Je smiselno imeti tiskalnik za delo in študij od doma v času koronavirusa?

plotter, large format printer, printer
Foto: andreas160578 iz Pixabay

V času koronavirusa se pogosto znajdemo v zagati, ko nujno potrebujemo natisnjen dokument ali kakšno kopijo. Vse je zaprto in iskanje tiskalnice bo od nas zahtevalo veliko več organiziranosti, časa, truda in volje, če bi preprosto imeli tiskalnik doma. Pa bi se nam sploh izplačalo doma imeti tiskalnik? Preverili smo prednosti in slabosti lastnega tiskalnika.

Privarčeval boš čas in denar

Ker boš imel svoj lastni tiskalnik, se ti ne bo treba ukvarjati z iskanjem najbližje tiskalnice ali trgovine, ki ga ima na voljo. Ne bo se ti treba odpeljati kilometre daleč, ampak boš lahko samo pritisnil en gumb na svoji pisalni mizi. Prav tako boš privarčeval tudi denar za tiskanje dokumentov, kamor pa moraš všteti tudi čas, ki si ga vložil v pot do tiskalnice in nazaj. Velikokrat pa se zgodi tudi to, da tvoj dokument ne bo natisnjen dovolj hitro in se boš moral tja vrniti kasneje ali celo naslednji dan.

Dostopnost in priročnost

Verjetno se ti je že kdaj zgodilo, da si moral loviti rok za oddajo naloge ali dokumenta. Težava se je pojavila, ker si to ugotovil večer pred rokom oddaje in ni bilo odprtih tiskalnic ali česa drugega, kar bi ti pri tem lahko pomagalo. Tudi tu ti pride prav lastni tiskalnik, saj teh skrbi ne boš več imel. To pa seveda ne pomeni, da lahko vse delaš zadnji dan.

Sam odločaš o obliki

Morda se sliši nevsakdanje, ker je veliko dokumentov, ki jih ne smeš spreminjati. Tu mislimo predvsem na uradne dokumente, hkrati pa mislimo na tiste stvari, ki jih lahko spreminjaš po svojih željah. To so lahko vizitke, koledarji, organizatorji, fotografije, kazalke za knjige in še mnogo drugega. Vsaka podrobnost papirja, ki bo prilezel iz tiskalnika je odvisna od tebe in prav zato je pametno imeti svoj tiskalnik.

Ne le tiskanje, temveč še kaj drugega

Pri izbiri tiskalnika je pametno pogledati tudi druge funkcije, ki jih tiskalniki ponujajo. Večina naprav vsebuje tudi možnost skeniranja in kopiranja, kar ti bo še olajšalo tvoje delo. Skeniranje dokumentov za pošiljanje in kopiranje tistih, ki jih potrebuješ več.

 

Tiskanje za druge člane družine

Uporaba tiskalnika pa ni omejena le za eno osebo. Morda bi si tvoj mlajši bratec želel novih pobarvank, ker mu jih je zmanjkalo. Pri tem mu lahko pomagaš s svojim tiskalnikom. Je tvoja mami našla novo linijo receptov ali nasvetov? Spet sta tu ti in tvoj tiskalnik.

Izbira kakovostnih tiskalnikov

Da tvoji dokumenti ali druge stvari ne bodo slabe kakovosti, je potrebno imeti kakovosten tiskalnik. Tiskalnik, ki ti bo hitro in učinkovito natisnil vsako zadevo, ki se je boš lotil natisniti, kopirati ali skenirati. Pri podjetju Secop bodo poskrbeli za vse tvoje potrebe, saj je prav njihov nabor tiskalnikov na prvem mestu kakovosti.

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNovonašla črna luknja Samorog nam je izredno blizu
Naslednji članekRecept vrhunskega šefa za slastno špargljevo rižoto
logo Secop

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.