OnlyFans se umika iz pornografskega posla

Od oktobra bo podjetje ustvarjalcem prepovedalo objavljanje gradiva s spolno eksplicitnim vedenjem na svojem spletnem mestu, ki ga številni seksualni delavci uporabljajo za prodajo eksplicitne vsebine oboževalcem, piše Bloomberg. Še vedno bodo lahko objavljali gole fotografije in videoposnetke, če bodo skladni s politiko platforme OnlyFans, je v četrtek sporočilo podjetje.

Priljubljenost te storitve je v času pandemije eksplodirala. Spolni delavci, glasbeniki in spletni vplivneži so platformo uporabljali za zaračunavanje oboževalcem ekskluzivnega dostopa do fotografij, videoposnetkov in drugega gradiva. OnlyFans ima več kot 130 milijonov uporabnikov.

Ta priljubljenost je prinesla tudi dodaten nadzor, zato se OnlyFans postavlja bolj kot forum za glasbenike, inštruktorje fitnesa in kuharje kot pa za spolne delavce. Medtem ko številni od njegovih najbolj priljubljenih ustvarjalcev objavljajo videoposnetke, na katerih prevladuje spolnost, je račune odprlo tudi več mainstream zvezdnikov, kot so Bella Thorne, Cardi B in Tyga.

Po navedbah podjetja so spremembe potrebne zaradi vse večjega pritiska bančnih partnerjev in ponudnikov plačil. OnlyFans poskuša zbrati denar od zunanjih vlagateljev, ki ga ocenjujejo na več kot milijardo dolarjev.

»Da bi zagotovili dolgoročno vzdržnost naše platforme in še naprej gostili vključujočo skupnost ustvarjalcev in oboževalcev, moramo razviti naše smernice za vsebino,« so sporočili iz OnlyFansa. Družbo vodi njen ustanovitelj Tim Stokely, lastnik pa je Leonid Radvinsky, internetni podjetnik.

OnlyFans zaščitni znak
Na plaformi se morajo razviti smernice za vsebino.

Podjetje je bilo pohvaljeno, ker je spolnim delavcem omogočilo varnejši kraj za opravljanje njihovega dela. Vendar je spolno delo še vedno stigmatizirano. Lani je platforma ustvarila več kot 2 milijardi dolarjev prometa, letos pa naj bi ga več kot podvojilo. Od tega zneska podjetje obdrži 20 %.

Družba OnlyFans je sporočila, da bo več smernic o svoji novi politiki zagotovila pozneje.

Če bo družba spremenila svoje ime v OnlyBans, še ni znano. 😜

Prejšnji članekHuawei širi nabor izdelkov na slovenskem trgu
Naslednji članekMetoda GTD – Gremo To Dokončat

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.