Huawei v svojih trgovinah začenja s prodajo električnih avtomobilov

Na 19. mednarodnem avtosalonu v Šanghaju je globalni tehnološki velikan Huawei sporočil, da je električni športni terenec (SUV) SERES SF5 s povečanim dosegom in nadgrajen z informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami Huaweia že na voljo v njihovih kitajskih trgovinah. S tem je v ekosistem »1 + 8 + N« vstopilo prvo podjetje iz avtomobilske industrije.

»Razburljiva napoved predstavlja mejnik za industriji potrošniške elektronike in električnih vozil,« je komentiral Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huawei Consumer BG. »V prihodnje ne bomo razvijali le rešitev, ki bodo našim partnerjem pomagale razvijati pametnejša vozila, temveč jim jih bomo pomagali prodajati prek verige trgovin na Kitajskem.«

Pošastno zmogljiv po zaslugi Huaweia

Kot odziv na odprta vprašanja glede dosega in zmogljivosti polnjenja baterij sta podjetji Huawei in SERES ustvarili nov pogonski sistem povečanega dosega. Huaweiev električni pogon 3-v-1 DriveONE izboljša doseg vozila in mu hkrati zagotavlja vrhunske zmogljivosti. Model SERES SF5 nudi prilagodljivost z dosegom 180 km v povsem električnem načinu vožnje, ki ustreza mestnim voznikom[1] in 1000 km v načinu povečanega dosega za potnike na dolgih razdaljah. Poleg tega vozilo do hitrosti 100 km/h pospeši v 4,68 sekunde, na kar imajo velik vpliv aluminijasta karoserija, sprednje vzmetenje s štirimi krogličnimi zglobi in trapezno večkolesno vzmetenje. S tem je SF5 izredno zmogljivo vozilo, ki uporabniku nudi hitro pospeševanje ob stabilnejšem nadzoru nagiba in vrhunskim blaženjem med vožnjo.

V vozilo je prav tako vgrajena rešitev Huawei HiCar, ki uporabniku omogoča preprosto uporabo in nadzor aplikacij pametnega telefona na osrednjem zaslonu informativno-zabavnega sistema. S tem je omogočena povsem nova raven prijaznosti do uporabe in povezanosti vozila z uporabnikovo osebno napravo. Na primer, po vstopu v vozilo ta prevzame predvajanje glasbe s pametnega telefona. Poleg tega omogoča intuitivno glasovno upravljanje za varnejšo vožnjo. Rešitev omogoča še vključevanje drugih pametnih naprav, npr. na daljavo vklopi klimatsko napravo ali katero drugo pametno in povezano domačo napravo[2].

Tridimenzionalni prostorski zvočni sistem sestavlja 11 zvočnih enot, ki so jih uglasili Huaweievi tehniki in strokovnjaki za akustiko. Skupaj s karakteristikami zvočne izolacije vozila in zmanjševanja vibracij – tišina v vozilu je na ravni knjižničnih 38 dB[3] – zvočni sistem nudi izredno kakovosten in verodostojen zvok.

SERES SF5 omogoča prenos energije iz enega vozila v drugega (V2V) v primeru reševanja, ko druge možnosti za polnjenje baterij ni. Poleg tega lahko v primeru kampiranja v divjini električno energijo zagotovi drugim napravam, kot sta na primer indukcijska plošča ali električni žar. Vgrajene ima pomožne sisteme za podporo vožnje na ravni L2 (med drugim pomoč v zastoju, prilagodljiv ohranjevalnik hitrosti), medtem ko varnost ustreza petim zvezdicam. Vozilo je opremljeno še s športnima, varnima in udobnima sprednjima sedežema s funkcijo prezračevanja, ogrevanja in masaže, ki omogočata udoben in priročen vstop oziroma izstop iz vozila.

SERES SF5 je na voljo od 21. aprila izključno na Kitajskem za 248.800 (štirikolesni pogon) oziroma 216.800 juanov (dvokolesni pogon) v štirih barvah: modri, črni, beli ali sivi skupaj s črno, rdečo ali belo notranjo opremo.

[1] Podatki temeljijo na evropskem testu NEDC (New European Cycle Driving Test), ko je vozilo polno napolnjeno.

[2] Delujejo naprave pametnega doma Huawei HiLink.

[3] Podatki o hrupu, vibracijah in grobem delovanju (NVH).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.