Osvoji znanje prihodnosti s prenosnikom MateBook X

Znanje programiranja postaja vse bolj iskana veščina in kaže, da bo ta trend v prihodnosti še naraščal. Za pridobivanje novih znanj ni nikoli prepozno, vse kar potrebujete sta volja in ustrezna oprema, kot je vrhunski prenosni računalnik Huawei MateBook X.

Če znate uporabljati programe, še ne pomeni, da imate računalnik v malem prstu, še manj, da imate dovolj znanja, ki bo v prihodnje vse bolj pomembno za uspešno kariero. Potrebna je sposobnost abstrakcije, miselnega procesa, v katerem pride do razločevanja med idejami in objekti. Obvladati morate algoritme, ki so osnova programiranja, znati si morate predstavljati podatke in obvladati preprosto logiko. Šele nato res razumete, kako računalniki mislijo in pridobite sposobnost reševanja problemov s pomočjo analize in abstrakcije podatkov pred prepoznavanjem, preizkušanjem in izvajanjem potencialne rešitve. Sliši se učeno in v veliki meri bo to kar držalo, saj imajo dobri programerji za sabo veliko vaje. Lahko pa povemo bolj preprosto. Najprej si zamislite, kako boste rešili problem, kateri podatki so vam na voljo in kaj govorijo, nakar morate vse skupaj spremeniti v program, ki ga bo računalnik razumel.

Programiranje, znanje 21. stoletja

Vseeno je, s katerim programskim jezikom vstopite v svet programiranja. Bistveno je, da usvojite analitično mišljenje, da podrobno razumete, kako računalnik deluje in zakaj so programi takšni, kot so. Ko imate programski jezik v malem prstu, preskok na drugega zahteva manj časa, le toliko, da se naučite njegovih ukazov, sintakse in posebnosti. Zato strokovnjaki predlagajo, naj se otroci v zgodnjih letih igrajo s programi kot je Scratch, in igračami, ki jih lahko programirajo. Na višjih stopnjah pa presedlajte na programske jezike (orodja) Python, HTML, JavaScript in Java. Vedno pa je potreben kakovosten računalnik, še najbolje prenosen, saj se je tako moč programiranja učiti doma, v šoli ali pri prijateljih. Odličen je na primer Huaweiev vsestranski model MateBook X.

Bodite mobilni, produktivni in ustvarjalni

Prenosni računalnik Huawei MateBook X s težo 1 kg in debelino ohišja le 13,6 mm nudi popolnoma novo izkušnjo mobilnosti. Programiranje je zaradi lahkosti v veselje, saj se z ohišjem le malo večjim od 13-palčnega (33 cm) zaslona prilagaja vsaki večji torbi ali nahrbtniku. Zaslon s 13-palčno diagonalo, zaslonsko tehnologijo LTPS in razmerjem 3:2 podpira ločljivost 3K (3000 x 2000 pik) in je sposoben prikazati 100 % barvnega obsega sRGB. Poleg tega je občutljiv na dotik (10-točkovni) in s pomočjo prepoznave kretenj nudi bolj intuitiven vmesnik za interakcijo z napravo.

Eleganten, lahek in tanek prenosnik obenem poseduje kakovostne zmogljivosti za nemoteno delovanje raznolikih programov: Intelovi procesorji Core desete generacije in do 16 GB delovnega pomnilnika (RAM) sta garancija za to. Medtem pa za nemoteno internetno povezavo poskrbi vmesnik za brezžična omrežja Wi-Fi 6 s stabilno in kar trikratno hitrostjo prenosa podatkov v primerjavi s standardom Wi-Fi 5. Programiranje in preizkušanje programov zato še nikdar nista bila tako preprosta.

Inovacije za boljšo uporabniško izkušnjo

Prenosni računalnik Huawei MateBook X je s širokim naborom inovativnih tehnologij zasnovan za spodbujanje ustvarjalnosti na vseh področjih, kjerkoli in kadarkoli. Kot prvi ima vgrajeno izboljšano sledilno ploščico s tehnologijo Huawei Free Touch, ki nudi večjo površino za navigacijo in obenem tudi haptične povratne informacije. S tem nudi več ustvarjalnih možnosti in bolj otipljivo izkušnjo rabe. V njej je tudi oznaka NFC za seznanjanje naprav prek tehnologije Huawei Share in preprostejši dostop do funkcije sodelovanja na več zaslonih. Prenosni računalnik ima še izboljšano osvetljeno tipkovnico polne velikosti s škarjastimi stikali s hodom globine 1,3 mm, ki jo boste z veseljem uporabljali med dolgotrajnim pisanjem programske kode.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.