Office zdaj na voljo tudi v »dark modu«

Microsoft je poslušal želje svojih uporabnikov in zdaj v aplikaciji Office ponuja Dark Mode. Če je tvoj telefon že konfiguriran na temno oziroma črno nastavitev, naj bi se tudi sama aplikacija samostojno nastavila na temni način. Po ogromno prošnjah, ki jih je podjetje prejelo zaradi možnosti temnega načina, so pri Microsoftu pred dnevi presenetili svoje uporabnike.

Microsoft uslišal prošnje uporabnikov aplikacije

»Prosili ste, uslišali smo vas,« so zapisali na spletni strani Microsofta, ko so oznanili prihod temne funkcije za aplikacijo Office. Veliko ljudi si je želelo to možnost, ker naj bi bila bolj prijazna za naše oči med branjem in brskanjem po telefonu.

Kot so zapisali pri podjetju je Office aplikacija, ki vsebuje Word, Excel in PowerPoint v eni sami aplikaciji. Hkrati ponuja tudi možnost odpiranja PDF-jev, skeniranja in še mnogo drugih zadev. Vse to lahko zdaj počneš v »dark modu« ali pa v funkciji po svoji izbiri. Prav ta funkcija ti bo omogočala lažje branje, gledanje v ekran in bila bolj prijazna do baterije tvoje pametne naprave.

Možnost temnega načina v Microsoftovem Officu
Možnost temnega načina v Microsoftovem Officu, a za zdaj le pri Androidu

Kako nastavim temni način?

Najnovejša verzija aplikacije Office se bo po naložitvi avtomatsko nastavila na temni način, če je tako nastavljena tudi sama naprava. Aplikacijo pa lahko na temni način nastaviš tudi sam. Klikneš na ikono svojega profila, izbereš nastavitve (Settings) in izbereš svetlo, temno ali privzeto možnost med temami aplikacije.

Microsoft pa sporoča, da bo funkcijo na voljo zelo kmalu, saj prihod posodobitve ne bo istočasen po celem svetu. Opozarjajo, da naj uporabniki ne bodo nestrpni, če posodobitve ne bo možno naložiti še isti dan.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNetflix bo vstopil v svet videoiger
Naslednji članekLjubljana v pričakovanju festivala Europa Cantat

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.