Kaj je sposobna beležiti pametna ura Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT2 Pro 3
Foto: on Huawei

Vrhunska pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro sodobnega videza je sposobna zbrati in analizirati širok razpon podatkov merilnikov telesnih znakov in telesnih dejavnosti. V ta namen je opremljena z vsemi potrebnimi tipali in programskimi algoritmi, medtem ko se zbrani in izračunani podatki prenesejo v aplikacijo Huawei Zdravje, prek katere je povezana s pametnim telefonom.

Pametne ure Huawei Watch GT 2 Pro se bodo še posebej razveselili aktivni ljubitelji športnih dejavnosti in tudi vsi tisti, ki preprosto želite živeti bolj zdravo. Če želite izkoristiti vse njene sposobnosti, v aplikaciji omogočite spremljanje kakovosti spanja, neprekinjeno merjenje srčnega utripa in samodejno beleženje ravni stresa. Najprej se zato prepričajte, da so aktivne naslednje funkcije:

 • screen shot aplikacije ZdravjeHuawei TruSleep
 • Neprekinjeno spremljanje srčnega utripa
 • Samodejni test stresa

Domači zaslon aplikacije Zdravje

Po zagonu aplikacije Zdravje na zaslonu pametnega telefona dobite povzetek vseh zbranih podatkov. Na vrhu so osnovne informacije o dnevni telesni dejavnosti – številu korakov, minute srednje ali visoke dejavnosti, razdalja in porabljene kalorije. Pod povzetkom so informacijske ploščice z rezultati posameznih meritev:

 

 • Domači zaslon aplikacije ZdravjeZapisi o vadbi
 • Srčni utrip
 • Spanje
 • Stres

Spremljanje srčnega utripa

Ena glavnih funkcij pametne ure Huawei Watch GT 2 Pro je stalno spremljanje srčnega utripa. Na domačem zaslonu sta prikazana povprečni utrip in preprosti grafikon, medtem ko podrobne podatke pregledujete po dotiku ploščice.

 

Spremljanje srčnega utripa

V privzetem prikazu pregledujte graf srčnega utripa zadnjih 24 ur, obseg srčnega utripa z najvišjimi in najnižjimi vrednostmi ter srčni utrip v mirovanju.

Visok sčrni utrip na aplikaciji Zdravje

Letni pregled srčenga utripaPrikaz lahko spreminjate na tedensko, mesečno ali letno raven. Na prikazu za daljši čas lažje opazite trende, ki bi jih težje opazili na dnevnem grafikonu.

V nastavitvah aplikacije po potrebi ročno prilagodite najvišji priporočeni srčni utrip, kako naj aplikacija izračunava območja (intervale) in kako območja ogrevanja, izgorevanja maščob, aerobnih in anaerobnih ter ekstremnih vadbenih območij. Funkcije so še posebej koristne za aktivne športnike, ki zelo natančno poznajo svoje telo.

Spremljanje kakovosti spanja

Analiza kakovosti spanja je naslednje funkcija, v kateri blesti pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro. Poleg spremljanja dolžine algoritmi poskrbijo še za analizo poteka in kakovosti spanja.

Informacijska ploščica na domačem zaslonu prikaze povzetek dolžine spanja z razčlenitvijo najbolj pomembnih faz. Podrobnejši podatki pa so dosegljivi, ko se ploščice dotaknete. Zgoraj je dolžina spanca, medtem ko so na grafu prikazane stopnje plitvega, globokega, spanja REM in prebujanja.Spremljanje kakovosti spanja

Pod grafikonom je ocena kakovosti spanja na točkovni lestvici in nasveti, kako ga izboljšati.

Še nižje spodaj so podatki zbrani v grafikonu oblike torte z deleži vsake od treh faz spanja in 7 podrobnejšimi kazalniki:

 • Nočno spanje, glede na splošno sprejeta priporočila.
 • Globok spanec v odstotkih glede na celoten čas spanja.
 • Lahek spanec v odstotkih glede na celoten čas spanja.
 • Spanje REM v odstotkih glede na celotni čas spanja.
 • Neprekinjenost globokega spanja izražena v točkah.
 • Buden oziroma število prebujanj med spanjem.
 • Kakovost dihanja med spanjem izražena v točkah.

Pregled spanjaČe so, so pod tem prikazani informacije o dnevnih dremežih in skupen čas z vključenim spanjem ponoči.

Vsak kazalnik ima priporočene vrednosti, ki so izražene v opisni ceni Običajno, Nizko ali Visoko s pripisom referenčnih vrednosti.

Kot v primeru srčnega utripa trende spanja lažje opazimo na grafikonu za daljše časovno obdobje, kot na dnevnem.

Mesečni pregled spanja

Spremljanje ravni stresa

Spremljanje ravni stresaSodoben življenjski slog je stresen, zato je dobrodošla funkcija pametne ure Huawei Watch GT 2 Pro stalnega in samodejnega merjenja ravni stresa. Na informacijski ploščici so prikazani osnovni podatki.

Po dotiku ploščice dobite podrobneje razdelane podatke za tekoči dan. Osrednji je grafikon oblike torte z odstotki stopenj stresa:

 • Visoka
 • Zmerno
 • Običajno
 • Sproščeno

Tudi v tem razdelku so na voljo podatki združeni na tedenski, mesečni ali letni ravni z dovolj informacijami o tem, kaj stres je in kako ga ura izmeri.

Mesečni pregled stresa

Zapiski o vadbi

Zapiski o vadbiPoleg meritev, ki jih pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro opravlja ves čas, lahko po želji zaženete enega od 15 načinov beleženja športne dejavnosti. V tem primeru beleženje postreže s podatki, ki jih zabeležijo vsa tipala in satelitski sprejemnik, če vadba poteka na prostem.

Informacijska ploščica domačega zaslona prikazuje osnovni podatek zadnje dejavnost s sličico narejene poti. Več pa se tudi v tem primeru skriva v razdelku, ki se odpre po dotiku nanjo.

Vaje so prikazane na seznamu urejenem po datumu. Zabeležka, označena s simbolom, vsebuje osnovne podatke odvisne od vrste vadbe, na primer časom, razdaljo in poprečno hitrostjo, s tem, da mesečni prikazuje povzetek teka, kolesarjenja in hoje. Podrobneje podatke izbrane vadbe tudi v tem primeru dobite, ko se je dotaknemo na seznamu.

Popis hoje na prostem

Teh je veliko. Na prvem mesu je razdelek »Pot« s prikazom razdalje na zemljevidu ter zbirnimi podatki na dnu strani – trajanje, povprečni tempo in porabljenih kalorijah.

Tempo hoje na prostem

V drugem razdelku »Tempo« najdete podatke o doseženih hitrostih za vsak kilometer poti.

Grafi hoje na prostem - srčni utrip

Sledi najbolj podroben od vseh, razdelek »Grafi«. Vključuje namreč grafične prikaze srčnega utripa, hitrosti in nadmorske višine ter diagram območji srčnega utripa skozi celotno vadbo. Vsakega lahko po želji povečate na celozaslonski način, da so podatki preprosteje čitljivi.

Hoja na prostem - podrobnostiSledi še zadnji razdelek »Podrobnosti«, kjer se skrivajo podrobnejši podatki zabeležene dejavnosti, med drugim s številčnim indeksom intenzivnosti in priporočenim časom regeneracije.

Nabor podatkov je odvisen od vrste vadbe, v gornjem primeru je to bila hoja. Na voljo so zbirne slike z vso statistiko in grafikoni ali z osredotočenjem na pomembnejše podatke, ki jih lahko delite s prijatelji ali na družbenih omrežjih.

Celosten športni ekosistem

Poleg pametne ure Watch GT 2 Pro je Huawei nedavno predstavil tudi športno uro Watch Fit, ki se prav tako lahko pohvali z naprednimi funkcijami beleženja aktivnosti in novimi načini vadbe. Pri športnih aktivnostih je velikokrat nepogrešljiv del tudi glasba. Marsikdo se na ta način lažje osredotoči in vadi z enakomernim tempom. Odličen pripomoček za ta namen so zato brezžične slušalke Huawei FreeBuds Pro in Huawei FreeLace Pro z izboljšanim sistemom aktivnega dušenja hrupa, za podrobno analizo aktivnosti pa skrbi Huaweieva aplikacija Zdravje, ki je že prednameščena na Huaweievih telefonih.

Za več informacij obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.