Netflix predstavil svoje prve igre

Netflix je po dolgih mesecih pričakovanja v svet poslal svoje prve igre. Luč sveta je ugledalo pet različnih iger, ki so že na voljo na določenih pametnih telefonih oziroma njihovi aplikaciji. Igre so vsekakor na voljo le njihovim naročnikom, kar pa je že vse bolj pravilo, kot izjema. Katere so igre in kakšen je načrt Netflixa?

Netflix končno vstopil v svet videoiger

Na začetku poletja smo že pisali o načrtu Netflixa, da se bo preizkusil v igričarskem svetu. Takrat so še iskali izvršnega direktorja za to področje, ki bi nadziral razvoj iger. Več kot očitno jim je to že uspelo. Zdaj je na voljo prvih pet iger, ki jih je Netflix ponudil svojim naročnikom.

»Serije Castlevania, Resident Evil in The Witcher so uspešne in kvalitetne predelave izvornih videoiger (čeprav serija Resident Evil še ni izšla, bo brez dvoma boljša kot filmi). Vidimo lahko, da Netflix najame ljudi, ki poznajo in cenijo igre ter izvorni material. Sama ideja o tem, da bi Netflix vstopil v igričarski svet tudi ni tako nora, saj lahko to predstavlja novo in zelo dobičkonosno vejo v podjetju,« smo zapisali v prispevku o Netflixovem vstopu v svet videoiger.

Netflixov nabor lastnih iger
Netflixov nabor lastnih iger je že na voljo za Android telefone

Kot je obljubil Netflix, so igre brez reklam in nakupov znotraj aplikacije. Le te so na voljo v njihovi aplikaciji, a za zdaj le na telefonih, ki jih poganja Androidov operacijski sistem. »Medtem, ko je to le začetek dolgega potovanja, smo navdušeni ob začetku ponudbe naših iger. Eksluzivne igre brez reklam in nakupov, ki jih vključuje vaša naročnina,« so povedali pri Netflixu. Katere igre so torej na voljo?

Prve Netflixove igre

  • Stranger Things: 1984
  • Stranger Things 3: The Game
  • Card Blast
  • Teeter Up
  • Shooting Hoops

Igre so v zelo osnovni obliki in niso na nivoju tistih najboljših na svetu. Gre za prvi korak, začetek ali vstop. Te in vse preostale igre bodo ustvarjene za vsak stil igralca in uporabnika, tako kot preostala ponudba Netflixa.

Preprosta in zabavna Netflixova igra po seriji Stranger Things
Preprosta in zabavna Netflixova igra po seriji Stranger Things

Kmalu bo prišlo še več Netflix iger

Igre bodo kmalu na voljo tudi za Applove telefone oziroma operacijski sistem iOS. Trenutno je igre možno igrati le na Androidovih pametnih napravah. Tako se je Netflix končno pridružil Applu in Microsoftu, ki sta s svojimi pridruženimi podjetji že davno zagnala svoj igričarski svet.

Kmalu bomo objavili tudi kratek pregled Netflixovih iger, saj je najboljše nekaj ur preigrati, preden se izve končna ocena in konsenz nove pridobitve.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMed ambasadorji tudi slovenska pevka Nika Zorjan
Naslednji članekKakšna je razlika med podjemno in avtorsko pogodbo?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.