Podjetje Samsung uporablja umetno inteligenco, da prispeva k družbi, personalizaciji in izboljšanim izkušnjam

ces

Samsung je predstavil prednosti implementacije umetne inteligence pri ustvarjanju personalizirane izkušnje in bolj vključujoče družbe

Nedavno navdušenje nad umetno inteligenco (UI) je povzročilo val zamisli za izkoriščanje njene moči. Medtem ko ima umetna inteligenca ogromen potencial za revolucijo na številnih področjih, od financ do medicine, so njene možnosti za potrošniško elektroniko manj jasne. Njen potencial ostaja večinoma neizkoriščen, saj mnogi ne vidijo pravega razloga, zakaj je umetna inteligenca največja priložnost po izumu interneta. 

Omogočanje personalizacije s pomočjo umetne inteligence

Izdelki in storitve so bili pripravljeni izkoristiti potencial umetne inteligence, vendar brez jasnega namena ali vizije, preveč pa je primerov, ko ni jasno, kako vključitev umetne inteligence v določeno tehnologijo ustvarja oprijemljive koristi za družbo. V tej naglici pri uvajanju UI je bila spregledana pomembna priložnost – omogočiti pravo personalizacijo v napravah, ki jih ljudje uporabljajo vsak dan.

Kljub temu da potrošniška elektronika ponuja možnosti prilagajanja, ne more upoštevati izzivov in prednostnih nalog uporabnika ali se jim prilagoditi. Čeprav je umetna inteligenca vključena v različne sektorje, je njen resnični transformativni potencial v prilagajanju tehnologije posebnim potrebam, vrednotam in življenjskim slogom. 

CES

Zdaj imamo priložnost, da na novo opredelimo svoj odnos z napravami. Umetna inteligenca nam daje sredstva in priložnost, da tehnologijo preoblikujemo tako, da ne bo delovala le za vse, temveč za vsakega od nas na edinstven način. Poleg udobja lahko tehnologijo uskladimo z našimi edinstvenimi pripovedmi.

UI bi se morala naučiti več o uporabniku in tako sčasoma zagotoviti boljšo izkušnjo z večjim poznavanjem. Na primer tako, da sčasoma bolje prepozna vaš glas, kar pomaga pri ustvarjanju glasu ali funkcijah prepoznavanja. Premišljeno uporabljena tehnologija z umetno inteligenco bo izboljšala življenje, saj nam bo omogočila, da svoj življenjski slog usmerimo v tisto, kar je za nas pomembno. 

Umetna inteligenca za doživetja

V podjetju Samsung že več kot desetletje vlagajo v raziskave umetne inteligence. Z leti so postopoma razvili portfelj izdelkov, da bi zagotovili izboljšave umetne inteligence v vseh kategorijah, od televizorjev in hladilnikov do sesalnikov ter pametnih telefonov. Vsak korak mora izboljšati uporabniško izkušnjo na učinkovit a odgovoren način. Njihov pristop k UI je bil razvit z mislijo na dostopnost, trajnost in varnost, da bi lahko odpravili ovire, s katerimi se uporabniki srečujemo vsak dan in navdihnili naslednje korake družbe. Kakor koli želite živeti, lahko tehnologija prilagojena umetni inteligenci, poskrbi, da boste to počeli pod svojimi pogoji.

CES

Za bolj odprto in vključujočo družbo lahko umetna inteligenca pripomore k večji dostopnosti tehnologije. Na najnovejših televizorjih Samsung, kot je Neo QLED 8K QN900D, umetna inteligenca pretvori podnapise v govorjeni zvok za ljudi z okvarami vida. Tudi Samsung mobilni telefoni uporabljajo umetno inteligenco za samodejno ustvarjanje podnapisov za osebe z okvaro sluha med klici. V ponudbi digitalnih aparatov uporabljajo umetno inteligenco za prostoročno odpiranje vrat hladilnika za osebe z gibalno oviranostjo. Predvidevajo svet, v katerem lahko v njihovih izdelkih uživajo resnično vsi. Vključujoča tehnologija je ključna za demokratizacijo pomembnih inovacij.

Tistim, ki si želijo doma živeti brez stresa, lahko umetna inteligenca odpravi vsakodnevne frustracije, na primer zmanjša količino zavržene hrane, tako da preveri, kaj je v hladilniku in kako sveža je hrana, nato pa s priporočanjem receptov poskrbi za lažjo ali bolj zdravo večerjo. Samsung platforma SmartThings inteligentno združuje vse naprave skupaj s tisoči združljivih naprav, tudi drugih blagovnih znamk, za prilagojen in enostavno nadzorovan domači ekosistem.

Za tiste, ki želijo v času višjih stroškov energije živeti bolj učinkovito, je na voljo način AI Energy, ki napravam Samsung pomaga varčevati z energijo, saj spremlja porabo in pomaga zmanjšati porabo in stroške. 

CES

S pomočjo umetne inteligence tudi komunikacija postane preprostejša in bolj personalizirana. Najnovejša serija pametnih telefonov Samsung, Galaxy S24, omogoča, da brskanje po internetu postane bolj intuitivno in neposredno zahvaljujoč zmožnosti umetne inteligence, da razume, kaj prikazujete na zaslonu.

Razvili so tudi Samsung Gauss, lasten model umetne inteligence, ki lahko ustvarja besedilo, kodo in slike, kar omogoča nove možnosti osebne produktivnosti in ustvarjalnosti. 

Umetna inteligenca za družbo

Samsung poudarja pomen tega, da se uporabniki počutijo varne in imajo nadzor, ko raziskujejo možnosti umetne inteligence v dobi hiperpovezljivosti. Zato Samsung prinaša varnost izdelkov z močnim poudarkom na zagotavljanju zasebnosti.

Pristop podjetja Samsung k mobilni umetni inteligenci uporabnikom omogoča, da se odločijo, da bodo svoje najbolj občutljive podatke hranili v svoji napravi in ne na oddaljenih strežnikih ali v oblaku, kjer so lahko bolj ranljivi. Da bi zavarovali tudi druge uporabnikove naprave, razširjajo Samsung Knox, obrambno mobilno varnostno platformo, na druge kategorije izdelkov. Z Knox Matrix lahko naprave, povezane v ekosistem, varujejo druga drugo, tako da telefoni, televizorji in hladilniki skupaj pazijo na kibernetske grožnje. Storitve umetne inteligence, ki lahko delujejo lokalno na napravah, se še vedno učijo o vas kot uporabniku in zagotavljajo najnovejše inovacije na področju umetne inteligence, hkrati pa ohranjajo podatke potrošnikov varne. 

ces

Prevajanje surovega potenciala umetne inteligence v smiselne izkušnje in izboljšanje kakovosti življenja v svetovnem merilu ni preprosta naloga. Čeprav imajo bogato zgodovino inovacij, ki jih ustvarjajo ljudje v podjetju, imajo tudi filozofijo odprtega sodelovanja. Njihov odprti ekosistem partnerjev zagotavlja, da so izkušnje čim bolj bogate, raznolike in pomembne. Sodelovanje je ključno za pospešitev inovacij v rokah potrošnikov, zlasti pri razvoju tehnologije umetne inteligence, zato tesno sodelujejo z drugimi vodilnimi podjetji na področju umetne inteligence, kot sta Microsoft in Google.

Ker umetna inteligenca spreminja svet okoli nas, so potrebni smisel, strokovno znanje in obseg, da bi njene prednosti prenesli v življenja ljudi. V podjetju Samsung verjamejo, da umetna inteligenca presega naprave. Njen vpliv mora biti prilagojen posamezniku na vseh področjih življenja. V dobi hiperpovezljivosti bodo tehnologijo UI uporabili za omogočanje pametnejših in boljših izkušenj, zaradi katerih bo življenje lažje, bogatejše in bolj vključujoče za vse. Pri umetni inteligenci ne gre za to, kaj lahko naprava naredi. Gre za to, kaj lahko ljudje naredijo s pravimi orodji.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.