Kakšen prenosnik naj kupim za novo šolsko leto?

student, typing, keyboard
Foto: StartupStockPhotos iz Pixabay

Začetek novega šolskega in tudi študijskega leta se hitro približuje, s tem pa tudi novi projekti za šolske oziroma študijske obveznosti. Za projekte nedvomno potrebuješ računalnik, toda med poplavo računalnikov na trgu je izbira lahko težka. Katerega izbrati za najboljše razmerje med kakovostjo in ceno?

Prenosnik za srednješolce

Pri srednješolcih obstaja možnost po zahtevah uporabe naprednejše programske opreme, sploh pri tehniških programih, zato se priporočajo procesor Intel Core i5 ali Ryzen 5 oziroma boljši. Priporoča se vsaj 8 GB RAM-a in vsaj 256 GB SSD diska. Če kot dijak ne igraš računalniških iger, zadostuje integrirana grafična kartica, če pa si gamer, razmisli o zmogljivejši grafiki, kot je recimo GTX 1050. Prenosniki Dell, Lenovo in Fujitsu so le trije prenosniki, ki te ne bodo pustili na cedilu.

Prenosnik za študente

Potrebe študenta se po zmogljivosti računalniških komponent ne razlikujejo od potreb srednješolca, razlikuje pa se predvsem uporaba. Študentje so veliko bolj mobilni in svoj prenosnik nosijo v predavalnice, študentske domove, parke in knjižnice. Priporočajo se malce dražje serije, ki so lažje in imajo namesto plastične tršo magnezijevo ohišje. Pri študentih na smereh, ki zahtevajo zmogljivejše računalnike (arhitektura in medijska produkcija), pa se priporočajo gaming računalniki. Prenosnik HP je vsekakor odlična izbira.

Široko ponudbo prenosnikov najdeš v spletni trgovini Poceni PC, kjer so na voljo obnovljeni računalniki po dostopni ceni. Si že dolgo želiš zmogljivejšega prenosnika, a za nov model nimaš dovolj denarja? Preveri ponudbo obnovljenih prenosnikov v trgovini Poceni PC, kjer boš dobil odlično kvalitetno za nižjo ceno. Kateri računalnik boš izbral?

Rabljeni računalniki, prenosniki in razstavni eksponati.

Prejšnji članekMegalodon je lahko pojedel plen v velikosti orke
Naslednji članekAli bo postala razširjena resničnost (AR) trend na področju nakupa pohištva?

Rabljeni računalniki, prenosniki in razstavni eksponati.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.