Stranka NSi strogo proti vladi: »Za božjo voljo, začnite delati!«

Stranka NSi v svojem stališču stroga do Vlade Roberta Goloba
Stranka NSi v svojem stališču stroga do Vlade Roberta Goloba Foto: on nsi

Stranka NSi je novo vlado Republike Slovenije začela v opoziciji, kamor se je preselila po »porazu« na parlamentarnih volitvah. Od marca 2020 do junija letos je opravljala delo koalicijske partnerke v 3. vladi Janeza Janše, zdaj pa opozarja iz vrst opozicije. Glede delovanja nove vlade Roberta Goloba imajo svoje jasno stališče, ki so ga objavili na svoji spletni strani. Kot navajajo, se mora vlada nehati ukvarjati sama s sabo in začeti delati.

NSi strogo do vlade Roberta Goloba

»Novo vlado je hitro dohitela politična realnost … rast cen goriv, hrane, elektrike ter streznitev na evropskem političnem parketu. Predstavljeni vladni ukrepi nikakor niso čudežni, kot so napovedovali, in so seveda daleč od pričakovanj in njihovih lastnih napovedi. V Novi Sloveniji smo pričakovali, da bo vlada dr. Goloba učinkovita in operativna. Stranka, ki je gradila na strokovnosti, bi svojo obljubo namesto z ustanavljanjem novih ministrstev lahko uresničila z ustanovitvijo novih direktoratov znotraj obstoječih ministrstev.« se glasi začetek objavljenega stališča stranke NSi.

Stranka Nove Slovenije, katere predsednik je Matej Tonin, je v svojem stališču tako zelo kritično nastopila proti slovenski vladi. Kot navajajo: »Vsekakor mora vlada čim hitreje pripraviti nabor ukrepov, ki bo učinkovit odgovor na visoke cene hrane, elektrike in tudi surovin za kmetijsko proizvodnjo. V NSi menimo, da ljudje pa tudi gospodarstvo potrebujejo rešitve takoj. Imamo vedno daljše vrste za gorivo, čakalne vrste v zdravstvu pa se še ne skrajšujejo. Cene hrane in energentov se zvišujejo, plače in pokojnine tem dvigom ne bodo sledile.«

Vlada Roberta Goloba naj začne delati pravijo pri stranki Nova Slovenija
Vlada Roberta Goloba naj začne delati pravijo pri stranki Nova Slovenija Foto: on gov

Vlada Roberta Goloba naj začne delati pravijo pri NSi

»To je naše poslanstvo. Ljudje potrebujejo hitre in učinkovite rešitve, zato vlado pozivamo: Pojdite delat«, je povedala poslanka NSi Vida Čadonič Špelič v izjavi za javnost.

Njeno mnenje o pomanjkanju dela si očitno deli celotna stranka NSi, saj je to tudi zaključni stavek njihove »kritike« oziroma stališča.

»Draga vlada, imate ogromno problemov, ki terjajo jasne rešitve. Ljudje to od vas pričakujejo. V NSi vas pri tem ne bomo ovirali. Ampak za božjo voljo, začnite delati!« so zapisali za konec.

Se strinjaš s stališčem stranke NSi in bi vlada morala začeti delati ali po tvoje opravlja solidno delo?

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajbolj pričakovani filmi druge polovice leta 2022
Naslednji članekEverest se topi: Sledijo nove lokacije baz Everesta?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.