LG zaustavlja proizvodnjo pametnih telefonov

Južnokorejski elektronski gigant LG po letih izgub izstopa iz poslovanja s pametnimi telefoni, so danes sporočili iz podjetja. Po mnenju analitikov je to pričakovan korak. Čeprav je priljubljenost pametnih telefonov LG v ZDA takoj za Applom in Samsungom, ima ta znamka le še majhen tržni delež med pametnimi telefoni. Delnice LG-ja so danes po sporočilu padle za 2,52 odstotkov.

V izjavi za javnost je družba dejala, da je odločitev potrdil upravni odbor, družba pa pričakuje, da bo do konca julija popolnoma zapustila poslovanje z mobilnimi telefoni. Zdaj se bodo osredotočili na druga področja, kot so sestavni deli električnih vozil, povezane naprave, pametni domovi in umetna inteligenca.

Za ta korak so se odločili, ker je družba skoraj šest zaporednih let imela izgube v skupni vrednosti 4,5 milijarde dolarjev. Na vrhuncu je LG konkuriral s Samsungovimi pametnimi telefoni Galaxy, ki sta bili vodilni znamki, ki sta uporabljali Googlov operacijski sistem Android. Nato pa so se začele težave s programsko in strojno opremo ter stagnacijo v oblikovanju, te pa so še pospešili cenejši in bolj opremljeni telefoni kitajskih proizvajalcev, kot so Xiaomi, Huawei in Oppo. Trenutni delež prodaje pametnih telefonov LG je približno 2 odstotka.

Za obstoječe uporabnike pametnih telefonov LG je podjetje obljubilo, da bo zagotovilo servisno podporo in posodobitve programske opreme za časovno obdobje, ki se bo razlikovalo glede na regijo. LG je še vedno v postopku uvajanja sedem mesecev starega operacijskega sistema Android 11 na nekaterih svojih pametnih telefonih. Zaenkrat še ni jasno, ali bo kateri od LG pametnih telefonov prejel Android 12, ki bo na voljo letos.

LG telefon

VIRForbes
Prejšnji članekV kratkem volitve rektorja Univerze v Ljubljani
Naslednji članekKaj se je zgodilo z vodo iz Marsa?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.