Nove funkcije na področju pametnega doma (VIDEO)

Woman holding phone with running smart home application for heating temperature control, while lying relaxed at home. Close-up on device screen
Foto: RossHelen iz iStock

First Motion Sensor ali Fourth Light v Amazonovi aplikaciji Alexa z novo pridobitvijo. Krmilnik za pametni dom je dobil možnost novega uporabniškega vmesnika – Pogled zemljevida. Map View je tukaj.

Amazonov pametni dom z novo pridobitvijo

Nov vmesnik zemljevida omogoča, da ustvariš digitalno različico tlorisa doma in pripneš svoje naprave, povezane z Alexo, v vsako sobo. »Zdaj imate na enem mestu, kjer lahko hitro preverite stanje vsega, vidite, kateri Echo predvaja glasbo, vidite temperaturo, vidite, ali so luči prižgane ali ugasnjene, in vse je mogoče nadzorovati z zemljevida,« pojasnjuje Charlie French, direktor Amazona pametnega doma.

Vmesnik je najprej predstavljen v mobilni aplikaciji Alexa in bo v začetku leta 2024 na voljo v novem krmilniku pametnega doma Echo Hub. Ta naprava naj bi bila izdana pozneje letos.

French pravi, da bo Map View deloval z večino naprav, ki jih lahko uporabnik poveže z Alexo, vključno z lučmi, termostati, združljivimi kamerami in napravami Echo. Prilagodi lahko svetlost luči, jo vklopi ali izklopi, prilagodi termostat, poveča glasnost na napravi Echo in si ogleda pogled v živo iz kamere na zemljevidu. Prav tako lahko nadzoruje več naprav hkrati z nadzorom vse vklopljeno, vse izklopljeno za vsako sobo. French še dodaja, da je zemljevid doma šifriran in varno shranjen v Amazonovem oblaku.

Introducing Map View | Quickly see and control your smart home

VIRThe Verge
Prejšnji članekOrang Pendek: Bolj resničen mit kot Bigfoot?
Naslednji članekPametna svetila: Zabavni in inovativni načini uporabe, ki jih je vredno poskusiti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.