Kako se izogniti oglasom na YouTubu?

Video Marketing Concept. Laptop With a Playing Icon on the Laptop Screen
Foto: GOCMEN iz iStock

YouTube se bori proti zaviralcem oglasov, a zaenkrat še obstajajo načini, da skočiš naravnost do želene vsebine.

Z 2,1 milijarde mesečnih aktivnih uporabnikov po vsem svetu je YouTube v veliki meri v lastni ligi, ko gre za brezplačno pretakanje, čeprav se nekatere storitve po svojih najboljših močeh trudijo konkurirati. To je super za ustvarjalce in gledalce – dokler se ne prikaže četrti zaporedni oglas.

Načini, kako se znebiti YouTube oglasov

Plačaj YouTube Premium. En mesec imaš na voljo brezplačno preizkusno obdobje, nato pa kot študent plačaš manj kot deset evrov na mesec.

To je zakonit in etičen način, da preskočiš oglase v YouTubu, saj zagotavlja, da bodo ljudje, ki snemajo videoposnetke, ki jih gledaš, še vedno plačani.

Počakaj nekaj sekund

K sreči je večina oglasov v okviru videoposnetka, ki se predvajajo pred ali med videoposnetkom v YouTubu, kratkih – običajno 15 sekund ali manj – in jih je mogoče zlahka preskočiti. Kar je, iskreno, precej dober kompromis med gledanjem oglasov in izogibanjem oglasom. Obstaja le ena težava: ustvarjalci imajo možnost, da oglase naredijo neizogibne.

Poskusi Tab+Enter

Med oglasom pred predvajanjem videoposnetka v YouTubu tapni Tab+Enter na tipkovnici, da se odpre polje »O tem oglasu« s podrobnostmi o tem, zakaj vidiš oglas in kdo stoji za njim. Od tam lahko oglas prijaviš ali vsaj zahtevaš, da ga v prihodnje več ne vidiš.

Izberi »Ne prikazuj tega oglasa« in videl boš opozorilo, da se določen oglas ne bo več prikazal. Ne pozabi pa, da to ne bo preprečilo, da bi v prihodnje videl vsebino istega oglaševalca.

Klikni »Prijavi ta oglas« in preusmerjen boš na novo stran, kjer boš lahko nagovarjal oglaševalca zaradi kršitve YouTubovih pravilnikov o blagovnih znamkah, ponarejenem blagu ali celo prikazovanju več oglasov.

Podobno to ne bo pomenilo konca oglasov. To bo vsaj omejilo izpostavljenost tistim, ki niso prilagojeni tebi. Ali pa, če sovražiš vidik prilagajanja, preprosto nastavi prilagajanje oglasov na »Izklopljeno«.

Blokiraj oglase

Uporabi blokator oglasov, kot so uBlock Origin, Privacy Badger, Ghostery in Adblock Plus. Tako oglasov ne boš več videl.

Preizkusi alternativo YouTubu

Obstaja aplikacija, ki je na las podobna YouTubu. Gre za aplikacijo PlayTube. V aplikaciji je še vedno nekaj oglasov, vendar kar je velik plus PlayTuba je, da lahko na njej predvajaš glasbo, da deluje v ozadju, medtem ko brskaš po spletu ali drugih aplikacijah.

Prenesi svoje priljubljene posnetke

Če obstajajo videoposnetki, h katerim se vedno znova vračaš, vendar sovražiš, da te prekinjajo oglasi, jih lahko preneseš iz YouTuba in shraniš na svoj računalnik.

VIRpcmag.com
Prejšnji članekOdkrit nov osnovni okus: Nič več samo sladko, slano, grenko …
Naslednji članekŠtudent kuha: Pečen krompir v mikrovalovki

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.