Huawei Sound in FreeBuds Studio: Nova doba za visokokakovosten Hi-Fi zvok

Družba Huawei Consumer BG je poleg pametnih telefonov serije Mate 40, ki obsega modele Mate 40, Mate 40 Pro in Mate 40 Pro+, predstavila nov domači zvočnik kakovosti Hi-Fi, Huawei Sound, ki so ga razvili skupaj s specialistom za zvok, podjetjem Devialet, in vrhunske brezžične slušalke z aktivnim dušenjem hrupa Huawei FreeBuds Studio.

Zvočnik Huawei Sound: Bogat zvok v kompaktnem ohišju

Naslednja generacija zvočnika kakovosti Hi-Fi predstavlja kronski dragulj sodelovanja med podjetji Huawei in Devialet. Zvočnik Huawei Sound je občutno manjši od modela Sound X iz leta 2019, vključuje patentirano zvočno zasnovo podjetja Devialet in prinaša izboljšano ter popolnejšo zvočno izkušnjo, ki dokazuje edinstvene in med seboj dopolnjujoče tehnologije.

Novo generacijo zvočnika odlikujejo iznajdljiva zasnova štirih zvočnih gonilnikov (membran), enim 4-palčnim nizko tonskim gonilnikom moči 40 W in tremi gonilniki moči 5 W, ki delujejo v popolnem sozvočju. Kljub majhnemu in kompaktnemu ohišju, zvočnik Huawei Sound ustvarja neverjetno močan zvok po zaslugi konfiguracije »push-push« z dvema pasivnima gonilnikoma, ki drug drugega okrepita in preprečita neželene tresljaje. To bistveno zmanjša popačenje zvoka, kot posledice odmevov z membran in zagotavlja presenetljivo neokrnjen zvok brez izkrivljanja kakovosti tudi pri visoki glasnosti do 90 dB.

Novi zvočnik Huawei Sound dviguje meje kakovosti nizkih tonov, ki so jih po zaslugi Devialetove tehnologije SAM in strukture z enim nizkotonskim ter dvema pasivnima zvočnima gonilnikoma, sposobne naprave v majhnem ohišju. Zapleten akustičen model poskrbi za natančno moduliranje in nadzor nad delovanjem gonilnikov, s čimer zagotovi maksimalno velike in sočasne nizkofrekvenčne zvočne valove brez popačenj in s širokim dinamičnim razponom. Rezultat so globlji in popolnejši nizki toni (basi) zvočnika Huawei Sound.

Napredna tehnologija SAM poslušalcu omogoča, da se v udobju dnevne sobe potopi v zvoke, ki jih je drugače deležen v koncertnih dvoranah med izvajanjem glasbe v živo. Zvočnik Huawei Sound poleg tega podpira še konfiguracijo »push-push« za neomejeno moč zvoka ob ohranjanju osupljive ravni pristnosti, s čimer prestavlja meje kakovosti brezžičnih zvočnikov.

Tehnologija Devialet Space za pristen 360° prostorski zvok

Novi zvočnik Huawei Sound ima tri visokotonske zvočne gonilnike, razporejene pod kotom 120°, ki s tehnologijo Devialet Space vsako sobo napolnijo s popolnim 360° prostorskim zvokom, ki spominja za zvočno izkušnjo velikih koncertnih dvoran.

Tehnologija Space zanika tradicionalno predstavo, da mora biti za kakovosten prostorski zvok strateško postavljenih več samostojnih zvočnikov. Algoritem namreč loči zvoke vhodnega signala na neposredne, odbite in zvoke okolice. Trije različno usmerjeni zvočni gonilniki nato sprejmejo signal glede na lokacijo poslušalca za osupljive prostorske zvočne učinke, ki presegajo omejitve prostora.

Poleg tega Huawei Sound nudi štiri obogatene zvočne učinke, Devialet SPACE Soundstage, Vocals, Hi-Fi, in Bass, ki dodajo nove razsežnosti različnim glasbenim zvrstem, od simfonij in opernih arij, do rokerskih uspešnic. Omenjene nastavitve hitro in preprosto upravljate v aplikaciji Huawei AI Life.

Veliko možnosti povezovanja

Zvočnik nudi tudi neprimerljivo udobje uporabe, saj je med drugim opremljen s povezljivostjo Bluetooth (LDAC), UPnP ter 3,5 mm avdio priključkom in priključki AUX. Poleg tega vključuje tudi revolucionarno funkcijo prenosa na dotik, ki poskrbi za takojšnje predvajanje zvoka, ko se s pametnim telefonom dotaknete telesa zvočnika. Za povrh je podprt še format LDAC za prenos zvoka visoke ločljivosti s teoretično bitno hitrostjo 990 kb/s, štirikrat višjo od običajne prek brezžične povezave Bluetooth.

Klasična oblika značilna za Devialet

Novi zvočnik je podedoval slog predhodnika modela Sound X, ki s posebnim premazom spominja na sijočo površino koncertnih klavirjev. Spodnji del telesa zvočnika je zaščiten z mrežico, ki zvočnim valovom omogoča prost prehod, medem ko notranjost zvočnika ščiti pred vdorom prahu in vodnih kapljic. Tehnologija in oblika zvočnika Huawei Sound poslušalcu pričarata občutek intimne in veličastne zvočne izkušnje.

Huawei Sound združuje Huaweievo neprimerljivo znanje na področju komunikacijskih tehnologij z vodilnimi zvočnimi zmogljivostmi podjetja Devialet in prinaša edinstveno ter  izredno kakovostno doživetje. Predstavlja novo dobo brezžičnega zvoka kakovosti Hi-Fi, v kateri bodo kompaktni zvočniki sposobni zvesto reproducirati čustveno resonanco vaših najljubših skladb.

FreeBuds Studio: Pametno aktivno odstranjevanje hrupa in zvok kakovosti Hi-Fi

Slušalke Huawei FreeBuds Studio s frekvenčnim razponom 48 kHz in kakovostjo Hi-Fi, obnovijo bogate podrobnosti zvoka visoke ločljivosti. Obenem nudijo tri načine aktivnega dušenja hrupa (ANC) za uporabo v različno hrupnih razmerah in dvojno brezžično povezavo za hitro in preprosto seznanjanje slušalk z napravami.

Navdihnjenje z geometrijo in preprostostjo, slušalke Huawei FreeBuds Studio ponujajo eleganten videz in udobno nošenje. Niso samo slušalke, temveč tudi pametni pomočnik, ki vam bo omogočil spoznavati lepši svet zvoka.

Estetika opredeljena z geometrijo

Slušalke Huawei FreeBuds Studio združujejo umetnost s tehnologijami in so udobne za nošenje, hkrati pa čudovito oblikovane, tako da se podajo k različnim modnim slogom. Namesto zapletenih oblik ušesne skodelice opredeljujejo preproste črte in krogi, ki jo za vrhunski videz zaključi kovinska zatemnjena tekstura. Edinstveno in celovito obliko zaključujeta roki iz nerjavečega jekla, ki povezujeta skodelici z naglavnim trakom.

Izkušnja nošenja in udobje uporabe slušalk Huawei FreeBuds Studio sta na izredno visoki ravni po zaslugi velikih ušesnih skodelic, ki z merami 65 x 42 mm objamejo vsako uho, ne glede na njegovo velikost. Blazinice, prevlečene z umetnim usnjem, pa niso le mehke in udobne, temveč nudijo tudi odlično pasivno zvočno izolacijo. Naglavni trak poenostavljene zasnove lahko razširite za 150 stopinj, da se tudi ta prilagodi glavam različnih oblik in velikosti.

Višja kakovost zvoka visoke ločljivosti

Zahvaljujoč vgrajenim visokokakovostnim komponentam, slušalke Huawei FreeBuds Studio podpirajo izjemno širok frekvenčni obseg od 4 Hz do 48 kHz. Strokovnjaki so ga natančno prilagodili za odličen zven glasbe polne zvočnih podrobnosti.

Prilagojen 40-milimetrski zvočni gonilnik s štirislojno membrano iz polimera, omogoča širši frekvenčni razpon in občutljivost, medtem ko Huaweieva tehnologija brezžičnega zvočnega kodeka L2HC2 doseže prenos zvočnega zapisa iz priključene naprave z bitno hitrostjo 960 kb/s. Huawei FreeBuds Studio zato reproducirajo izvirne visokokakovostne zvoke zvočnih datotek z izjemnimi podrobnostmi.

Pametno dinamično dušenje hrupa

Slušalke Huawei FreeBuds Studio z dvoslojno zvočno izolacijo (TAT) in pametnim dinamičnim dušenjem (ANS) dosežejo učinek odpravljanja hrupa do 40 dB. Z vgrajenim tipalom IMU za zaznavanje položaja v prostoru in mikrofonskim sistemom natančno ujemajo zvoke okolice za učinkovito delovanje treh načinov aktivnega dušenja hrupa.

Poleg tega nudijo način zavedanja in glasovni način, ki uporabniku omogočajo, da se zaveda okolice in opravi jasne pogovore, ne da bi moral odstraniti slušalke z ušes. Nov sistem zmanjševanja hrupa med telefonskimi klici s šestimi mikrofoni bolj usmerjeno zajema glas in se med odstranjevanjem hrupa okolice nanje bolj učinkovito osredotoča.

Brezhibna povezava v vseh primerih rabe

Slušalke Huawei FreeBuds Studio s štirikanalno dvojno povezavo omogočajo hkratno povezavo z dvema napravama brez potrebe po prekinitvi in ponovni vzpostavitvi. Delovanje je omogočeno z napravami z operacijskimi sistemi Android, iOS in Windows.

Huawei FreeBuds Studio so prve čezušesne slušalke z dvojno anteno, ki omogoča stabilno povezavo Bluetooth v vseh smereh (360°). Tudi v razmerah z veliko motenj signala, kot so letališča, takšna zasnova omogoča inteligentno zasnovo razmer v radijskem delu in uporabno antene, ki ima v vsakem trenutku zagotovljen stabilen in dovolj močan signal.

Slušalke lahko s polno napolnjeno baterijo predvajajo glasbo z vključenim aktivnim dušenjem hrupa do 20 ur oziroma do 24 ur, če je dušenje izključeno. Po le 10-minutnem polnjenju lahko delujejo do 5 ur z aktivnim dušenjem oziroma do 8 ur brez.

Slušalke Huawei FreeBuds Studio bodo s kakovostjo zvoka na ravni Hi-Fi zadostile potrebam najbolj zahtevnih avdiofilov, so udobne za večurno uporabo in nudijo izjemno izkušnjo odpravljanja hrupa, širok nabor interaktivnih funkcij ter stabilno brezžično povezavo v vseh razmerah.

Širok ekosistem naprav Huawei

Huawei je sicer pred kratkim predstavil tudi pametni telefon Huawei P smart 2021, ki ga prav tako odlikuje odlična kamera, brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro z izboljšanim sistemom aktivnega dušenja hrupa in novimi funkcijami osredotočenimi na potrebe uporabnikov, ter pametni uri Huawei Watch GT 2 Pro in Huawei Watch Fit z naprednimi funkcijami beleženja aktivnosti in novimi načini vadbe.

Za več obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.