Huawei širi nabor izdelkov na slovenskem trgu

Čudoviti minimalistično oblikovani monitor Huawei MateView je po priporočeni maloprodajni ceni 699 € že na voljo v izbranih slovenskih trgovinah. 

MateView, katerega je Huawei predstavil v začetku meseca junija, je samostojni računalniški monitor z 28,2-palčnim (71,6-centimetrskim) zaslonom razmerja 3:2 in ločljivostjo 3840 x 2560 pik (4K). Monitor podpira 98 % barvnega spektra DCI-P3 1 in 100 % sRGB, z natančnostjo barv ΔE <2 2 v načinu DCI-P3 oziroma ΔE <1 v načinu sRGB.

Prijazen do uporabnikovih oči

Novi monitor zadostuje zahtevam certifikata VESA Display HDR 400, kar praktično pomeni, da uporabnik brez pretiranega napenjanja oči opazi podrobnosti skrite na temnejših področjih prikazane slike. Poleg tega zaslon, tako kot mnoge druge naprave podjetja Huawei, izredno učinkovito filtrira očem škodljivo modro svetlobo, kar potrjuje certifikat organizacije TÜV Rheinland.

Odlična ergonomija rabe

Zaslon je nameščen na stojalu edinstvene oblike, saj je Huawei kot prvi v industriji uporabil integriran, po višini nastavljiv nosilec, ki harmonično združuje zvočnik in vmesnike. Zasnova omogoča tanjši zaslon in minimalno debelino robov, zato monitor odlikuje impresivno 94-odstotno razmerje med zaslonom in telesom naprave. Poleg tega tečaj iz nerjavečega jekla, ki povezuje ploščo s stojalom, omogoča preprosto prilagajanje optimalne višine in nagiba že z enim samim prstom.

Monitor minimalističnega videza se prav tako ponaša še z drugimi edinstvenimi oblikovalskimi elementi, vključno z intuitivno, na dotik občutljivo površino (Smart Bar) in prepoznavanjem potez. S tem je na voljo povsem nov način interakcije z zaslonskim menijem (OSD) za prilagajanje nastavitev slike in glasnosti zvočnika.

Celovite možnosti povezovanja

Huawei se ni izneveril želji izdelati najboljšo napravo, kot jo omogoča trenutni tehnološki razvoj. Huawei MateView namreč poleg povezave s kablom omogoča tudi brezžično povezavo pametnih telefonov ter prenosnih in tabličnih računalnikov. S tem so iz delovne površine umaknjeni odvečni kabli in morebitni pretvorniki ter je omogočeno učinkovitejše delo na velikem zaslonu.

Sicer se lahko monitor pohvali z bogatim naborom raznovrstnih priključkov. Na voljo sta po dva vhoda USB tipa C in tipa A ter po en priključek HDMI, mini DisplayPort in 3.5 mm avdio. Tako lahko tudi dodatne naprave, kot sta miška in tipkovnica, priključite neposredno na monitor Huawei MateView dovolj je le, da je prenosni ali tablični računalnik oziroma pametni telefon preko USB-C povezan z monitorjem.

Širok ekosistem naprav Huawei

Huawei MateView je le ena od najnovejših naprav, sicer je v tem poletju Huawei postregel z kar nekaj novostmi. Do 22. avgusta lahko izkoristite ponudbo ob prednaročilu tablice MatePad11, kjer kot darilo dobite pisali in tipkovnico. Ob nakupu najnovejših brezžičnih slušalk FreeBuds 4 pa kot darilo dobite pametno zapestnico Band 6.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.