V kratkem volitve rektorja Univerze v Ljubljani

V torek, 13. aprila 2021, bodo potekale volitve rektorja Univerze v Ljubljani za mandatno obdobje 2021–2025. Volitve bodo potekale elektronsko, preko sistema SimplyVoting, med 8. in 16. uro, na vseh 26 članicah univerze in na rektoratu hkrati.

Kdo so kandidati?

Kandidati do štirje, in sicer:

  • dr. Igor Lukšič (predlog z UL FDV),
  • dr. Gregor Majdič (predlog z UL VF),
  • dr. Igor Papič (predlog z UL FE in UL FKKT),
  • dr. Anton Ramšak (predlog z UL FMF).

Volitve novega rektorja ljubljanske univerze so potrebne, ker zdajšnjemu rektorju Igorju Papiču septembra poteče štiriletni mandat. Zbiranje kandidatur se je začelo konec januarja, članice so morale kandidate predlagati v 30 dneh. Vsi kandidati izpolnjujejo formalne pogoje za kandidaturo in z njo tudi soglašajo.

Koga voliti?

Tistega, čigar program ti najbolj ustreza in pod vodstvom katerega meniš, da bo Univerza v Ljubljani postala še boljša in še uspešnejša zakladnica znanosti in znanja. Programi kandidatov so objavljeni na spletni strani Univerze v Ljubljani.

Za pomoč pri odločitvi bo 7. aprila bo po spletu potekalo soočenje kandidatov za rektorja, kjer se bodo osredotočili na vprašanja glede študija, pravic študentov in drugih študentom pomembnih področij. Soočenje bo potekalo po spletni platformi Zoom, prenos pa bo na voljo tako na Facebook strani kot Youtube računu Radia Študent, prva ura bo v živo prenašana še na valovih 89,3 MHz, so zapisala na Facbook strani dogodka.

Kako voliti?

V sistem bo možen vstop z uporabo digitalne identitete UL, ki jo predstavljata uporabniško ime in geslo.

  1. Portal za izvedbo volitev je dostopen prek povezave.
  2. Ob vstopu na portal najprej klikneš zeleni gumb »Prijava«.
  3. Za dostop do glasovanja vneseš svojo digitalno identiteto Univerze v Ljubljani (uporabniško ime in geslo, kot ga uporabljate pri vpisu v sistem VIS/ŠIS/Student-net).
  4. Za kandidate glasuješ tako, da izbereš in obkljukaš okence pred imenom in priimkom kandidatov, nato pa svojo izbiro potrdiš.

Podrobnejša navodila za izvedbo elektronskih volitev rektorja so zapisana na povezavi.

Kdo lahko voli?

Volilni upravičenci so študenti, visokošolski učitelji in sodelavci, znanstveni sodelavce ter zaposleni v strokovnih službah.

Prejšnji članekEden najstarejših srednjeveških gradov po 20 letih ponovno zaživel
Naslednji članekLG zaustavlja proizvodnjo pametnih telefonov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.