Novega Lamborghinia ne boš videl na javnih cestah

Lamborghini Essenza SCV12 - World Premiere

Lamborghini je razkril avtomobil z imenom Essenza SCV12, s katerim se lastniki ne bodo smeli voziti po javnih cestah. Pri Lamborghniju zato predlagajo, da ga bodoči lastniki garažirajo v posebnih prostorih podjetja v Italiji.

Lastniki bi tako imeli vpogled v prostore prek kamer. Če pa bi imeli željo po vožnji z avtomobilom, bi ga podjetje transportiralo po skoraj vseh dirkalnih stezah po svetu. Prav tako pa bodo profesionalnemu vozniku dirkalnih vozil zagotovili usposobljenost, kako kar najbolje izkoristiti hitrost in užitek svojega novega jeklenega konjička. Skozi vse leto pa bodo tudi gostili nekaj posebnih dogodkov, na katerih se bodo lastniki Essenze lahko zbrali in uživali v vožnji.

Avtomobili bodo izjemno redki, saj jih bodo izdelali le 40 in le še nekaj jih je na voljo. Cene za model še ni, vendar naj bi bila podobna kot pri ostalih z omejeno izdajo – Lamborghini Centenario in Sián sta se prodajala za 1,9 milijonov oziroma 2 milijona dolarjev.

Lamborghini Essenza SCV12
vir: CNN

Essenza SCV12 ima najmočnejši V12, kar ga je podjetje doslej proizvedlo. 6,3-litrski motor nima turbopolnilnikov ali superchargerja, mehanskih naprav, ki silijo zrak v motor, da povečajo moč. Kljub temu bo imel več kot 818 konjskih moči. Mehanski zračni kompresorji naj namreč ne bi zagotovili takšnega zvoka in zmogljivosti, kot se ga od Lamborghinija pričakuje.

Avtomobil ima pogon na zadnjih kolesih za razliko od drugih Lamborhinijev. Ima šeststopenjski menjalnik na volanu. Da bi ta Lamborghini bil čim lažji in kompaktnejši, je menjalnik vgrajen v strukturo avtomobila, pri čemer je zadnje vzmetenje SCV12 nameščeno neposredno na menjalnik.

Ni bil zasnovan za upoštevanje pravil cestne varnosti

SCV12 ni bil zasnovan za upoštevanje pravil cestne varnosti po vsem svetu, ampak tako, da je skladen s predpisi FIA. Internationale de l’Automobile Fédération nadzira različne avtomobilske dirke po vsem svetu, vključno s formulo 1 in svetovnim prvenstvom v vzdržljivosti, ki se konča s 24 ur Le Mansa.

Avtomobil je mogoče pobarvati po želji stranke, vendar Lamborghini daje na voljo posebno dirkaško shemo barv. Pravokotni volan avtomobila z vgrajenim zaslonom je modeliran na volanih dirkalnikov Formule 1.

Notranjost avtomobila
vir: CNN
VIRCNN
Prejšnji članekPotep po zahodu ZDA
Naslednji članekSylvia Plath: Ljubezenska pesem norega dekleta

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.