Najboljša pica v Ljubljani in okolici za leto 2024

Najboljša pica v Ljubljani 2024
Najboljša pica v Ljubljani 2024

Kje najdemo najboljšo pico v Ljubljani in okolici v letu 2024? V prispevku najdeš najboljše pice, ki jih v tem letu preprosto moraš obiskati. Kako in kdo je izbiral?

Vodič In Your Pocket je med nominiranci izbral najboljšo pico v Ljubljani in najboljšo pico v okolici Ljubljane.

Ne smeš pa spregledati prispevka, kjer razkrijemo najboljšo pico v centru Ljubljane. Če slučajno tvoje najljubše ni na tem seznamu, jo boš morda našel na tistemu. Ker ima Ljubljana preveč odličnih picerij.

Argentino

Argentino že nekaj časa streže odlične zrezke, vendar moramo imeti Argentino v mislih tudi, ko si zaželimo pice. Na priročni lokaciji v BTC-ju so odlična izbira za mnoge. V njihovi restavraciji lahko uživaš v vseh visokokakovostnih elementih obedovanja, le da naslednjič odloči za okusno pico, morebiti še za vrhunsko vino z njihove karte.

Argentino
Argentino Foto: on argentino

Dodo Pizza

Veriga picerij Dodo ve, kaj ljudje hočejo. Vojska zvestih strank poskrbi, da je ta poslovalnica zaposlena sedem dni na teden, prijazno osebje pa se trudi izpolniti obljubo o 60-minutni dostavi hrane. Poleg zelo priljubljenih pic ponujajo tudi piščančje jedi, mocarele in solate. Imajo tudi veliko izbiro sladoledov in sladic. Zlahka je razumeti, zakaj je Dodo tako priljubljen med domačini.

Dodo Pizza
Dodo Pizza Foto: on dodopizza

Fugazi

Odlične pice in testenine ter izbor solat in sladic, vse dostavljeno v 30 minutah prek hitre dostave. Posebne ponudbe za nove stranke in enako kakovostne okusne dobrote za stalne. Če se znajdeš na tem območju, je na voljo tudi večerja v restavraciji ali hrana za s seboj.

Fugazi
Fugazi Foto: on wolt

Peruzza

Potopi se v sirarski raj Pizzerije Peruzza v Ljubljani, kjer se uresničijo sanje o pici. Vsaka rezina je simfonija okusov, od hrustljave skorjice do lepljivega sira. To ni samo picerija; to je kulinarični karneval, kjer testo in prelivi zaplešejo slasten tango. Vzdušje je živahno in prijetno, popolno okolje za zabavo s pico.

Peruzza
Peruzza Foto: on peruzza

Pr’ Picopeku

Imajo bazo zvestih strank in zlahka je videti, zakaj se ljudje vedno znova vračajo. Odlične pice, solate in sendviči, pred kratkim pa so na jedilnik dodali še čevape. Picerijo boš našel tik pred mestnim središčem in če pogledaš skozi vrata in zagledaš pecivo, ne boš mogel iti mimo!

Pr Picopeku
Pr Picopeku Foto: on pr’picopeku

Tia’s Pizza

Ko si zaželiš okusa pristne italijanske pice, se odpravi v Tia’s Pizza, da potešiš to poželenje. Testo pustijo vzhajati 48 ur in tako dobijo rahlo, puhasto osnovo, ki kar poka od okusa v vsakem grižljaju. Našel boš tudi vse svoje najljubše prelive. Za ljubitelje mesa, vegetarijance in vegane je dobro poskrbljeno, tako da bodo vsi v družbi enako razvajeni. Prihrani si potovanje čez mejo in se preprosto odpravi severno od mesta – avtobus številka 8 te bo pripeljal v nebesa pice.

Tia's Pizza
Tia’s Pizza Foto: on tia’spizza

Trappa

Včasih pride prav samo pica. Ta odlična picerija in bar ponuja ogromno pic, ki so spečene do popolnosti in hitro postrežene. Če se ne moreš odločiti, kateri preliv bi izbral, zakaj ne bi namesto tega poskusil nekaj njihovih slastnih tapasov? Združi svoj obrok s kozarcem lokalno pridelanega ekološkega vina in voilà, imel boš popolno izkušnjo obedovanja.

Trappa
Trappa Foto: on trappa

Zbornica

Včasih je dovolj samo en obisk, da picerija postane reden obisk. V Zbornici se vse začne s prijazno, gostoljubno in razkošno postrežbo, zaradi katere se počutiš kot stalni gost, tudi če še nikoli nisi stopil tja. In pice? Prekrasne, okusne in vrhunske.

Zbornica
Zbornica Foto: on zbornica

Antica: Najboljša pica v okolici Ljubljane

Vsakdo lahko naredi pico, a pri Antici se dodatno potrudijo in številne svoje sestavine uvozijo direktno iz Neaplja. Pozorni so tudi na pripravo testa in ga potrpežljivo pustijo vzhajati do 48 ur. Ko nadaljuješ z dodatki mesa in sirov (mnogi z italijanskim DOP certifikatom), so fantastično okusni!

Antica pizzerija
Antica pizzerija Foto: on antica

Parma: Najboljša pica v Ljubljani

Najstarejša picerija v Ljubljani je še vedno neverjetno priljubljena tudi vsa ta desetletja kasneje. Z nekaj običajnimi mizami večina obedovanja še vedno poteka v velikem baru, od koder se hrana kuha in streže. Poišči prazen stol, oddaj naročilo in to je to. Tradicija narekuje, da zraven pice naročiš kozarec borovničevega soka.

Parma
Parma Foto: on parma
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekAli se zavedate pomena dobrega spanja?
Naslednji članek27. januar, Svetovni dan spomina na žrtve holokavsta
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.