Huawei Share vam olajša življenje in prinese več udobja

Se vam zdi naslednja situacija znana? Na računalniku bi želeli obdelati datoteke oziroma fotografije, ki jih hranite na pametnem telefonu. Poiščete kabel, ga priklopite najprej v eno napravo in nato še v drugo, na telefonu označite, da računalniku dovolite dostop do shrambe, nato pa se v brskalniku podate še v iskanje želenih datotek. Nič kaj hitro in intuitivno. S tem da je računalnik običajno le ena od mnogih naprav, ki si jih lastimo in na katero želimo kdaj kaj prenesti. Kako se potem sploh lotimo prenosa na druge naprave, kot sta na primer televizor in pametni zvočnik?

Naravne preprke velikokrat otežijo povezovanje med napravami in s tem ohromijo uporabniško izkušnjo. V današnjih časih, ko uporabljamo vedno več pametnih naprav, pa je možnost brezšivnega povezovanja še toliko bolj zaželena, če ne že kar obvezna. Tega se zavedajo tudi pri Huaweiu, zato so razvili napredno rešitev Huawei Share, ki njihovim uporabnikom omogoča enostavno povezljivost med napravami v različnih okoljih, bodisi v pisarni, doma, ali na poti.

Brezšivno povezovanje vseh naprav

Huawei Share ne omogoča le deljenja datotek med pametnimi telefoni, ampak ponuja tudi druge inovativne načine interakcije prek rešitve OneHop med pametnimi telefoni in drugimi pametnimi napravami, kot so na primer prenosni računalniki serije Huawei MateBook. Tako lahko enostavno prenašate datoteke, delite glasbo, mrežno povezavo in projicirate sliko enega zaslona na drugega ter na ta način uživate v bolj intuitivni interakciji.

Ko želite fotografije, ki ste jih med poletnim oddihom zajeli s svojim telefonom, prenesti na računalnik za lažje urejanje, to enostavno storite tako, da na telefonu najprej vklopite povezljivost NFC, nato pa se z njim dotaknete oznake »Huawei Share« v desnem kotu ohišja računalnika in napravi se bosta povezali.

Z miško in tipkovnico na namizje telefona

Če je na vašem telefonu nameščen operacijski sistem EMUI 10.0 ali novejši, pa lahko koristite tudi možnost sodelovanja na več zaslonih. Ta ne omogoča le brezšivnega prenosa datotek med napravami, ampak tudi uporabo miške in tipkovnice za upravljanje telefona, tako da je sinergija med računalnikom in telefonom resnično popolna.

Enostavno se s telefonom dotaknite računalnika, tako da se na zaslonu slednjega pokaže vmesnik telefona in že se lahko na večjem zaslonu zabavate s svojimi najljubšimi mobilnimi aplikacijami ali prenašate datoteke z ene naprave na drugo po principu »povleci in spusti«, kot ste to sicer navajeni početi v oknih na namizju vašega računalnika.  Če imate na telefonu že EMUI 10.1, pa lahko z miškinim dvoklikom tudi odprete in uredite dokument neposredno na telefonu.

Glasba iz telefona v vaši dnevni sobi z enim samim dotikom

Na zelo podoben način poteka tudi komunikacija z drugimi Huaweievimi napravami, kot je na primer pametni zvočnik Sound X. Ko po delovniku pridete domov in želite nadaljevati s poslušanjem glasbe z vašega telefona, ga samo prislonite na omenjeni zvočnik in zahvaljujoč funkciji One-Tap Audio Sharing bo ta nadaljeval s predvajanjem na tistem mestu, kjer ste prekinili.  Če želite ustaviti predvajanje, pa vam sploh ni treba vzeti telefona iz žepa. Samo pokrijete vrh zvočnika z dlanjo in glasba se bo ustavila.

Ko imate na obisku prijatelje in želite skupaj z njimi prek interneta odigrati kakšno igro, jim sploh ni treba zaupati gesla do vašega brezžičnega omrežja. S telefoni se morajo zgolj dotakniti vašega Huawievega usmerjevalnika in že bodo povezani. Funkcijo One-Tap pa lahko koristijo tudi za prikaz slike telefona na večjem televizorju. Vse kar morajo storiti je, da se s telefonom dotaknejo daljinskega upravljalnika pametnega zaslona in že bodo lahko uživali v bolj razločni in pregledni večji sliki.

Avtomobilske ključe lahko pustite doma

Huawei Share pa gre še dlje. Omogoča namreč tudi odklepanje avtomobila s telefonom, tako da vam sploh ni treba nositi ključa s sabo. Avtomobil lahko na ta način tudi zaklenete na daljavo, kar je še posebej priročno, ko se kje potepate.

Vse to pa je le začetek. Huawei namreč namerava skupaj s partnerji graditi na svojem ekosistemu naprav in povezav z namenom, da z uporabo pametnih tehnologij uporabnikom čim bolj olajša življenje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.