Najboljša pica v centru Ljubljane 2024

Najboljša pica v centru Ljubljane 2024
Najboljša pica v centru Ljubljane 2024 Foto: RussieseO on iStock

Najboljša pica v centru Ljubljane, le kje jo najti v letu 2024. Da iskanje ne bo tako naporno priporočamo obisk najljubše picerije, kar bo vsekakor najlažje. Lahko pa se odločimo za obisk pice, ki je prejela naziv najboljše pice v centru Ljubljane za leto 2024.

Preberi tudi: Najboljša pica v Ljubljani in okolici.

Najboljša pica v centru Ljubljane

10Fetiche Pizza

Fetiche
Fetiche Foto: on fetiche

Morda so nekoliko bolj znani po svojem elegantnem baru in odličnih koktajlih, a Fétiche je vsekakor ime, ki si ga je treba zapomniti, ko hrepenimo po pici. Njihove gurmanske pice so narejene iz testa brez kvasa, narejene iz biološko pridelane moke in mlete na kamnu, zato lahko rečemo, da so na te slastne čudeže iz testa enako ponosni kot na svoje koktajle.

9Foculus

Foculus
Foculus Foto: on foculus

Veličastno okrašena, z jesenskim listjem, naslikanim na obokanih stropih, in rdečimi, rumenimi in oranžnimi ploščami, vgrajenimi v streho velike peči za pico na drva. To je velik in pogosto zaseden Foculus specializiran za 66 vrst pic, od tega 20 za vegetarijance in osem z morskimi sadeži.

8Gostilnica 5-6 kg

Gostilna 5-6 kg
Gostilna 5-6 kg Foto: on gostilnica56

Morda so najbolj znani po svojem značilnem odojku, a so na njihovem jedilniku tudi lepo pripravljene slovenske klasike in nekaj vrhunskih pic. 5-6 kg je domača restavracija s prijazno postrežbo in solidno karto slovenskih vin in craft piva. Nahaja se v mirnejšem delu stare Ljubljane in je eden najboljših lokalov v mestu, kjer lahko poskusite okusne slovenske jedi.

7Naša Hiša Bar and Kitchen

Naša Hiša
Naša Hiša Foto: on nasahisa

Stopite v gastronomsko zavetje Naše Hiše, kjer je hrana narejena z ljubeznijo. Ta družinsko vodena restavracija je karneval okusov, kjer so jedi na vrhu lestvice ustvarjalnosti. Odlična picerija, na jedilniku pa se najde tudi številne druge jedi, od klasičnih italijanskih do lokalnih slovenskih, vmes pa je še nekaj priljubljenih ameriških.

6Osmica

Osmica pizzerija
Osmica pizzerija Foto: on osmica

Na Nazorjevi ulici je Osmica v bistvu soseda tradicionalne Allegrie na dvorišču za vogalom. Meni se ponaša z več kot dvema ducatoma pic, na voljo pa je tudi več izbir solat, lazanja in tortilj v udobnem rustikalnem okolju – pomisli na veliko lesa in izpostavljenega kamna z odprto kuhinjo.

5Pica Boj

Picaboj
Picaboj Foto: on picaboj

Ta picerija je več kot picerija; to je hrustljavo zatočišče za ljubitelje pice. Pica Boj niso samo pice; je kulinarični spektakel, kjer se okusi prepletajo na naših brbončicah. Njihova picerija se sreča z zabaviščnim središčem, kjer odmeva smeh in teče sir.

4Piccola

Piccola
Piccola Foto: on piccola

Podajmo se na pizza odisejado v Piccolu, majhnem pica čudežu Ljubljane! Ta picerija ni majhna zaradi imena; je božanskega okusa. Z vsako rezino smo popeljani v raj, kjer je testo kralj. Od klasičnih margarit do avantgardnih dodatkov, Piccolo izdeluje pice, ki so prava eksplozija okusov.

3Trta

Trta pizzerija
Trta pizzerija Foto: on trta

Trtina peč na drva pripravi nekaj resnično prijetnih pic, ki so ponavadi nekoliko izdatnejše od večine konkurence s tanko skorjo. Z več kot 40 različnimi pizzami, ki jih najdemo na meniju, ne moremo ostati brez izbire.

2Verace

Verace
Verace Foto: on verace

Medtem ko Ljubljani ne manjka picerij, Verace izstopa s poudarkom na neapeljski sorti pice. Skrivnost tega naj bi bila dolg čas počivanja testa in kratka peka na visoki temperaturi, ki ujame zračne mehurčke in ohranja mehko osnovo. Dobitnica naziva najboljše pice v Ljubljani in okolici 2023.

1Pop’s Place Pizza – Zmagovalka: Najboljša pica v centru Ljubljane

Pop's Place Pizza
Pop’s Place Pizza Foto: on pops pizza

Z vzponom Pop’s Pizza Place se zdi, kot da je pica – ali natančneje znamenita neapeljska pica v neapeljskem slogu – uradno postala novi burger. Ista kulinarična sanjska ekipa, ki stoji za priljubljeno ljubljansko restavracijo gurmanskih hamburgerjev in craft piv, je svoje znanje in izkušnje prenesla v trgovino s picami in združila gurmansko neapeljsko pico z brooklynskim slogom na čudoviti lokaciji na vogalu Brega in Novega trga v starem mestnem jedru.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPodjetje Samsung uporablja umetno inteligenco, da prispeva k družbi, personalizaciji in izboljšanim izkušnjam
Naslednji članek10 najbolj pričakovanih filmov leta 2024
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.