Manekenka, ki jo je ustvarila umetna inteligenca: Aitana Lopez zasluži nor denar

Aitana Lopez, manekenka
Aitana Lopez, manekenka, ki na mesec zasluži več kot 10 tisoč evrov

25-letna Aitana, ženska z rožnatimi lasmi iz Barcelone, tedensko prejema zasebna sporočila slavnih, ki jo vabijo na zmenke. Toda Aitana pravzaprav ni resnična ženska. Aitana je prvi španski model, ki ga je ustvarila umetna inteligenca.

Aitana Lopez, manekenka umetne inteligence

Lansko poletje je Rubén Cruz, njen oblikovalec in ustanovitelj agencije The Clueless, preživljal težko obdobje, ker ni imel veliko strank. »Začeli smo analizirati, kako delamo, in ugotovili, da je bilo veliko projektov začasno ustavljenih ali odpovedanih zaradi težav, na katere nismo mogli vplivati. Pogosto je bila krivda vplivneža ali modela in ne zaradi težav z dizajnom,« je Cruz povedal za Euronews. Zato so se odločili ustvariti svojega vplivneža, ki bi ga uporabili kot model za blagovne znamke, ki so se obrnile nanje.

Ustvarili so Aitano, razposajeno 25-letnico z rožnatimi lasmi ​​iz Barcelone, katere fizični videz je blizu popolnosti. Virtualna manekenka lahko po besedah ​​njenega ustvarjalca zasluži tudi do 10.000 evrov na mesec, povprečje pa je okoli 3000 evrov. »To smo storili zato, da bi lahko bolje živeli in ne bi bili odvisni od drugih ljudi, ki imajo ego, ki imajo manije ali ki želijo samo zaslužiti veliko denarja s poziranjem,« je dejal Cruz.

Aitana Lopez
Aitana Lopez
vir: Instagram

Aitanin dohodek je precej razpršen

Na oglas zasluži nekaj več kot 1000 evrov, pred kratkim pa je postala obraz podjetja Big, ki se ukvarja s športnimi dodatki, in kot da to ne bi bilo dovolj, svoje fotografije v spodnjem perilu nalaga na Fanvue, platformo, podobno OnlyFansu.

V le nekaj mesecih ji je na Instagramu uspelo pridobiti približno 200.000 sledilcev, njene fotografije pa imajo na tisoče ogledov in odzivov. Prejema celo zasebna sporočila zvezdnikov, ki ne vedo, da ni prava oseba.

»Nekega dne ji je znani latinskoameriški igralec poslal sporočilo, da bi jo povabil ven. Ta igralec ima približno 5 milijonov sledilcev in nekateri iz naše ekipe so gledali njegovo televizijsko serijo, ko so bili otroci. Ni vedel, da Aitana ne obstaja,« je dejal Cruz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aitana Lopez (@fit_aitana)

 

Kako oživeti umetno inteligenco?

Vsak teden ima ekipa agencije sestanek, da ustvari Aitanino življenje. Odločajo se, kaj bo počela med tednom, katere kraje bo obiskala in katere fotografije bodo naložene, da nahranijo sledilce, ki želijo vedeti več o njej.

A ni nobenih fotografiranj, nobenih menjav garderobe, le mešanica umetne inteligence in oblikovalskih strokovnjakov, ki s pomočjo Photoshopa manekenki omogočijo, da vikend preživi na primer v Madridu.

»V prvem mesecu smo ugotovili, da ljudje sledijo življenjem, ne podobam. Ker ni živa, smo ji morali dati delček realnosti, da bi se lahko ljudje na nek način povezali z njo. Povedati smo morali zgodbo,« pravi grafični oblikovalec.

Španska manekenka iz umetne inteligence
Španska manekenka iz umetne inteligence

Zato ima Aitana za razliko od tradicionalnih modelov, katerih osebnosti običajno niso razkrite, zelo izrazito osebnost.

Ustvarjena je kot fitnes navdušenka, odločna in kompleksnega značaja. Na svoji spletni strani se opredeljuje kot odprto in skrbno.

»Veliko smo razmišljali o Aitani. Ustvarili smo jo na podlagi tega, kar je družbi najbolj všeč. Razmišljali smo o okusih, hobijih in nišah, ki so v zadnjih letih v trendu,« je pojasnil Cruz.

Po analizi trendov so ugotovili, da se je orientalska kultura v zadnjih letih zelo evropeizirala, zato so to poskušali ujeti v njeni rožnatolaski in igričarski plati.

Aitana je bila tako uspešna, da so njeni oblikovalci ustvarili že drugi virtualni model z imenom Maia, le da je malo bolj sramežljiv. Tudi imena nista izbrana naključno, oba vsebujeta akronim za umetno inteligenco (AI).

Prejšnji članekTesla Cybertruck: 5 zanimivosti o Muskovem vesoljskem vozilu
Naslednji članekLjubezenski horoskop za december 2023

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.