Kaj morate storiti, da bo vaš zastarel računalnik ponovno uporaben?

Če vaš stari računalniški sistem za zagon operacijskega sistema Windowspotrebuje več kot pet minut, to še ne pomeni, da je za v smeti.

Operacijski sistemCloudReady podjetja Neverware mu namreč lahko ponovno povrne uporabnost. Tu namreč gre za operacijski sistem, ki temelji na osnovi Googlovega operacijskega sistema Chrome OS in za delovanje ne potrebuje zmogljive strojne opreme, tako kot novi namizni in prenosni računalniki družine Chromebooks.

operacijskim sistemom CloudReady boste lahko na vašem zastarelem in strojno podhranjenim računalniškim sistemom poganjali vse Googlove aplikacije, deskalnik po svetovnem spletu, delali s pomočjo aplikacije WordPress in uporabljali vse storitve, ki temeljijo na računalništvu v oblaku. Operacijski sistem CloudReady je na voljo tudi za izobraževalne ustanove, pri čemer je za posamezno licenco potrebno odšteti preračunanih 54 evrov. S tem bodo šole lahko privarčevale, saj jim za nemoteno delovanje ne bo potrebno kupiti novih osebnih računalnikov s sistemom Windows 10.

Operacijski sistem CloudReady imamo lahko nameščen tudi kot drugi operacijski sistem, pri čemer so podprti operacijski sistemi Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 in Windows 10. Operacijski sistem mora biti nameščen z uporabo načina UEFI, ki pa ga sicer podpirajo računalniki mlajši od 10 let. Tu velja še omeniti, da je osnovna različica operacijskega sistema CloudReady na voljo za prenos brezplačno. Ta je na voljo za prenos ali nakup na spletni povezavi bit.ly/CloudReady-RN.


Za več novic iz sveta računalništva, klikni TUKAJ

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.