Xiaomi se seli v svet pametnih avtomobilov

Kitajsko podjetje, ki je najbolj znano po svojih telefonih, se podaja v pametno vejo avtomobilske industrije. Nameravali naj bi zaposliti kar petsto novih strokovnjakov, ki bi sodelovali pri razvoju avtonomnih tehnologij. Prav te naj bi bile temelj njihovega vstopa v svet pametnega avtomobilizma. Kot so že napovedali na začetku leta, naj bi v naslednjih desetih letih za to porabili kar 10 milijard dolarjev.

Večmilijardna napoved pametnih vozil

Xiaomi je marca letos oznanil, da bodo pričeli z razvojem električnih vozil. Sodeč po njihovih napovedih, želijo ustvariti avtonomno tehnologijo za avtomobile, ki bi postali pametni. Za zagon novega hčerinskega podjetja so namenili 1,3 milijarde dolarjev in obenem napovedali prihodnja vlaganja. Ta naj bi v naslednjih desetih letih nanesla približno devet milijard dolarjev.

Po poročanju poznavalcev, naj bi se o proizvodnji električnih vozil dogovarjali s kitajskim avto-proizvajalcem Great Wall. Želeli naj bi, da bi pri Great Wall proizvajali tudi njihove avtomobile. Veliko poročanj pa se pojavlja tudi o zavrnitvi podjetja, zaradi dvomov v idejo in neosnovanosti vozil.

Xiaomijev pametni avtomobil
Xiaomijev pametni avtomobil

Kljub vsemu pa je dejstvo, da Xiaomi pospešeno išče nove strokovnjake v okvirih umetnih inteligenc. Iskali naj bi različne profile strokovnjakov, vse od procesiranja do strojništva. Prvi avtomobil naj bi bil predstavljen čez približno dve leti. Cilj podjetja pa je integracija njihovih pametnih naprav s floto avtomobilov, ki bi nastala v prihajajočih letih.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekAmazonu kazen v višini 886,6 milijonov dolarjev
Naslednji članekHuawei širi nabor izdelkov na slovenskem trgu

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.