Napotki za popolni selfi

pametni telefon huawei nova 11 pro

Zavidate prijateljem njihove odlične selfije in ste vse bolj prepričani, da so vaši slabši, ker niste fotogenični? To je napačno razmišljanje. Majhne spremembe pri uporabi kamere pametnega telefona lahko slabo fotografijo spremenijo v skoraj profesionalno. Kako?

V 21. stoletju je selfi postal nepogrešljiv del našega vsakdana. Ni le portret, ampak izraz našega stila, osebnosti in trenutnih doživetij. Z njim dokumentiramo življenje na edinstven način, saj se postavimo v središče dogajanja in fotografiji dodamo osebno noto. Pri tem so v veliko pomoč pametni telefoni, kot so Huawei nova 11 Pro, nova 11i in P60 Pro.

Kako ustvariti dober selfi?

Ujemite pravi trenutek: Izberite motiv, ki vas predstavlja in vam bo čez leta priklical tople spomine. To so lahko družinska srečanja, zabave s prijatelji, delovni uspehi ali pa zabavni trenutki s hišnimi ljubljenčki. Pametni telefoni s širokokotnim objektivom omogočajo zajemanje tudi skupinskih selfijev.

Poskrbite za zanimivo ozadje: Izogibajte se dolgočasnim ozadjem in poiščite nekaj privlačnega, kar bo dopolnilo vaš selfi. Mogoče je to slikovita pokrajina, urbano okolje ali pa zanimiva polica v trgovini. Eksperimentirajte z različnimi lokacijami in koti, da bo vaš selfi edinstven.

Upoštevajte svetlobo: Premočna svetloba vas bo presvetlila, medtem ko bo pomanjkanje svetlobe ustvarilo motne fotografije. Najboljši čas za selfi je ob sončnem vzhodu ali zahodu, ko je svetloba mehkejša. Če ste zunaj v sončnem dnevu, poiščite senco.

Izkoristite prednosti portretnega načina: Sodobni pametni telefoni ponujajo napreden portretni način. Z njim lahko simulirate fotografiranje v studiu, zameglite ozadje, izberete različne osvetlitve in uporabite lepotni način za glajenje fotografije.

Uredi fotografijo: Za tiste, ki želijo še bolj izpopolniti svoj selfi, so na voljo številne aplikacije za urejanje. Telefoni imajo vgrajen odličen urejevalnik, dodatne pa lahko najdete v trgovini AppGallery. Z njimi lahko dodate filtre, prilagodite svetlobo, kontrast, ostrino in odstranite neželene elemente.

Nadzirajte svetlobo

Svetloba je srž fotografije, brez nje je ne bi bilo. Ostrino in svetlobo zato lahko nadzirate na enaka načina, kot to počnete med fotografiranjem z zadnjimi kamerami.

  1. Dotaknite se na zaslonu točke v prizoru, ki je v središču vaše kompozicije in želite, da je ostra. Nato pa z zaslonskim drsnikom spreminjajte osvetlitev prizora.
  2. Osvetlitev lahko prilagajate tudi tako, da zadržite prst na točki ostrenja, nato pa premikate ikono sonca po prizoru.

Nasveti za še boljše selfije:

  • Uporabite selfie palico za lažje fotografiranje iz oddaljenosti.
  • Poskusite z različnimi koti in izrazi obraza.
  • Ne bojte se eksperimentirati z rekviziti in dodatki.
  • Bodite samozavestni in se zabavajte!

Z upoštevanjem teh nasvetov boste ustvarili čudovite selfije, ki bodo ovekovečili najlepše trenutke in izrazili vašo edinstveno osebnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.