Najbolj pričakovani filmi druge polovice leta 2022

Prva fotografija, ki smo jo pred meseci dobili za film Avatar 2
Prva fotografija, ki smo jo pred meseci dobili za film Avatar 2 oziroma Avatar: Pot vode

Po uspehu filmov Spiderman: Ni poti domov, Batman in Dr. Strange v Multivesolju norosti lahko rečemo, da so se filmski spektakli »vrnili«. Za nekaj časa nismo bili prepričani, ali so ljudem filmska doživetja v kinu sploh še všeč. Vendar se je po teh uspešnicah izkazalo, da se naval ljudi, ki želijo videti svoje najljubše superjunake na velikih zaslonih še ni končal in se verjetno kaj kmalu tudi ne bo.

Lahko rečemo, da je kar nekaj odličnih filmov letos že izšlo, vendar to še ni vse. Spodaj se nahaja seznam filmov, ki še pridejo in za katere se nam zdi, da bodo definitivno vredni ogleda.

Avatar: Pot vode (Avatar: The Way of Water)

Minilo je 84 let … no pravzaprav samo 12 let, vendar se zdi, da je minila večnost odkar smo videli prečudovito Pandoro in njene modre nezemljane. Jakesully in Neytiri sta ustvarila družino med Na’vi, vendar kaj kmalu spet pride do težav in skupina se mora razpršiti čez različne regije sveta, da pobegne ponovni človeški grožnji. Avatar nas je že prvič navdušil s svojo zgodbo, glasbeno spremljavo in fantastičnimi efekti, ki te zares popeljejo v popolnoma drug svet. In glede na to, da smo na film čakali 12 let, so pričakovanja kar visoka. Tako  se nestrpno veselimo 16. decembra, ko se Avatar končno vrne na naše velike zaslone. Preberi vse o filmu Avatar 2.

Avatar: The Way of Water | Official Teaser Trailer

Thor: Grom in ljubezen (Thor: Love and Thunder)

Ta film je neposredno nadaljevanje filma Thor: Ragnarok, na slovenskih velikih zaslonih pa ga najdemo od 7. julija dalje. Iskreno komu pa ni všeč Liam Hemsworth v vlogi Thora? Poleg tega bo Natalie Portman oziroma Jane Foster, kot jo poznamo v filmu, tokrat tudi sama segla po veličastnem kladivu in se znašla v malo drugačni vlogi, kot smo jo bili vajeni do sedaj.

Marvel Studios' Thor: Love and Thunder | Official Trailer

The Gray Man

Film je posnet po istoimenski knjigi, avtorja Marka Greaneyja in govori o skrivnostnem CIA operativcu, ki ga bo upodobil Ryan Gosling. Ta se odpravi na beg, ko pride do obremenilnih informacij o agenciji. V lov za njim pa se odpravi psihotičen agent, ki ga igra Chris Evans. Film je poznan kot ena izmed Netflixovih najdražjih produkcij, sneman je bil tudi v Evropi, in sicer v Parizu ter Pragi, izide pa 15. julija 2022.

THE GRAY MAN | Official Trailer | Netflix

Črni panter: Wakanda za vedno (Black Panther: Wakanda Forever)

S prvim filmom je režiser Ryan Coogler, skupaj z izredno nadarjeno zasedbo in ekipo še dodatno nadgradil Marvelov svet in prikazal kaj bi ostali Marvelovi filmi lahko bili. Glavni igralec filma, Chadwick Boseman je na žalost preminil 28. avgusta 2020, vendar so se odločili, da za njegovo vlogo ne bodo poiskali zamenjave. To predstavlja kar veliko ustvarjalnih izzivov za ekipo, saj konec koncev, kaj Black Panther sploh je brez Bosemana? To je vprašanje, s katerim se bo Wakanda Forever poskusila spopasti. Občutek pa nam pravi, da bo nalogo opravila uspešno in da lahko pričakujemo izredno emocionalno nabit spektakel. V kinih ga bomo lahko gledali od 11. novembra 2022, spodaj pa je napovednik za prvi del, če ste ga slučajno zamudili.

Marvel Studios' Black Panther - Official Trailer

Elvis

Elvis prihaja na naše zaslone že 24. junija in iskreno, kdo se ne bi veselil kralja rock and rolla! Po napovedniku lahko pričakujemo pravi spektakel in upamo, da bo film pred velikimi zasloni v nas vzbudil občutek, da se s samim Elvisom nahajamo na odru oziroma da smo prav zares na enem izmed njegovih koncertov. Prav tako smo polni pričakovanj za Austina Butlerja, ki bo samega kralja tudi upodobil. Se bo uvrstil na seznam Najboljših muzikalov vseh časov?

Baz Luhrmann's ELVIS | Official Trailer 2

Nope

O sami zgodbi tega filma ne vemo veliko, se pa zavedamo, da je grozljivka z odlično zasedbo. Napovednik ne izda veliko, v nas pa s svojo skrivnostnostjo in čudnostjo vseeno vzbudi visoka pričakovanja. V kinih si ga lahko ogledamo 22. julija 2022.

NOPE | Official Trailer

Preberi tudi naš prispevek Najbolj pričakovanih filmov leta 2022.

Prejšnji članek Instagram želi ponujati Tik Tok izkušnjo
Naslednji članekStranka NSi strogo proti vladi: »Za božjo voljo, začnite delati!«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.