Kako pravilno uporabljati filtre na telefonu?

fotografija kozarcev posnetna s telefonom Huawei P60 Pro

Pametni telefoni in družbena omrežja so dvignili fotografijo na novo raven, saj so omogočili vsem, ne le peščici profesionalnih fotografov, posneti kakovostno fotografijo in jo deliti z milijoni uporabnikov. Vsako fotografijo pa je mogoče dodatno izboljšati z zmogljivimi filtri.

Na voljo imate široko paleto filtrov, ki so vgrajeni v fotografske aplikacije, aplikacije družbenih omrežij in specializirane aplikacije za obdelavo fotografij. Zato vam predstavljamo seznam najbolj priljubljenih ali celo orodij za obdelavo fotografij.

Nekateri filtri imajo en sam že nastavljen učinek, ki ga uporabijo na fotografiji, medtem ko pri drugih lahko učinke spreminjate s pomočjo drsnikov na zaslonu.

Kaj vse je na voljo?

  • Svetilnost: Premikanje drsnika spremeni svetilnost fotografije, jo naredite temnejšo ali svetlejšo. Kadar svetlobne razmere med fotografiranjem niso bile optimalne, lahko poudarite ali skrijete podrobnosti v svetlih ali temnih delih fotografije.
  • Kontrast: S filtrom vplivate na razlike med svetlimi in temnimi deli. Spremembe so narejene na ravni pik fotografije, večje so razlike med njimi, višje je kontrastno razmerje.
  • Nasičenost barv: Filter ojača, ali oslabi barve, ne glede kako žive so.
  • Ostrina: Ne popravi zamegljene fotografije, lahko pa dosežete, da nekateri deli izstopajo. Zdeli se bodo namreč bolj ostri.
  • Sence/Osvetljeni deli: Na isto vižo sta na voljo dva drsnika. Z enim vplivamo na senčna področja, do katerih svetloba ni prodrla. Osvetljeni deli pa so ravno nasprotje. Ustvari jih intenzivna osvetlitev zaradi različnega odboja svetlobe.
  • Zrnata fotografija: Filter imajo še posebej radi fotografi stare šole, saj daje fotografiji starinski oziroma slog analognih fotoaparatov. V prvi vrsti uporaben za umetniško izražanje.
  • Črno-bela fotografija: Čeprav smo navajeni na svet v barvah in jih cenimo, lahko prehod v črno-belo fotografijo prinese svežino. Ta sprememba lahko prizoru doda pridih starinskega čara in poudari teksture, oblike ter kontraste.
  • Senčenje: Ta funkcija omogoča enostavno dodajanje učinka senčenja fotografije, bodisi za ustvarjanje vzdušja mraka ali zore ali za poudarjanje temnih pasov, ki sledijo robovom slike (sij).
  • Nostalgija: v tej kategoriji je na voljo več filtrov, katerih stopnjo vpliva lahko prilagajate sami. Eden izmed najbolj znanih in priljubljenih je filter Valencia, ki fotografiji doda rumene odtenke in ji tako podari videz, kot da bi bila posneta v začetku 20. stoletja.

Lažje je, če je fotografija že v osnovi odlična

Kamera je nedvomno eden ključnih poudarkov pametnega telefona Huawei P60 Pro. Opremljen je z Ultra Lighting glavno kamero, ki jo odlikuje fizično nastavljiva zaslonka na intervalu med f/1,4 in f/4, za svetlobo visoko prepustne leče in fotografsko tipalo z barvnim filtrom RYYB SuperSensing. Te bistvene izboljšave zagotovijo živahne fotografije pri šibki svetlobi in v celoti prikažejo podrobnosti v temi. Kamera obenem nudi tudi izjemno visok dinamični razpon, ki se izkaže v svetlobno zahtevnih prizorih, kot so sončni vzhod in zahod, zora in mrak.

Poleg izrednega preboja Ultra Lighting glavne kamere, je Huawei dosegel še revolucionaren preboj v nočni fotografiji z zaslonko f/2,1 Ultra Lighting telefoto kamere. Kaj je največ v industriji, ko gre za kamere z optičnimi povečavami? Zasluga za izboljšano sposobnost zajema svetlobe gre vgradnji za svetlobo prepustnejšega sistema leč objektiva in tipala z barvnim filtrom RYYB SuperSensing. Po zaslugi tega revolucionarnega napredka lahko med nočnimi sprehodi po mestu posnamete živahne fotografije, saj kamera zlahka zajame in poudari podrobnosti neonskih luči na strehah v daljavi.

Huawei P60 Pro je izjemen pametni telefon, ki se odlikuje po zasnovi, zmogljivosti in zmogljivostih fotoaparata. Je vreden nakup za vsakogar, ki išče vrhunsko in sodobno napravo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.