Filmski muzikali, ki jih moraš videti

Imaš v glavi pesem iz muzikala, ki je ne moraš prenehati peti? Najboljše je, da si jo zapoješ kar ob filmu. Če odštejemo Disneyeve risanke, kjer so pesmi zelo popularne, imam v mislih tiste prave muzikale. Nekateri zelo dobri, nekateri malo manj, a so pesmi tako dobre, da jim odpustimo čisto vse. Težko pa je tudi reči, kaj točno je filmski muzikal, zato v tem članku ne bom pisal o biografijah pevcev in skupin.

Moje pesmi, moje sanje

Eden najbolj ikoničnih muzikalov in filmov vseh časov. Družina Von Trapp in njihova varuška že od leta 1965 čakajo v naših srcih in pojejo pesmi. Julie Andrews, Christopher Plummer in družinica prikažejo čisto vse, kar hočemo od takega filma in še več.

Edelweiss from The Sound of Music (Official HD Video)

Zgodba z zahodne strani

Delna predelava Romea in Julije, a tokrat sta fant in punca ujeta med dve tolpi. Zgodba je seveda poznana, ampak pesmi so tiste, ki dajo filmu novo doživetje.

West Side Story 1961 - "I feel pretty"

Moulin Rouge

Film, ki ga obožuješ ali pa ne. Baz Luhrmann je pesmi novejših avtorjev uporabil v filmu, ki se dogaja v Parizu na začetku 19. stoletja. Najlepša kurtizana in reven pisatelj se zaljubita, a njuno razmerje mora ostati skrivnost.

Ewan Mcgregor - Your Song (Moulin Rouge OST)

Briljantina

Film, v katerem hoče biti čisto vsak. Se ne splača izgubljati besed, lahko rečemo samo, da je ta mjuzikl »The one that i want«.

Grease - You're The One That I Want [HQ+Lyrics]

Kabaret

Film, ki je med legende izstrelil Lizo Minelli in pobral kar osem Oskarjev. V nacističnem Berlinu spremljamo mlado pevko kabareta, ki se zaplete v ljubezenski trikotnik.

Chicago

Eden najbolj priznanih muzikalov vseh časov posnet po predstavi. Velma Kelly (Catherine Zeta-Jones) in Roxie Hart (Renee Zellweger) sta zvezdi te kriminalke in črne komedije. Petju dodajmo še korupcijo, škandale in zvezdniški blišč.

Chicago - We Both Reached for the Gun

Sweeney Todd

Tim Burton je svojo edinstvenost prikazal v staromodnem Londonu. Johnny Depp in Helena Bonham-Carter igrata v zgodbi o brivcu, ki je željan maščevanja. Najbolj grotesken od filmov na seznamu, a nič manj kakovosten. Če ne drugega je v njem Johnny Depp. Tudi to šteje za nekaj, mar ne?

"Pretty Women" Sweeney Todd

La La Land

Damien Chazelle je ustvaril odo Los Angelesu v tem modernem muzikalu, kjer blestita Ryan Gosling in Emma Stone. Mlada zaljubljenca si želita uspeti vsak na svojem področju in ta film pokaže, da nam usoda ni vedno naklonjena.

Another Day of Sun - La La Land Opening Scene

Les Miserables

Ameriška predelava francoskega muzikala iz 19. stoletja. Bivši zapornik Jean Valjean (Hugh Jackman) k sebi vzame siroto Cosette (Amanda Seyfried), ki ji je umrla mama (Anne Hathaway). A Jeanu vso pot sledi inšpektor Javert (Russel Crowe). Muzikal, v katerem se poje čisto vsaka beseda. Finančna uspešnica in ljubljenec kritikov.

Les Misérables | Do You Hear the People Sing?

Sanjske punce

Tu smo prvič videli Jennifer Hudson in bili šokirani nad njo. A Sanjske punce je več kot samo to. Je zgodba, ki si malo izposodi iz zgodovine Motowna in The Supremes. Dogodki mlade skupine The Dreams in njihovega manipulativnega šefa.

Jennifer Hudson - And I Am Telling You I'm Not Going

Največji Šovmen

Začetek cirkusa, a veliko lepša zgodba, kot je bila v resnici. Sam film morda ni najboljši, ampak glasba in pesmi so fenomenalne. Življenjsko delo Hugha Jackmana ni Wolverine, ampak Največji šovmen. Benj Pasek in Justin Paul pa dokazujeta, da sta glasbeni duo, ki lahko ustvarja največje muzikale vseh časov.

The Greatest Showman - The other side [1080P] Subtitled

Mary Poppins

Povej mi eno osebo, ki si v življenju ne bi želela imeti varuške s čarobno močjo? Take osebe ni, obstaja pa tak muzikal. Julie Andrews zablesti tudi v tem filmu, ki je lanskega leta dobil predelavo oziroma nadaljevanje. Tudi ta je požel veliko aplavza in nagrad.

A Spoonful Of Sugar - Julie Andrews in Mary Poppins 1964

Mamma Mia

Pesmi skupine ABBA so tisto, zaradi česar je ta film (in njegovo nadaljevanje) vredno ogleda. Poleg tega pa je v filmu malo morje zvezdnikov, ki pojejo pesmi švedske skupine. ABBA se lahko zahvali temu filmu, da je njihove pesmi predstavil novejšim generacijam.

Mamma Mia! (2008) - Dancing Queen Scene (3/10) | Movieclips

Začarana

Film, ki bi moral biti v posmeh, je postal svetovna uspešnica in bil nominiran za kar tri pesmi na Oskarjih. V filmu igra doktor Sanjski oziroma Patrick Dempsey. Če ne drugega, nam je dal ta film Amy Adams, ki je postala ena najboljših živečih igralk. V nastajanju je tudi nadaljevanje, a točnega datuma izida še nima.

Zvezda je rojena

Morda mislim na tistega z Lady Gaga in Bradleyem Cooperjem. Morda mislim na tistega z Judy Garland iz leta 1954 ali pa na tistega z Barbro Streisand iz leta 1976. Kateri koli od njih je po svoje čudovit in tudi pesmi so vsaka po svoje čustvene in fantastične. No, morda so le pesmi res najboljše v najmlajšem od teh.

Lady Gaga - Always Remember Us This Way (from A Star Is Born) (Official Music Video)

High School Musical

Najboljši izmed vseh muzikalov. Trije filmi o srednješolskih prijateljih in simpatijah, ki igrajo košarko in golf, pojejo, delajo in pečejo creme brulee. Zabaven, a vsekakor ne najboljši, slednje je bila le šala.

High School Musical Cast - We're All In This Together (From "High School Musical")

Urednik portala Student.si

VIRIMDb
Prejšnji članekOdlično: Michelinove zvezdice po novem tudi v Sloveniji
Naslednji članekKako zajeziti teorije zarote covida-19?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.