Najbolj zabavne tech naprave

V 21. stoletju smo obdani z različno tehnologijo, ta pa ima vse večjo vlogo tudi v našem preživljanju prostega časa. Če sta bila ob vstopu v stoletje revolucionarna osebni računalnik in telefon, sta danes to samoumevni napravi, ki jih ima že vsak. Tehnologija in posledično naprave se razvijajo s hitrostjo, ki ji komaj sledimo. Trg zabavnih naprav je pri tem podoben. Zato ti bomo izdali, katere so tiste naprave, ki ponujajo največ zabave.

Virtualna resničnost – Oculus Quest 2

V zadnjih letih najhitreje razvijajoča se tehnologija na področju zabave je gotovo virtualna resničnost – VR. Meta, nekoč znan kot Facebook, je za letos že napovedal nova očala VR. Tudi Sony bo izdal nova očala, ki bodo združljiva z novim PlayStationom. A za zdaj je, kar se tiče tehnologije VR, gladko na prvem mestu Oculus Quest 2, ki predstavlja najboljšo kakovost zabave VR. Je brezžičen, ima odlične krmilnike, poleg tega je povezljiv tudi z računalnikom. Edini resen minus je, da moraš imeti za njegovo uporabo Facebookov račun.

Telefon za vse – iPhone 13 Pro Max in Samsung Galaxy S21 Ultra

Telefon je danes že bolj kot ne vse. Na njem lahko gledaš filme, deluje kot fotoaparat in prav tako lahko z njim igraš igrice ali uporabljaš različne zabavne aplikacije. A letošnja odločitev za najboljši telefon je najbrž odvisna od mnenja vsakega posameznika. Vrti se okoli vprašanja, na katero znamko prisegaš. Applov iPhone 13 Pro Max predstavlja najboljši telefon, ki jih ponuja jabolko. Samsungov vodilni telefon Galaxy S21 Ultra pa je po mnenju mnogih še bolj kakovosten telefon, kar se tiče kamere in kakovosti slike. To sicer vpliva na njegovo velikost in težo, kar marsikoga odvrne od nakupa.

Igralna konzola – PlayStation 5

Jasen zmagovalec igralnih konzol je peta generacija Sonyjevega najbolj znanega produkta. Konzola omogoča tudi igranje iger, narejenih za PlayStation 4, poleg tega ima vrhunsko sliko 4K. Prav tako so pri Sonyju prisluhnili pritožbam uporabnikov in skrajšali čas čakanja, da se igra začne. Pomembno vlogo igra tudi nov krmilnik, ki predstavlja nadgradnjo prejšnjih. Ne smemo pozabiti niti na prej omenjeni VR, ki bo letos igral pomembno vlogo. Seveda pa PlayStation ponuja tudi možnost gledanja filmov in serij.

Prenosna igralna konzola – Nintendo Switch

Ko je govora o igralnih konzolah, ne smemo pozabiti niti na Nintendo. Proizvajalec, ki je najbolj znan ob Wii-ju, se je v zadnjih letih sprijaznil, da Sonyju in Microsoftu ne more konkurirati, in se zato osredotočil na trg prenosnih konzol. Rezultat tega je bil Nintendo Switch, ki tako predstavlja najboljše, kar ponujajo prenosne igralne konzole. Switch omogoča tudi možnost domače uporabe, saj ga lahko z lahkoto priklopiš na televizor. Obe strani Switcha je mogoče odklopiti od zaslona in tako iz enega krmilnika dobiš dva, kar omogoča igro s prijateljem, ne da bi moral kupiti nov krmilnik. Medtem ko grafične zmogljivosti Switcha ne morejo konkurirati drugim konzolam, sta možnost različne uporabe in prenosljivost velik plus, zaradi katerega pozabiš na manj kakovostno sliko.

Prejšnji članekKaj nevidno onesnažuje naše oceane?
Naslednji članekVodič za tanke, starajoče se lase

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.