»Petka za nasmeh« ponuja pomoč študentom v stiski

Nobena skrivnost ni več, da smo študenti ena izmed ranljivih skupin, ki so jo koronakriza in njene posledice najbolj prizadele. Mnogi študenti so se zaradi situacije, nastale z epidemijo covida-19, znašli v stiski. Številni izmed nas se morajo preživljati sami: pred epidemijo so si s študentskim delom plačevali najemnino, hrano, študijske potrebščino in podobno. Z lockdownom so bila premnoga študentska dela ukinjena, študenti, odvisni od tega dohodka, pa so se znašli na robu preživetja. Državni solidarnostni dodatek za študente je sicer dobrodošel, a za nekatere mnogo premajhen.

Zato dobrodelno društvo »Petka za nasmeh« pričenja z zbiranjem sredstev in pomočjo za študente in študente, ki so se v preteklih mesecih znašli v socialni stiski. K sodelovanju so vabljeni vsi, tudi študenti in študentke, ki bi želeli pomagati svojim ranljivim kolegom in kolegicam.

Kako lahko pomagam?

Svojo donacijo lahko nakažeš z bančnim nakazilom na naslov:

Dobrodelno društvo Petka za nasmeh
Na Herši 15, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 3300 0000 5951 717
Sklic: SI99
Namen: Študentom v stiski

Študentom v stiski.

Si med tistimi, ki potrebujejo pomoč?

Dobrodelna akcija je namenjena študentom in študentkam, ki so se znašli v stiski zaradi izpada prihodkov od dela in so v zadnjem letu (od 1. 1. 2020 do 31. 12. 2020) preko študentskega dela zaslužili vsaj 350 € (neto). Če tudi ti potrebuješ pomoč, se lahko obrneš na elektronski naslov društva, info@petkazanasmeh.si. Predložiti moraš:

  • pisno prošnjo, ki vsebuje:
  1. opis trenutne stiske kot posledice epidemije zaradi koronavirusa,
  2. višino vseh mesečnih prejemkov pred razglasitvijo epidemije (pred marcem 2020) in dejanskih prihodkov po razglasitvi (nakazila preko študentskega servisa, štipendija, pomoč humanitarnih ali drugih organizacij, preživnina, otroški dodatek, DSP …),
  3. višino okvirnih bivanjskih mesečnih stroškov vašega gospodinjstva (vključno z informacijo o številu članov gospodinjstva in morebitni delitvi stroškov ter višino najemnine);
  • potrdilo o vpisu za študijsko leto 2020/2021;
  • izpis zaslužkov, prejetih na podlagi napotnic študentskega servisa, za leto 2020;
  • najemno pogodbo(če živite v študentskem domu ali pri zasebnem najemodajalcu).

Društvo bo pomoč nudilo v obliki plačila položnic ali bonov za nakup hrane.

Več informacij najdeš na spletni strani društva »Petka za nasmeh«.

Prejšnji članekOsvoji znanje prihodnosti s prenosnikom MateBook X
Naslednji članekV Amsterdamu nič več kanabis turizma?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.