Polaroidni fotoaparati – že imaš svojega?

Polaroidni fotoaparati so nov modni trend, ki zavzema svet, saj so primerni za slikanje na zabavah, porokah ali pa samo na izletu s prijatelji. Količina prodanih polaroidnih fotoaparatov je presegla količino prodanih analognih in tudi digitalnih fotoaparatov. Zakaj je tako? Največja prednost instant fotoaparatov je, da iz njega direktno prejmemo sliko v nekaj sekundah in jo vstavimo v album. Prav tako pa so polaroidni fotoaparati primerne velikosti in jih lahko spraviš v katerokoli torbico in potovalni kovček.

Najbolj popularne instant kamere so kamere proizvajalca Fujifilm. Med najbolj prodajane Fujifilm polaroidne kamere sodijo Instax Mini 70, Instax Mini 9, Instax SQUARE SQ6 in Instax 90 NEO Clasic.

Instax Mini 9

je svetovno najbolj prodajan polaroidni fotoaparat. Proizvede slike v velikosti kreditne kartice in omogoča možnost slikanja v različnih svetlobnih načinih: nočni, v senci, ob oblačnem vremenu, ob jasnem vremenu. Prav tako pa lahko izbiraš med najrazličnejšimi barvami, od črne pa do pastelnih barv.

Instax MINI 90 NEO CLASSIC

Če ti je bolj všeč vintage look, si poglej Instax MINI 90 NEO CLASSIC, ki ti ga Fujifilm ponuja v dveh različnih barvah, rjavi in črni. Ima visoko zmogljivo bliskavico, ki odda idealno količino svetlobe in pripomore k optimizaciji osvetlitve.

Fujifilm instax Mini 70

Navdušil te bo, če rad delaš selfije, saj vsebuje zrcalce ob objektivu, ki ti pomaga posneti idealno osvetljene in ostre fotografije. Fotografiraš lahko v načinih: makro, pokrajina, Hi-Key in z vsiljeno bliskavico. Prav tako pa lahko nastaviš odštevalnik in rafal dveh zaporednih fotografij.

Instax mini 70 je odličen za selfieje

Polaroid Originals OneStep+

Najnovejši Fujifilm polaroidni fotoaparat je Polaroid Originals OneStep+, ki te bo navdušil, če si oboževalec serije Stranger Things. Fotoaparat ima vgrajeno bliskavico, odštevalnik in omogoča povezavo z Bluetoothom. Lahko ga dobiš v črni ali beli barvi. Najnovejši FujiFilm polaroidni fotoaprat One Step+

Edina pomanjkljivost polaroidnih fotoaparatov je kupovanje polaroidnih filmov, ki cenovno niso ravno ugodni, zato moraš paziti, da fotoaparat uporabljaš samo ob določenih, zase pomembnih trenutkih.

Torej, če želiš popestriti zabavo ali pa druženje s prijatelji, razmisli o nakupu polaroidne kamere. Fotografij ne boš rabil nesti razviti, ampak jih boš lahko takoj shranil v album, dopisal datum in jih imel za spomin.

Prejšnji članekIdeja za izlet: Jame v Sloveniji
Naslednji članekHuawei nadaljuje vzpon na lestvici Fortune 500: Skočil je kar za 11 mest

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.