlog še vedno prostor v svetu iger. Ustvarjena je bila igra, ki zahteva veliko grajenja, pozornosti in spretnosti.

Pillars of Eternity
Pillars of Eternity

Rise of the Tomb Raider

Akcijska pustolovščina zelo znanega in priljubljenega lika. Z rebootom leta 2013 je serija spet poskočila, s tem delom si je prislužila status odlične igre.

Rise of the Tomb Raider
Rise of the Tomb Raider

Dishonored 2

Redki so tako izkoristili pomen dizajna kot ustvarjalci igre Dishonored. Vsak pogled je močno premišljen in nam ponuja na stotine različnih možnost.

Dishonored 2
Dishonored 2

Doom

Ponovni zagon serije Doom je bila naloga, ki bi se lahko končala s katastrofo. Ampak uspelo jim je. Ostali so zvesti originalom in v igro vpeljali nove tehnologije. Za las je šlo.

Doom
Doom

Overwatch

Igra ponuja neskončno izbiro, globino, raznolikost in čarobnost, ki jo imajo le redke igre. Blizzard je spet navdušil.

Overwatch
Overwatch

Destiny 2

Igra, ki je bila kar kontroverzna ob svojem izidu. Ampak poglejmo jo tako, kot je zdaj. Izpopolnjena igra, ki je pozabila na preteklost in nas končno navdušuje.

Destiny 2
Destiny 2

Fortnite: Battle Royale

Ni osebe, ki ne pozna igre Fortnite. Četudi je bila na začetku odlična za vse, je po izstrelitvi v vsesplošno slavo dobila veliko nasprotnikov.

Fortnite
Fortnite

Horizon: Zero Dawn

Še vedno ena najlepših iger sodeč po samem izgledu. Poznana igra s svežim odprtim svetom. Hodili smo po svetu, ki se ni zavedal svoje preteklosti.

Horizon
Horizon

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Medtem ko se vse igre ukvarjajo s širitvijo v open-world, se je Zelda odločila nadgraditi raziskovanje sveta. Ne moremo reči drugega, kot da jim je uspelo.

The Legend of Zelda
The Legend of Zelda

Wolfenstein: The New Colossus

Nov del serije Wolfenstein je vzel vse najboljše dele The New Order, in jih zavezal skupaj ter dodal še nekaj svojih stvari.

Wolfenstein
Wolfenstein

Assassin’s Creed Odyssey

Serija je potrebovala del, ki ji bo pustil obdržati status odličnosti. Starodavna Grčija je bil razširjena in lahko si jo prosto raziskoval.

Assassin's Creed Odyssey
Assassin’s Creed Odyssey

God of War

Igra navduši še preden jo začneš igrati. Revolucionarna in nepozabna igra, ki bo navduševala še dolgo dolgo časa.

God of War
God of War

Red Dead Redemption 2

Kavboji še nikoli niso bili tako resnični. Igra z neverjetnimi podrobnostmi, ki jo poleg odličnega odprtega sveta, postavijo ob bok najboljših vseh časov.

RDR2
Red Dead Redemption 2

Resident Evil 2

Eden boljših primerov igre, ki je bila predelana po več letih. Že tako dobro igro nadgradi in ji doda nov izgled, nov zvok in nove nivoje.

Resident Evil 2
Resident Evil 2

Sekiro: Shadows Die Twice

Poznan stil igre, ki je dodelana z nekaj stvarmi, ki jih ravno tako poznamo. Dodan je bil svet Japonske in njena mitologija, ki nikoli ne razočara.

Sekiro: Shadows Die Twice
Sekiro: Shadows Die Twice

Star Wars Jedi: Fallen order

Igra, ki smo jo vsekakor že videli, ampak z ogromnim plusom. Vojna zvezd. Je najboljša igra Vojne zvezd zadnjih nekaj let, in to je čisto dovolj.

Star Wars Jedi
Star Wars Jedi

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekHuawei predstavil zložljiv pametni telefon Huawei Mate Xs
Naslednji članekMiti in resnice o okužbi s Koronavirusom

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.