Pravilno skrbiš za baterijo svojega telefona?

telefon ki se polni

Si že sit tega, da moraš telefon polniti na vsakem koraku in vedno v vsaki učilnici iskati vtičnico? Poleg tega pa imaš telefon vedno priklopljen na power bank, tako da je že skoraj kot stacionalni telefon. Baterija telefona se hitro uniči, če zanjo ne pravilno skrbiš, zato pozorno upoštevaj spodnje nasvete.

Telefona nikoli ne napolni do 100 %

Seveda je lepo videti, ko zasveti zelena lučka in se pokaže polna številka – celih 100 %. A takšna obremenitev škodi bateriji, zato je najbolje, da telefon odklopiš tam nekje pri 80 % napolnjenosti. Prav tako pa telefona nikoli ne izprazni do konca. Brez skrbi ga lahko na polnjenje priključiš tudi pri 40 %, saj baterija optimalno deluje nekje med 40 in 80 %.

Telefona ne puščaj priklopljenega na polnilec

Nekateri pametni telefoni imajo možnost, da samodejno prenehajo polnjenje, ko dosežejo 100 %, a to še zdaleč ne velja za vse. Zato »ne matraj« svojega telefona in ne puščaj ga priklopljenega na polnilec čez noč, saj to lahko zelo uniči baterijo.

power bank in telefon

Uporabljaj originalen polnilec

Vsak polnilec ima svoje lastnosti, zato uporabljaj originalnega. Različni polnilci so prilagojeni različnim napravam, zato se bo čas polnjenja naprave razlikoval od polnilca do polnilca. Tako je najbolje, da uporabljaš originalen polnilec in preprečiš kvarjenje in nevšečnosti.

Prejšnji članekDo konca februarja razpis za nepovratno denarno pomoč študentom v stiski
Naslednji članek10 zanimivosti o Alanu Rickmanu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.