Sponzorirano

Najbolj obiskana spletna mesta na svetu

website with http and fish hooks represening data theft due to phishing attack
Foto: weerapatkiatdumrong iz iStock
Sponzorirano

Leta 2023 naj bi obstajalo več kot 2 milijarde spletnih mest. Če bi vsa ta mesta razvrstili glede na njihovo obiskanost, bi videli klasično porazdelitev po zakonu moči. Na spodnjem koncu bi bila velika večina teh spletnih mest neaktivnih in bi imela malo ali nič prometa. Na zgornjem koncu lestvice pa je peščica spletnih mest, ki prejmejo levji delež spletnega prometa.

Katera spletna mesta imajo največ prometa?

Na vrhu seznama najbolj obiskanih spletnih mest na svetu je seveda Google. Z več kot 3,5 milijarde iskanj na dan je Google utrdil svoj položaj glavnega vira informacij na svetovnem spletu. Vendar se Googlova prevlada ne konča pri tem. Podjetje ima v lasti tudi YouTube – drugo najbolj priljubljeno spletno mesto na svetu. Google in YouTube imata skupaj več prometa kot naslednjih 48 spletnih mest skupaj.

Največ spletnega prometa ima Google.
Foto: Prykhodov iz iStock

Zlasti moč YouTuba včasih ni povsem razumljena. Video platforma je za Googlom drugi največji spletni iskalnik na svetu. Poleg tega ima YouTube drugo največje število obiskov na svetovnem spletu. Prvo mesto zaseda kitajsko spletno mesto za izmenjavo videoposnetkov Bilibili.

Vendar Google in YouTube nista edina velika igralca na internetu. Na lestvici top 50 spletnih mest so tudi velikani družbenih medijev Facebook, Instagram in TikTok. Zlasti TikTok je v zadnjih letih doživel velik porast priljubljenosti in je zdaj ena najbolj priljubljenih platform družbenih medijev na svetu.

Tudi Facebook ima še vedno veliko prometa.
Foto: panida wijitpanya iz iStock

Deset najbolj obiskanih spletnih mest

  1. Google
  2. YouTube
  3. Facebook
  4. Twitter
  5. Instagram
  6. Baidu
  7. Wikipedia
  8. Yandex
  9. Yahoo
  10. WhatsApp

Združene države Amerike so še vedno dom številnih največjih spletnih mest. Največ jih je v lasti velikih tehnoloških podjetij, kot so Microsoft, Amazon, Alphabet, Meta in Netflix.

Največ spletnih mest je v lasti velikih tehnoloških podjetij, kakršno je Microsoft.
Foto: lcva2 iz iStock
Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version