10 najbolj pričakovanih filmov leta 2024

Najbolj pričakovani filmi leta 2024
Dune 2 je med najbolj pričakovanimi filmi leta 2024 Foto: on imdb

Leto 2023 nam je prineslo precej kakovostno bero filmskih naslovov, na nekatere pa še čakamo. Zaradi stavke v filmskem in televizijskem svetu se je marsikateri film prestavil za nekaj mesecev, tako da smo se odločili, da ob filmih ne bomo pripisovali datumov. Izbrali smo 10 najbolj pričakovanih filmov, ki nas bodo navduševali v prihodnjem letu.

Prispevek je izšel v reviji, vabimo pa te, da prebereš Ultimativen seznam najbolj pričakovanih filmov leta 2024.

Spider-Man: Beyond the Spider-Verse

Po enem najboljših nadaljevanj in najboljših filmov leta 2023 prihaja njegov »drugi del«. Spider-Man: Potovanje skozi Spider-svet se je končal s tako imenovanim črnim platnom, ki vabi k ogledu nadaljevanja. Kako bo Miles Morales rešil zagato multivesolja?

Joker: Folie à Deux

Režiser Todd Phillips nam bo prinesel nadaljevanje uspešnice iz leta 2019. V vlogi Jokerja bomo ponovno videli Joaquina Phoenixa, v vlogi Harley Quinn pa se mu bo pridružila Lady Gaga.

Dune 2

Eden od filmov, ki bi moral svojo premiero doživeti letos, a je bil prestavljen zaradi stavke. Nadaljevanje filma Dune: Peščeni planet nas bo popeljalo nazaj na Arrakis. V vlogah se vračajo Timothee Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Javier Bardem in drugi. Šlo naj bi za predelavo »druge polovice« knjige Franka Herberta.

Gladiator 2

Le kdo ne pozna filma Gladiator? 85-letni režiser Ridley Scott se ne ustavlja. Po letošnjem Napoleonu nam prinaša nadaljevanje Gladiatorja, v katerem bodo igrali Paul Mescal, Denzel Washington, Pedro Pascal, Djimon Hounsou, Joseph Quinn in drugi. Zgodba naj bi sledila Luciusu, cesarjevemu nečaku, ki ga v prvem filmu reši Maximus.

Deadpool 3

Eden najtežje pričakovanih superherojskih filmov zadnjih let. Režiser Shawn Levy se vrača na stolček, iz katerega bo vodil ekipo superherojev na čelu z Deadpoolom. V vlogi Wolverina se vrača tudi Hugh Jackman, če pa verjamemo govoricam, bo v filmu malo morje superherojev.

Kung Fu Panda 4

Seznam nadaljuje četrti film v franšizi o pandi Poju, ki mora s kung fujem reševati svet. Če in kdaj v letu 2024 bo izšel, še ni znano, a se vračajo vsi najbolj pomembni člani igralske zasedbe.

Wicked

Wicked: Prvi del bo, kot pove naslov, prvi od dveh filmov, ki bosta sestavljala filmsko predelavo enega najbolj uspešnih mjuziklov vseh časov (ta temelji na knjigi iz leta 1995). Zgodba sledi mladenki, ki jo Čarovnik iz Oza označi in spremeni v čarovnico. V glavnih vlogah bodo Cynthia Erivo, Ariana Grande, Jonathan Bailey, Michelle Yeoh in Jeff Goldblum. Film bo ohranil zvrst mjuzikla.

Borderlands

Edina predelava videoigre na tem seznamu. Režiser Eli Roth bo poskušal Gearboxovo videoigro prenesti v igrani film, kjer bodo svoje podobe posodili Cate Blanchett (Lilith), Kevin Hart (Roland), Jack Black (Claptrap), Jamie Lee Curtis (Dr. Patricia Tannis), Ariana Greenblatt (Tiny Tina) in drugi.

Furiosa

Predzgodba velike akcijske uspešnice Pobesneli Max: Cesta besa (Mad Max: Fury Road, 2015) prinaša zgodbo heroine Furiose, ki jo bo upodobila Anya-Taylor Joy. Ob njej bo zaigral tudi Chris Hemsworth, režiserski stolček pa bo ponovno zasedel George Miller.

Vrvež v moji glavi 2

Animirani film z izvirnim naslovom Inside Out je leta 2015 požel velik uspeh v vseh segmentih. Oboževalci so dolgo prosili za nadaljevanje, z napovednikom, ki je izšel v začetku novembra, pa smo dočakali vse, kar smo želeli. Čustvom, ki smo jih spoznali pred skoraj desetimi leti, se pridružuje tudi anksioznost, ki pa ni sama.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajboljša pica v centru Ljubljane 2024
Naslednji članekZanimiv vzrok za pojav diareje, ki bi moral skrbeti vse
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.