Študentski boni: Pomembni roki in vse, kar moraš vedeti

Študentske bone bomo ponovno lahko koristili od 16. avgusta.

Subvencionirano študentsko prehrano smo letos izjemoma lahko koristili vse do konca julija, ponovno pa bomo lahko jedli na bone s 16. avgustom 2020. Zapomni si nekaj sledečih pomembnih datumov in informacij!

16. avgust 2020: Ponoven začetek subvencionirane prehrane

Pavza je trajala letos izjemoma le od 1. do 15. avgusta – takrat bonov nismo mogli koristiti, saj je bilo onemogočeno koriščenje subvencionirane študentske prehrane. S 16. avgustom bodo boni ponovno omogočeni.

1.september 2020: začetek vpisa študentov v sistem subvencionirane študentske prehrane in 30. september 2020: rok za podaljšanje in vpis v SSŠ, bone pa lahko podajšaš tudi čez leto, ampak to pomeni, da jih od 1. oktobra pa dokler jih ne podaljšaš, ne boš mogel koristiti.

Za vpis v sistem subvencionirane študentske prehrane in podaljšanje upravičenosti do koriščenja bonov imaš torej na voljo cel september.

Spodaj si preberi več pomembnih informacij o študentski prehrani:⬇️

Kdo je upravičen do subvencionirane študentske prehrane?

Upravičenci so vse osebe s statusom študenta, ki se izobražujejo na višjih strokovnih šolah in visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji ter niso v delovnem razmerju, ne opravljajo gospodarske, poklicne ali kmetijske dejavnosti oziroma poslovodne funkcije kot edini ali glavni poklic in niso prejemniki pokojnine, razen prejemniki družinske pokojnine.

pica
Bone lahko koristiš, če si študent.

Upravičenci do subvencionirane študentske prehrane so tudi vsi študenti tujih univerz, ki v Republiki Sloveniji opravljajo študijske obveznosti v okviru mednarodnih izmenjalnih programov. Zanje veljajo enaki pogoji kot za študente, ki se izobražujejo na višjih strokovnih šolah in visokošolskih zavodih v Republiki Sloveniji.

Kako poteka prvi vpis?

Prek spletne strani opraviš spletno prijavo. Zapišeš številko prijavnice in se z njo v roku 90 dni osebno zglasiš na najbližji točki SŠP. S seboj prineseš osebni dokument, dokazilo o statusu študenta za tekoče študijsko leto in svoj telefon.

Sredstvo, s katerim se identificiraš pri koriščenju subvencionirane študentske prehrane je lahko telefon (telefonska številka – brezplačna ali uporaba mobilne aplikacije) ali sim kartica (brezkontaktna čip kartica, za katero doplačaš 15 evrov).

Kako podaljšam upravičenost do subvencije?

Vsi študentje, že vpisani v bazo, morajo na začetku leta svoj status le podaljšati. Za podaljšanje upravičenosti do subvencije za študentsko prehrano se moraš prav tako osebno zglasiti na katerikoli točki SŠP. S seboj vzemi originalno potrdilo o vpisu za tekoče študijsko leto in osebni dokument.

Koliko subvencij na dan mi pripada?

Na dan lahko koristiš 2 subvenciji, med koriščenjem ene in druge pa morajo miniti vsaj 4 ure.

Kdaj lahko koristim bone?

Med 8.00 in 21.00 uro vse leto razen med 15. julijem in 15. avgustom – letos je bilo drugače zaradi izjemnih okoliščin.

Kje lahko koristim subvencionirano prehrano?

restavracija
Preveri, kje vse lahko ješ za bone.

Subvencijo lahko koristiš pri katerem koli ponudniku subvencionirane študentske prehrane po vsej Sloveniji, ne glede na kraj študija. Preveri imenik lokalov, modra pa se med ponudniki pojavi še kakšen nov: Do 24. 8. 2020 se namreč lahko prijavijo vsi ponudniki subvencionirane študentske prehrane za leti 2020 in 2021. Razpis je objavljen na povezavi.

Kaj mi pripada za študentsko kosilo?

Pripada ti glavna jed, poleg tega pa lahko izbereš še dve stvari izmed naslednjih treh: juha, solata ali sadje. Pripadata ti še 2 dcl vode (razen če naročaš hrano na dom). Izbiraš lahko med ponudbo, ki je na voljo za študente.

jed
Dober tek!

Več si preberi na spletni strani študentske prehrane.

Prejšnji članekHuawei Share vam olajša življenje in prinese več udobja
Naslednji članekKratka zgodba: Dolina lakote

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.