Huaweiev pametni asistent osvojil nagrado Red Dot 2020

Nagrada Red Dot, ki velja za nekakšne oskarje oblikovalske industrije in temelji na sloganu »v iskanju dobrega oblikovanja in ustvarjalnosti«, je bila podeljena rešitvi Huaweivega pametnega asistenta. Huawei se je s tem odličnim uspehom uvrstil med letošnje zmagovalce izmed več tisoč prijavljenih podjetij, nagrada pa je potrditev njegovih prizadevanj za zagotavljanje pametnejše izkušnje rabe.

Pametni asistent domuje na najbolj levem zaslonu pametnih telefonov Huawei in omogoča hiter dostop do storitev in vsebin brez prenosa aplikacije. Uporabniki naprav Huawei in Honor ga preprosto zaženejo, ko povlečejo prst prek desnega roba proti sredini zaslona. Prinaša novo raven pametnejših zmogljivosti, saj jim pomaga najti informacije in storitve, ko jih potrebujejo. Od drugega četrtletja letošnjega leta pa je na voljo 210 milijonom uporabnikov v 170 državah sveta.

Z vidika zasnove Huaweiev asistent ponuja brezhibno pametno uporabniško izkušnjo, tako da z enim dotikom in na enem mestu zagotavlja storitve, kot so iskanje in odkrivanje, hiter dostop in priporočila za vsebine, ki bi vas morda zanimale. Ves čas pa se tudi uči in prilagaja vašim navadam, kar uporabniško izkušnjo naredi bolj optimalno in intuitivno.

Z njegovo pomočjo lahko brez težav iščete aplikacije, nastavitve in datoteke na svojem pametnem telefonu, medtem ko prikazuje vam prilagojene novice. Poglavitna značilnost Huaweievega asistenta pa so pametne kartice z obvestili in opomniki, ki si jih uporabnik lahko nastavi po svoji meri. S športno kartico boste na primer na tekočem z rezultati vaše najljubše športne ekipe, medtem ko vas bo kartica za potovanje v realnem času opozarjala na razmere na poti glede na vašo trenutno lokacijo.

Huawei bo tudi v prihodnje delal na zagotavljanju pametnejših storitev svojim uporabnikom in s tem izboljševal njihova življenja. Da bi dosegel zastavljeno, bo nadaljeval nenehno optimizacijo delovanja asistenta in na ta način nudil uporabniško izkušnjo podobno izkušnji sodelovanja z osebnim pomočnikom iz mesa in krvi.

Nagrade Red Dot Design Award so leta 1955 ustanovili v Nemčiji in poleg nagrad iF Design Award (Nemčija) in IDEA International Design Excellence Awards (Združene države) veljajo za najbolj pomembne na področju oblikovanja. Prejemniki nagrad so vsako leto predstavljeni v tiskani publikaciji in na spletni strani www.red-dot.de.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.