Netflix bo vstopil v svet videoiger

Vedno bolj glasne so govorice, da naj bi se Netflix rad preizkusil tudi v igričarskem svetu. Najmočnejši razlog za to je bila novica, da pri podjetju iščejo izvršnega direktorja, ki bi nadziral razvoj videoiger. Kmalu pa so se novice razširile in izvedelo se je veliko več o Netflixovem načrtu, kot pa so sami nameravali izdati. Po tem, ko se je postavil na prestol ponudnikov pretočnih vsebin in postaja resen studio za filme in serije, se je Netflix odločil za novo pot.

Po filmih in serijah prihajajo igre

Netflix je osvojil svet filmov in serij, pri tem pa mu je močno pomagalo dejstvo, da je bil cel svet skoraj eno leto doma. Ponudniki pretočnih vsebin so bili edini vir novih filmov in serij, zato so se njihovi dobički in možnosti tudi povečale. A še pred epidemijo je Netflix izdal film z naslovom Black Mirror: Bandersnatch, ki je gledalcu omogočala izbiro poteka zgodbe in filme. Film je bil prvi take vrste in bil do neke mere prava računalniška, miselna igrica. Lahko da je bil to njihov prvi stik z željo in idejo po vstopu v svet videoiger.

Netflix v svetu iger
Netflix se želi preizkusiti v svetu iger

Uspešnost, kar se tiče videoiger

Serije Castlevania, Resident Evil in The Witcher so uspešne in kvalitetne predelave izvornih videoiger (čeprav serija Resident Evil še ni izšla, bo brez dvoma boljša kot filmi). Vidimo lahko, da Netflix najame ljudi, ki poznajo in cenijo igre in izvorni material. Sama ideja o tem, da bi Netflix vstopil v igričarski svet tudi ni tako nora, saj lahko to predstavlja novo in zelo dobičkonosno vejo v podjetju.

Že pred dvemi leti se je govorilo, da naj bi sodelovali s podjetjem Telltale Games pri izdelavi igre po seriji Stranger Things. Viri so takrat povedali, da so se pogovori prekinili zaradi tega, ker Netflix ni imel ekipe in ljudi, ki bi se ukvarjali samo z igrami.

Black Mirror: Bandersnatch bi lahko bil prvi stik Netflixa s svetom iger
Black Mirror: Bandersnatch bi lahko bil prvi stik Netflixa s svetom iger

Microsoft in Apple sta podjetji, ki sta že poskusili z ustvarjanjem svojega ponudnika videoiger, ki bi bil podoben Netflixu, ampak za igre. Apple Arcade in Xbox Game Pass sta povprečno uspešni platformi, ki pa pri obeh nista popolni paradni konj igričarskega sveta. Oba bi lahko prehitel Netflix, če so govorice o njihovih načrtih resnične.

Govorice o Netflixovem igričarskem studiu

Govorice o Netflixovi platformi za igranje iger so po večini enake. Netflix želi zaposliti več članov ekipe, ki bi nadzorovala ustvarjanje iger in ponujanje iger. Njihova želja naj bi bila, da igre ne bi imele sponzoriranih reklam. Vsi viri pa povezujejo Netflixovo idejo z Applovim Arcadom, kjer bi podjetje ponujalo svoje igre in igre drugih, verjetno indie proizvajalcev.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZnan je datum referenduma o zakonu o vodah
Naslednji članekOffice zdaj na voljo tudi v »dark modu«
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.