Huaweiev domači usmerjevalnik združuje napreden čip s povezavo Wi-Fi 6+

Znanje pridobljeno med razvojem tehnologije mobilnih omrežij 5G je Huawei izkoristil za razvoj popolnoma nove tehnologije brezhibnega delovanja usmerjevalnika in nanj priključenih naprav. Ta novim usmerjevalnikom družine Huawei WiFi AX3 in nanj priključenim napravam Huaweia omogoča povezavo do ravni Wi-Fi 6+.

Družina naprav Huawei WiFi AX3 ima vlogo vozlišč v revolucionarni strategiji pametnega življenja 1+8+N. Nameščen imajo operacijski sistem Huawei Harmony in varnostni mehanizem Huawei HomeSec, ki zagotovita intuitivno, hitro, stabilno in varno povezavo po standardu Wi-Fi 6.

Skozi ovire z dinamičnim prilagajanjem pasovne širine

Usmerjevalniki so opremljeni s Huaweievim čipom Gigahome in popolnoma združljivi z najnovejšim standardom brezžičnega omrežja Wi-Fi 6. Ta deluje kot osnova, vendar zaradi izboljšav povezava doseže raven Wi-Fi 6+, s podvojenimi hitrostmi prenosa podatkov in boljšimi zmogljivostmi prebijanja ovir na poti širjenja radijskega signala, kadar so na usmerjevalnik priključene druge naprave Huaweia.

To je mogoče zaradi pasovne širine kanala do 160 MHz, samodejne fragmentacije podatkovnih paketkov in ozko pasovnega načina delovanja prek dinamične tehnologije prilagajanja pasovne širine. Posledica te je stabilizacija frekvenčne pasovne širine na 2 MHz, kadar se pojavijo potrebe, da mora signal brezžičnega omrežja prebiti ovire v prostoru ali celo stene. Za uporabnika to pomeni, da ima na voljo hitrejše domače omrežje in stabilnejšo povezavo v primerih, ko sta usmerjevalnik in nanj povezana naprava dlje vsak sebi.

Različica usmerjevalnika iz družine Huawei WiFi AX3 opremljena s čipom s štirimi jedri ponuja tudi podporo za storitev Huawei Share. Uporabnik lahko odklenjeni pametni telefon Huawei z vmesnikom NFC brez vnosa gesla doda v omrežje, že če se z njim dotakne površine usmerjevalnika. Možnost je še posebej primerna za hotele in restavracije, ki želijo svojim gostom ponuditi povezave v splet in se hkrati izognite časovno potratnega, ne najbolj varnega in nerodnega vnosa zapletenega gesla.

Poleg ekskluzivne dinamične tehnologije prilagajanja pasovne širine ima štiri jedrni usmerjevalnik štiri neodvisne ojačevalnike signala (dva dvojedrna). Omogoča pa tudi postavitev porazdeljenega brezžičnega omrežja, v katerem sočasno deluje več usmerjevalnikov Huawei in oblikovanje brezžičnega, ožičenega ali hibridnega (ožičeno in brezžično) domačega ali poslovnega omrežja.

Naprave družine Huawei WiFi AX3 so prvi domači usmerjevalniki s Huaweievim operacijskim sistemom Harmony. Z razumevanjem dejavnikov, ki vplivajo na nižje prenosne hitrosti v omrežju, optimizira upravljanje podatkovnega prometa na aplikativnem in jedrnem nivoju ter nivoju z gonilniki, da zagotovi dolgoročno stabilnost delovanja naprave.

Različica s štirimi jedri vključuje tudi Huaweiev varnostni mehanizem HomeSec. Čip ima namreč varnostno območje oziroma zaupanja vredno okolje (TEE), za mikro jedro operacijskega sistema Harmony pa so naredili tudi varnostno rešitev TrustZone. Ta je pridobila certifikat EAL5 od priznane organizacije Common Criteria.

Huawei se je zavezal standardu Wi-Fi 6

Zaradi podrobnega razumevanja tehnologij mobilnih omrežij pete generacije (5G) je Huawei veliko prispeval tudi k oblikovanju standarda Wi-Fi 6. Njegovi strokovnjaki so vodili pet standardnih delovnih teles za Wi-Fi, dr. Osama Aboul-Magd pa predseduje delovni skupini za standard Wi-Fi 6 (802.11ax). Poleg tega je Huawei prispeval 240 predlogov za Wi-Fi 6, kar predstavlja 15 odstotkov vseh in v Wi-Fi 6 vpeljal številne napredne tehnologije 5G.

Zahvaljujoč dolgoročnemu razumevanju standarda Wi-Fi 6 Huawei ne ponuja le izdelkov z njegovo podporo, temveč tudi integrira edinstvene tehnologije v svoj lastni čip Gigahome. Ti pa so osnova za vrsto naprav s podporo standarda Wi-Fi 6, ki ponujajo optimalno uporabniško izkušnjo.

Poleg tega, da ima vodilno vlogo na področju tehnologij Wi-Fi 6 Huawei tudi predlaga srednjeročno in dolgoročno strategijo za izgradnjo brezhibne pametne izkušnje v naslednjih 5 do 10 letih, ki temelji na njegovi strategiji »1+8+N«. V njej imajo namreč usmerjevalniki ključno vlogo, saj zagotavljajo preprosto, hitro, stabilno in varno brezžično povezavo, ki je ključnega pomena v kakovostnem pametnem življenju.

V razvoj namenskih čipov za usmerjevalnike je Huawei vložil več deset milijonov dolarjev. S kombinacijo strojne in programske opreme na nižjem sloju čipa jim je uspelo odpraviti več kot 80 % težav v zvezi z zamrzovanjem, zakasnitvami in prekinitvami povezave. Razvite čipe pa namerava Huawei uporabiti v prihodnjih izdelkih. Ima pa Huawei tudi zmogljivo središče s tesnim okoljem, kjer morajo izdelki prestati stroge preskuse, preden so na voljo uporabnikom.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.