Instagram želi ponujati Tik Tok izkušnjo

Če si v zadnjem času odprl Instagram in si se moral vprašati, če je to prava aplikacija, nisi bil edini! Instagram namreč preizkuša nov celozaslonski način, podoben tistemu na Tik Toku. Tiskovna predstavnica Mete Seine Kim je pojasnila, da gre za test, izveden za omejeno število ljudi. Gre za najnovejše prizadevanje Instagrama, da bi konkuriralo podjetju Tik Tok.

Instagram želi kopirati Tik Tok?

Če si del testne skupine, si boš lahko posnetke ogledal na celotnem zaslonu. Pod videoposnetki še vedno ostaja navigacijska vrstica, spodaj ostajajo tudi gumbi za všečkanje in komentiranje. Logotip Instagrama in ostali gumbi, ki so že zdaj nad prikazanimi slikami, ostajajo zgoraj.

Direktor Mete Mark Zuckerberg je o preizkusu dejal, da so fotografije še vedno pomemben del Instagrama, vendar si podjetje prizadeva, da bi bile bolj združljive s celozaslonskim prikazom. Na svoj Instagram je objavil, da se veseli mnenj uporabnikov, ki bodo že zdaj deležni (testne) celozaslonske posodobitve.

Vodstvo Instagrama je ob tem jasno povedalo, da fotografije niso več v središču aplikacije. Mlajši ljudje uporabljajo družbena omrežja drugače kot včasih, zato Meta spreminja tudi algoritme, ki urejajo prikazovanje vsebin na omrežjih Facebook in Instagram.

VIRthe verge
Prejšnji članekKrvodajalske akcije v juliju 2022
Naslednji članekNajbolj pričakovani filmi druge polovice leta 2022

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.