Kako se zavarovati na zmenku na slepo?

Young man and woman on a blind date seated at a restaurant table isolated on white background
Foto: Ljupco iz iStock

Zmenki na slepo in zmenki na spletu so danes v razcvetu – na takšen način se namreč ustvari največ razmerij. Vendar se moraš pred takšnim zmenkom vedno zavarovati, saj nikoli ne veš, kakšna je v resnici oseba, ki jo boš spoznal.

Preveri svoj zmenek na spletu

Preden potrdiš zmenek, je najbolje, da osebo poiščeš na Googlu in spremljaš njene profile na družbenih omrežjih. Če najdeš kar koli sumljivega, je bolje, da zmenek odpoveš, kot da se izpostavljaš nevarnosti.

Izberi javni kraj

Morda želiš iti za svoj prvi zmenek na miren in romantičen kraj, vendar se ti to lahko maščuje. Za prvo srečanje izberi kraj, kjer je veliko ljudi, ki ti bodo lahko priskočili na pomoč, če bo šlo kaj narobe.

Vedno nekoga obvesti

Pred odhodom na srečanje vedno obvesti nekoga od bližnjih stikov o tem, kam greš. Za vsak primer, če bi te doletela nesreča. Tako bodo tvoji prijatelji ali družina vedeli, kje se nahajaš. Svojo lokacijo v živo tudi deli s svojimi sorodniki in pred njimi bežno omeni svoj zmenek.

Sam poskrbi za prevoz

Prezgodaj je, da bi razkril, kje živiš. Na predvideno lokacijo pridi sam, uporabi javni prevoz ali se zapelji s taksijem.

Ne izmenjuj osebnih podatkov

To je tvoja prva osebna interakcija s fantom oziroma punco, zato ne moreš poznati njegovih namenov pri srečanju s teboj. Med pogovorom pazi na svoje besede in nikoli ne razkrivaj zasebnih informacij.

Pazi na hrano in pijačo

Navadi se, da hrane in pijače nikjer ne puščaš brez nadzora. Prepričaj se, da si plačal račun in da ne ješ ničesar, kar ti ponudijo oziroma nisi naročil sam.

Svoje predmete, vključno z denarnico, mobilnim telefonom in ključi, imej ves čas pri sebi.

Namesti aplikacijo za varnost na zmenkih

Več aplikacij na internetu zagotavlja, da boš na zmenku varen. Profili na aplikacijah se nenehno pregledujejo glede neprimerne vsebine in goljufivih dejavnosti.

Varnostna aplikacija Silent Beacon je obvezna oprema za zmenke na slepo. Omogoča ti, da osebe v sili ali svoje bližnje opozoriš prek različnih kanalov, vključno z besedilom, klicem, e-pošto ali potisnim obvestilom. V nujnih primerih lahko tudi pokličeš na številko 113. Sledijo lahko tudi tvoji lokaciji v realnem času na zemljevidu in v satelitskem pogledu.

Prejšnji članekTitanik, kot ga je posnela nacistična Nemčija
Naslednji članekŠtudij, ki so ga obiskovali športni zvezdniki

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.